Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ensimmäinen Tanssi Cup 4 & Finaali on kilpailtu!
08.06.2024

Ensimmäinen Tanssi Cup 4 & Finaali on kilpailtu!

Ensimmäinen Tanssi Cup -kilpailukausi huipentui lauantaina 25.5.2024 Mäntyharjun Monitoimihalli Kisalassa opettayn Tanssi Cup 4 & Finaali -kilpailuun. Järjestävänä seurana toimi Mäntyharjun Virkistys Voimistelu- ja tanssijaosto.

Lavalla nähtiin päivän aikana lähes viisisataa tanssijaa. Kilpailuteoksia soolo-, duo & trio-, ryhmä- ja koreografiakilpailu-sarjoissa oli yhteensä 114 kappaletta.

Kilpailun avasi Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso. Tunnelma oli hyvä, tanssijat kannustivat toisiaan “Täällä tanssikisoissa on ihana meininki!” 10-12 -vuotiaiden duo&trio -sarjan osakilpailuvoiton napanneet Liikuntaseura Otteen Hilla Haverinen ja Aada Repo kommentoivat.

Tanssin Finaali

Viimeisen cup-osakilpailun tulosten myötä lauantaina ratkesivat myös kauden kokonaiscup-mestaruudet. Pääset katsomaan kaikki cup-pisteet voimistelu.fi-sivuston materiaalipankista, tämän linkin kautta . Tanssi Cup 4 -kilpailun tulokset on nähtävillä Kisanetistä.

Kilpailun järjestäjä, Mäntyharjun Virkistys Voimistelu- ja tanssijaosto, oli tapahtumaan hyvin hyvää. ”Oli kunnia saada ensimmäinen tanssin finaali tänne Mäntyharjuun. Kaikki sujui hienosti, ja vaikka kisapäivä oli tosi pitkä, niin täällä oli aamusta iltaan huipputunne!” iloitsevat kisajärjestelyistä vastanneet Noora Lamponen ja Marita Mattila .

Noin viisi tuhannen asukkaan Mäntyharjulle tämänkokoiset kisat ovat ja iso asia. Kunta siis myös arvostaa sitä, että seurasi tapahtumia, ja heidän kanssaan toimii aina hyvin.

Mäntyharjun Virkistyksen Voimistelu- ja tanssijaostossa harrastajat opetetaan talkoohenkeen nuoresta alkaen. Talkoolaisten työ on arvokasta, ja siitä myös oppii paljon. Tällä kertaa kymmenen nuoret tanssijat olivat innokkaasti mukana tekemässä tapahtumaa.

Seura tarjosi vapaan pääsyn kilpailun katsomoon kaikille alle 16-vuotiaille. ”Haluamme, että paikalliset nuoret pääsevät katsomaan ja innostumaan tanssista, ja hienosti nuoria katsomossa näkyikin”

 

Tanssi Cup -kokonaisuuden voittajat palkittiin pokaalein 25.5. Mäntyharjulla

Soolo 10-12-vuotiaat:

1 Rahijärvi Aino Mäntsälän Voimistelijat        
2 Turtiainen Iida Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion

Soolo 13-15-vuotiaat:

1 Lehtovuori Iris Kotkan Naisvoimistelijat       
2 Hämäläinen Sara Kotkan Naisvoimistelijat       
3 Koivikko Aada Oulun Voimisteluseura

Soolo 16-19-vuotiaat:

1 Koskiniemi Julia Mäntyharjun Virkistys voimistelu- ja tanssijaosto             
2 Leppänen Janna Raision Jumpparit                   
3 Partonen Mette Mäntyharjun Virkistys voimistelu- ja tanssijaosto                      

Duo&trio 10-12-vuotiaat:

1 Duet Stardust Mäntsälän Voimistelijat

Duo&trio 13-15-vuotiaat:

1 Hanna ja Veera Liikuntaseura Ote
2 Anni Torkkola ja Unna Paananen Oulun Voimisteluseura

Duo&trio 16-19-vuotiaat:

1 Ellen Sievänen & Sanni Savolainen Mäntyharjun Virkistys voimistelu- ja tanssijaosto
2 Duo Jokers Raision Jumpparit
3 Duo E Raision Jumpparit

Ryhmät 10-12-vuotiaat:

1 Hohde Liikuntaseura Ote
2 Meteorit Mäntsälän Voimistelijat
3 Missio Tanssistudioyhdistys Tast

Ryhmät 13-15-vuotiaat:

1 Rosellat Iisalmen Naisvoimistelijat IINA
2 Fione Kotkan Naisvoimistelijat
3 Solina Liikuntaseura Ote

Ryhmät 16-19-vuotiaat:

1 Visio Tanssistudioyhdistys Tast
2 Lehdokit Mäntyharjun Virkistys voimistelu- ja tanssijaosto
3 Silvia Kuopion Reippaan Voimistelijat

Ryhmät yli 20-vuotiaat:

1 Ketjureaktio Tanssistudioyhdistys Tast
2 Illuusio Tanssistudioyhdistys Tast
3 Magenta Oulun Voimisteluseura

Ryhmät yli 40-vuotiaat:

1 Sisters In Sync Pakilan Voimistelijat
2 Roihu Raision Jumpparit

Tuomariston ja kilpailijoiden ajatuksia uudesta tanssin kilpailumuodosta

Tanssi Cup 4 & Finaalissa päätuomarina toimi Veera Manninen .

”Koen helpommin tuomaroinnin, kun on yksi osa-alue, johon keskittyä. On hienoa, että on oma tuomarikoulutus, lomakkeet ja kilpailut. Uusi tanssin kilpailumuoto nostaa näin myös kokon profiilia Voimisteluliiton toiminnassa.” Kommentoi Manninen.

”Me ainakin olemme huomanneet, että kun on cup-järjestelmä, se sitouttaa tanssijoita aivan eri tavalla. Se on hieno juttu! Motivaatio treenaamiseen on erilainen, kun saimme kerättyä cup-pisteitä eri osakilpailuista. Uusi Tanssi -järjestelmä luo pitkäjänteisyyttä, kun kokonaisuus saavuttaa eri kilpailuista eikä ole turhaa Cupia kisoja.” Oulun Voimisteluseuran tanssija Juulia Ruonala kertoo.

Tanssijat ja valmentajat kertovat, että soolot ja duot tuonut uutta buustia harjoitteluun. Soolo tuo omaa tanssijuutta esille eri tavalla kuin ryhmässä. Oulun Voimisteluseurassa on räätälöity harrastamista oman kiinnostuksen mukaan. Oulussa soolo-sarjaan osallistuvat tanssijat tekevät koreografiansa itse, ”niin saa uusia kun ohjaajia seuraan, kun tanssija innostuu itsekin koreografioiden tekemisestä”, jatkaa Veera Manninen, Oulun Voimisteluseurasta.

”Tämä uusi finaali on todellakin motivaatiota, kun koko kauden pisteillä on merkitystä. On myös armollista, että jos jossain menee heikommin, voi parantaa toisissa kisoissa, kun kolme parasta tulosta ratkaisee.” Kommentoi Miia Mättö Tanssistudioyhdistys Tastista.

Tanssin kilpailujärjestelmän kehittäminen

Nyt on saatu pilotoitu Tanssi Cup -järjestelmä ja on tärkeää, jotta seurat saavat nyt myös kommentoida, mikä toimii ja mitä tulisi kehittää. Osallistu tanssin kilpailujärjestelmän kehittämiseen täyttämällä Padlet päivittäin su 23.6.2024 mennessä tämän linkin kautta.

Käytävähaastatteluissa nousi esille monessa kommentissa se, että toivoisi enemmän tuomareita tanssin kilpailuihin. Onko sinun seurassasi jo kouluttautuneita tanssin tuomareita? Seuraava tanssin tuomarikoulutus määräajassa zoom-etä pingen su 13.10. Tutustu koulutukseen tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

”Tuomaroinnin laatu on parantunut koulutuksen kehityttyä.” Kommentoi päätuomarinakin toiminut Manninen.

 

Katso seuraavan kauden Tanssi Cup -kilpailut Kisanetistä.

 

 

Haku