Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Emmi Piiroinen ja Lia Kallio kilpailevat juhannuksena rytmisen voimistelun maailmancupissa Milanossa
14.06.2024

Emmi Piiroinen ja Lia Kallio kilpailevat juhannuksena rytmisen voimistelun maailmancupissa Milanossa

Vasemmalla Emmi Piiroinen nauhan kanssa, oikealla Lia Kallio nauhan kanssa.

Maailmancup käydään 21.-23.6.2024. Kilpailussa suomalaiset pääsevät mittaamaan taitojaan useiden olympialaisiin valmistautuvien huippuvoimistelijoiden seurassa.

Artikkelikuvat: Indrek Kask (vas., Emmi Piiroinen) ja Sami Ilvonen (oik., Lia Kallio)

Italian Milanossa kilpaillaan juhannusviikonloppuna viimeisessä rytmisen voimistelun maailmancupissa ennen Pariisin olympialaisia. Suomalaisista kilpailussa nähdään yksilövoimistelijat Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) ja Lia Kallio (Olarin Voimistelijat).

Milanossa nähdään myös olympialaisiin valmistautuvia kansainvälisiä huippunimiä, kuten viime vuoden neliottelun maailmanmestari Darja Varfolomeev Saksasta ja vuoden 2022 neliottelun maailmanmestari Sofia Raffaeli Italiasta.

Suomen voimistelijoiden valmistautuminen kilpailuun on sujunut hyvin.

”EM-kisojen jälkeen valmistautuminen on sujunut hyvin. Nyt vielä viimeistellään viimeiset asiat ennen kilpailua. Tavoitteeni on tehdä hyvät suoritukset ja voimistella mahdollisimman rohkeasti”, kertoo Emmi Piiroinen, joka kilpaili viimeksi toukokuun lopun EM-kisoissa, joissa hän jäi hiuksenhienosti neliottelufinaalin ulkopuolelle.

”Odotan innolla kilpailua isolla areenalla. Ohjelmat ovat hyvässä kunnossa ja lähden Milanoon hyvällä fiiliksellä. Tavoitteeni on tehdä suoritukset, joihin voin olla tyytyväinen”, kertoo Lia Kallio.

Milanon maailmancup alkaa perjantaina 21.6. yksilöiden osalta vanteen ja pallon karsinnalla. Suomalaiset ovat ryhmässä A, joka aloittaa Suomen aikaa kello 12.

Lauantaina 22.6. karsinnat jatkuvat keiloilla ja nauhalla. Suomalaisten ryhmä kilpailee lauantaina kello 16.40 alkaen.

Karsintojen perusteella kruunataan neliottelun mitalistit. Välinekohtaiset finaalit käydään sunnuntaina 23.6. kello 15.10 alkaen. Niihin etenee kunkin välineen kahdeksan parasta.

Milanossa kilpaillaan myös joukkuekilpailussa, jossa Suomi ei ole mukana, koska maajoukkue valmistautuu jo tulevaan kauteen.

Lisätietoa

Viralliselta kilpailusivulta löytyvät kaikki aikataulut, ja sinne päivittyy myös tulospalvelun linkki.

Maailmancupin finaaleja voi seurata FIG:n livelähetyksestä (maksullinen). 

Lisätietoja saa myös rytmisen voimistelun lajipäälliköltä:

Emma Tast

045 807 2121 

Haku