Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hallitus tiedottaa
05.09.2022

Hallitus tiedottaa

Voimisteluliiton hallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseen Kisakalliossa 27.-28.8.2022. Kokouksessa työstettiin pääsääntöisesti tulevan vuoden toiminnansuunnittelua yhdessä Voimisteluliiton tiiminvetäjien kanssa.

Hallitus päätti Olympiakomitean suositusten mukaisesti, ettei Suomen Voimisteluliitto eivätkä Voimisteluliiton jäsenseurat lähetä voimistelijoita kilpailuihin, joihin osallistuu venäläisiä tai valkovenäläisiä voimistelijoita, vaikka he osallistuisivat ilman maatunnuksia. Voimistelijat eivät voi kilpailla kilpailuissa, joissa on venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita. Tämä päätös on voimassa toistaiseksi ja muutetaan kun kansainvälinen poliittinen tilanne muuttuu.

Hallitus keskusteli myös Voimisteluliiton osallistumisesta kansainvälisten kattojärjestöjen yleiskokouksiin, mikäli valkovenäläiset ja venäläiset osallistuvat niihin. Hallitus päätti, että liiton edustajat voivat osallistua kokouksiin tekemään päätöksiä ja äänestämään vaaleissa, jotta päätäntävaltaa ei annetta muille.

Hallitus päätti esittää syyskokoukselle liittymistä yhteiseen vakavien eettisten rikkomusten kurinpitojärjestelmään. Hallitus hyväksyi syyskokouskutsun ja totesi, että syyskokouksessa tullaan käsittelemään liiton sääntömuutosta.

Anne Vierelä esitteli FIG:n (Kansainvälisen Voimisteluliiton) Gender Equality Comissionin (sukupuolten välisen tasa-arvon työryhmä) työtä. Vierelä on ryhmän puheenjohtaja. Hallituksen käymässä keskustelussa todettiin positiiviseksi asiaksi, että työryhmän toimenpiteet kohdistuvat myös yksilö- ja urheilijatasolle eikä enää vain hallinnon tasolle. Hallitus esitti toiveena, että naisten ja tyttöjen ikärajan nostaminen kilpavoimistelussa olisi vahvasti Vierelän ja valiokunnan asialistalla ja että työryhmä olisi mukana vaikuttamisessa FIG:n päättäviin elimiin.

Hallitus kuuli myös alustavan raportin Gymnaestrada Tampere 2022 tapahtumasta. Loppuraportti käsitellään hallituksen lokakuun kokouksessa.

Hallitus järjestää liiton luottamusryhmille yhteisen webinaarin 19.9.2022 klo17.30–19.00 ja sen aiheina ovat mm. vastuullisuus, arvostus ja laadukas lasten voimistelu.

Hallitus hyväksyi akrobatiavoimistelun lajikehittämisryhmään uusiksi jäseniksi Emilia Havimäen ja Sanni Suomisen.

Hallitus pitää seuraavan kokouksensa lokakuussa 12. päivänä klo 17.00 Teamsissa.

Haku