Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hallitus tiedottaa/huhtikuu 2024
18.04.2024

Hallitus tiedottaa/huhtikuu 2024

Voimisteluliiton hallitus kokoontui kolmanteen kokoukseensa lauantaina 13.4.2024. Kokous järjestettiin lähikokouksena Sporttitalolla ja päivän tärkein osuus oli yhteinen strategian työstö hallituksen, urheilijavaliokunnan ja toimihenkilöiden strategianyrkin kanssa, jonka fasilitoi Voimisteluliiton strategiatyön kumppani Milton. Osallistujat jakoivat ajatuksia voimistelun nykytilasta ja siitä, miltä voimistelu näyttää tulevaisuudessa.  

Päivän tarkoituksena oli muodostaa yhteinen käsitys toimintaympäristön uhista ja mahdollisuuksista voimistelulle ja voimisteluliiton onnistumisen edellytyksistä sekä määrittää millaista voimistelua haluamme ja minkälaista uudistumista se vaatii. 

Päivä sisälsi paljon yhteistä ideointia ja keskustelua, strategian työstö jatkuu kevään mittaan erilaisissa työpajoissa, joihin toivotaan erityisesti seuroja mukaan, koska uusi strategia tulee vaikuttamaan seuroihin. Lue lisää tulevista työpajoista strategian verkkosivuilta. 

Hallitus päätti kokouksessa perustaa voimistelun talousryhmän, jonka tarkoituksena on osana strategiaprosessia perehtyä liiton omavarainhankinnan kasvattamiseen, tarkastella voimistelun harrastamisen ja kilpailemisen kustannuksia ja tehdä esitys kilpailuiden osallistumis- ja järjestämismaksu-uudistuksesta. Talousryhmä osallistaa työhön liiton luottamusryhmiä. Työryhmään valittiin hallituksen jäsenistä Alexandra Mavrakis, Salla Lintunen, Jessica Matila ja Olli-Pekka Lintula sekä toimihenkilöistä talouspäällikkö Sanna Heikkilä ja voimistelu- ja seuratoiminnan johtaja Susanna Porola sekä kilpailumaksuosuuteen seurakehityksen asiantuntija Tiina Koljander.  

Hallitus valitsi puheenjohtaja Mira Keräsen edustajaksi Paralympakomitean kevätkokoukseen sekä Keräsen ja toiminnanjohtaja Maria Laakson edustajiksi Olympiakomitean kevätkokoukseen. Urhea-hallin yhtiökokoukseen edustajaksi valittiin Alexandra Mavrakis. FIGin vaaleihin hallitus päätti esittää Pohjoismaiden yhteiselle listalle Jani Tanskasta FIGin hallituksen jäsenien vaaliin ja Liisa Ahlqvist-Lehkosuota FIGin GFA-komitean jäseneksi.  

Hallitus myönsi haetut ansiomerkit ja jäsenasioissa hyväksyi jäseniksi Aminit ry sekä Vetelin Urheilijan ry, tanssijaoston. Eronneeksi todettiin Tampereen Pyrintö sekä toiminnan lakanneen Coco Sport ry ja Kajaanin Elo ry. Lisäksi todettiin nimenmuutos Åbo Kvinnliga Gymnastikföreninen Palästra, jonka uusi nimi on Palästra Gymnastics.  

Hallitus kuuli kokouksessa esittelyn Voimistelun bränditutkimuksen tuloksista viestintäpäällikkö Riikka Hopiavaaralta. Hallitus kävi myös lähetekeskustelun lisensseistä ja lisenssijärjestelmän muutostarpeista, joka siirtyy talousryhmälle työstettäväksi. 

Hallituksen jäsenien kummiseuroista käytiin lyhyt kuulumiskierros. Hallituksen jäsenillä on kummiseurat, joita hallituksen jäsenet konsultoivat ja tukevat vastuullisuusohjelmien työstämisessä. 

Kokouksessa kuultiin myös lyhyet katsaukset puheenjohtajalta ja toiminnanjohtajalta sekä talouskatsaus, josta hallitus on pitänyt myös erillisen talousaamukoulun. 

Hallituksen seuraava kokous on 30.5.2024 etäkokouksena.  

 

Haku