Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hallitus tiedottaa
27.10.2022

Hallitus tiedottaa

Voimisteluliiton hallitus kokoontui vuoden kuudenteen kokoukseensa keskiviikkona 12.10.2022. Kokous pidettiin Teamsin kautta ja sen pääasiana oli Voimisteluliiton syyskokouksessa 19.11.2022 käsiteltävien asioiden hyväksyminen.

Hallitus päätti Olympiakomitean suositusten mukaisesti lähettää Pohjoismaiden kanssa uuden yhteisen (ensimmäinen yhteinen kannanotto on tehty maaliskuussa 2022) FIGille ja IFAGGille osoitetut kannanotot, joissa todetaan, ettei Suomen Voimisteluliiton mielestä Venäjän ja Valkovenäjän edustajien osallistuminen kansainvälisiin kilpailuihin eikä kansainvälisten voimisteluliittojen toimintaan ole oikein. Samalla todetaan, että Suomi osallistuu yleiskokouksiin, koska emme halua luovuttaa päätöksentekoa erityisesti sääntöjen muutoskäsittelyssä muille. Koska Kansainvälinen Voimisteluliitto FIG sallii Venäjän ja Valkovenäjän osallistuvan FIGin kongressiin, päätettiin, että Suomi osallistuu sinne matalammalla profiililla. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja eivät osallistu, ja Suomea edustaa vain toiminnanjohtaja.  

Hallitus päätti syyskokouksen esityslistan, syyskokouksessa päätökseen tulevista toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuodelle 2023 sekä Voimisteluliiton sääntömuutosesityksestä sekä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen muutosesityksestä. Sääntömuutosehdotuksista isoin on se, että hallitus ehdottaa Voimisteluliiton liittymistä yhteiseen vakavien eettisten rikkomusten kurinpitojärjestelmään.

Syyskokous pidetään Jyväskylässä kiltapäivien sekä Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuiden kanssa samana viikonloppuna. Lauantaina järjestettävässä seuraseminaarissa kuullaan seuraesimerkkejä jäsenmäärän kasvattamisesta, vastuullisuustyöstä sekä arvostuksen lisäämisestä.

Hallituksen kokouksessa kuultiin katsaukset yritysyhteistyöstä, taloudesta sekä Gymnaestrada 2026 tapahtumakaupunkivalinnasta. Tämän lisäksi puheenjohtaja sekä toiminnanjohtaja pitivät omat katsauksensa.

Hallitus teki yhteenvedon järjestämästään liiton luottamusryhmille tehdystä webinaarista.

Hallitus pitää seuraavan kokouksensa joulukuussa 12. päivänä klo 16.00 Urheassa.

 

 

 

 

 

Haku