Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Gymnaestrada Tampere: Iloinen liike synnyttää tanssivan auringon
08.10.2021

Gymnaestrada Tampere: Iloinen liike synnyttää tanssivan auringon

Yhdessä tekemällä voidaan synnyttää jotain ainutlaatuista ja upeaa. Tämä on Sateen jälkeen paistaa aurinko -kenttäohjelman koreografi Katja Leino-Murtojärven mukaan kenttäohjelmien ydin. Leino-Murtojärven rakentama kenttäohjelma Gymnaestrada Tampere 2022-tapahtumaan on räätälöity kaikille 7–12-vuotiaille, se on matalan kynnyksen voimisteluohjelma.

– Toivon tämän ohjelman viestivän voimistelun ja liikunnan iloa. Ohjelman on tarkoitus olla iloinen ja energinen hyvän mielen ohjelma kaikille voimistelijoille, Leino-Murtojärvi sanoo.

Leino-Murtojärvi on tehnyt kenttäohjelman suurtapahtumaan aikaisemminkin. Suomi Gymnaestradassa vuonna 2018 Turussa hänen käsialaansa oli lasten helppo voimisteluohjelma. Sen työstäminen antoi naiselle valtavasti eväitä ja kokemusta, joita hän on ammentanut nyt uusinta kenttäohjelmaansa työstäessä.

Voimistelun suurtapahtuman kenttäohjelmat eivät ole ainoa, jossa Leino-Murtojärvi pääsee näyttämään koreografin kyntensä. Hän tekee säännöllisesti erilaisia koreografioita muun muassa seuransa joukkuevoimistelujoukkueen käyttöön, mutta myös Huittisten musiikkiopiston musikaaleihin. Voimistelun suurtapahtumien kenttäohjelmissa on kuitenkin jokin taika, joka sykähdyttää Leino-Murtojärveä. Ensi kesän Sateen jälkeen paistaa aurinko -ohjelma on koreografin mukaan jokaisen lapsen ohjelma, jossa oranssin huivin saattelemana kentälle saadaan aikaan lämpöä hehkuva ja tanssiva aurinko. Elämyksen lisäksi kyseinen kenttäohjelma antaa voimistelijoille perusvoimisteluun eväitä.

– Ohjelman avulla voi seuran ohjaaja opettaa voimistelijoilleen perusvoimistelun taitoja. Liikkeet ovat periaatteessa hyvin helppoja ja erityisesti kuviot ovat helppoja. Jos haluaa hioa liikekieltä voimistelulliseen suuntaan, ohjelma antaa siihen mahdollisuuden myös, Leino-Murtojärvi toteaa.

Omaa sykähdyttävintä voimisteluhetkeään pohtiessa, Leino-Murtojärvi palaa useisiin voimistelun tarjoamiin hetkiin. Hän toimii joukkuevoimisteluvalmentajana, hänen oma tyttärensä voimistelee ja olipa Leino-Murtojärvi myös aikoinaan voimistelemassa Riikka Virkajärvi-Johnsonin Valkea lintu -ohjelmassakin. Ne kaikki sykähdyttivät. Hän nostaa myös sykähdysten keskeltä esiin edellisen voimistelun suurtapahtuman, Suomi Gymnaestradan Turussa.

– Se hetki, kun oma ohjelmani vyöryi kentälle ja sadat nuoret voimistelijat toteuttivat suunnittelemani koreografian kenttäohjelman mittakaavassa. Tunnelma oli valtavan hieno, Leino-Murtojärvi sanoo.

Gymnaestrada Tampere -tapahtuma järjestetään ensi kesänä 9.-12.6.2022. Gymnaestrada on liikkeen ja voimistelun supertapahtuma niille joita liikuttaa ilo, ihmiset ja hyvä fiilis. Lue lisää tapahtumasta ja lähde mukaan: www.gymnaestrada.fi

Haku