Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Gymnaestrada Tampere: Luonnosta voimaa tanssiin
20.10.2021

Gymnaestrada Tampere: Luonnosta voimaa tanssiin

Luonnosta voimaa tanssiin ja voimisteluun

Luonnon voima ja energia kulkevat tanssin keinoin läpi Luonnon lumoissa -kenttäohjelman, joka saa ensiesityksensä kesällä 2022 Gymnaestrada Tampereella. Ohjelman yhteistyössä luoneet koreografit Nea Vallin ja Riikka Kuusipohja toivovat, että ohjelma herättää tanssijoissa ja yleisössä pohdintaa, mitä luonto todella merkitsee.

–                Luonnosta, kuten myös tanssista on tutkitusti terveydelle monia positiivisia vaikutuksia. Voisiko Luonnon lumoissa toimia kipinänä valmentajille, jotta luonto nousisi keskusteluun myös treenisalilla, Nea Vallin pohtii.

–                Ehkä tämän myötä he lähtisivät myös treenisalin ulkopuolelle kokeilemaan, että miltä jokin liike tuntuu erilaisessa ympäristössä. Voisiko kaupunki tai luonto ympäristönä tuoda omaan liikkeeseen erilaisia impulsseja, Vallin jatkaa.

Kuusipohja ja Vallin on tuttu kaksikko kenttäohjelmien maailmasta. Vuonna 2018 heidän #oonhyväjustnäin -kenttäkoreografia valloitti Turun Gymnaestradan.

–                Sen ensiesitys Turun suurtapahtumassa oli kutkuttavan jännittävä ja onnellinen hetki, Kuusipohja muistelee.

Tällä kertaa kenttäohjelmaa on työstetty jälleen tiiviissä yhteistyössä, mutta kuitenkin koronarajoitukset huomioiden. Tämä on tuonut uudenlaisia haasteita koreografian tekijöille.

–                Kenttäkoreografian työstäminen on pitkä prosessi, jonka aikana saa toteuttaa itseään ja oppia monia uusia asioita, koreografit sanovat.

–                Antoisinta tähän mennessä on ollut se, kun pääsimme viimein etäsuositusten jälkeen liikkumaan ja testaamaan sarjoja ryhmän kanssa. Tanssijoiden innostus on ollut paras oman motivaation lähde, Vallin sanoo.

Luonnon lumoissa on kaiken ikäisille tanssijoille suunnattu ohjelma, jossa erilaiset tanssityylit kohtaavat. Monipuolisia kuvioita ja vahvaa ilmaisua täynnä oleva kenttäohjelma pitää sisällään perustason tanssiliikkeitä, joihin vaikutteita on otettu muun muassa erilaisista katulajeista ja showtanssista.

–                Tämä kenttäkoreografia on siitä kiva, että tähän voi osallistua ryhmän mukana myös valmentaja tai tanssista innostunut huoltaja. Yhdessä saamme varmasti tälläkin kerralla aikaan upean kokemuksen meille kaikille, Vallin innostuu.

Vallin ja Kuusipohja toivovat, että heidän ohjelmansa lisää tanssin näkyvyyttä voimistelun maailmassa.

Lue lisää ohjelmasta  (sivu avautuu uuteen ikkunaan) 


Teksti: Anne Lius-Liimatainen 

Haku