Home » Uutiset » Emmi Piiroinen finaaliin Tashkentin maailmancupissa
27.04.2024

Emmi Piiroinen finaaliin Tashkentin maailmancupissa

Rytmisen voimistelun maailmancupkilpailut Tashkentissä, Uzbekistanissa voimistellaan 26.-28.4.2024. Karsintapäivien jälkeen suomalaisista finaaliin tiensä selvitti Emmi Piiroinen.

Rytmisen voimistelun maailmancup alkoi Tashkentissä, Uzbekistanissa perjantaina 26.4.2024 ensimmäisellä karsintapäivällä ja jatkui lauantaina 27.4. toisella karsintapäivällä. Suomea kisoissa edustavat yksilöt Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) ja Lia Kallio (Olarin Voimistelijat) sekä maajoukkue. Maajoukkueessa voimistelevat Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (Sports Club Olymp) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa).

Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) varmisti finaalipaikkansa perjantain tiukassa karsintakilpailuissa, yltäen vanneohjelmallaan upeasti sijalle 8, pistein 32,80. Perjantain toinen karsintasuoritus oli pallo-ohjelma, jolla Piiroinen voimisteli sijalle 25, pistein 29,45.

Lauantaina vuorossa olivat keila- ja nauhaohjelmat. Nauhaohjelmalla Piiroinen sijoittui sijalle 16, pistein 29,65. Keiloilla Piiroinen ylsi sijalle 19, pistein 29,95. Neliottelussa Piiroinen oli karsintojen viidestoista, yhteispistein 121,85. Viime viikonlopun Bakun maailmancupissa Piiroinen sijoittui neliottelussa sijalle 24. Tashkentissä neliotteluun osallistui 44 voimistelijaa.

”Olen iloinen, että pääsin vannefinaalin ja sain uudet ennätyspisteet ulkomailla. Palloon sattui kallis virhe mutta otan opiksi. Lauantaina oli keilat ja nauha. Halu onnistua oli kova. Nauha sujui ilman tiputuksia, mutta pieni virhe ohjelmaan mahtui. Keiloissa oli myös pientä haparointia vielä. Nautin kisaamisesta paljon ja tämä oli tärkeää kokemusta ennen EM-kisoja. Huomenna on vuorossa vannefinaali, jossa testaan omia rajojani ja katsotaan mihin se riittää. Olen todella innoissani menossa finaaliin ja kiitollinen että saan vielä mahdollisuuden kisata isolla areenalla”, Emmi Piiroinen kommentoi iloisena karsintakilpailuja.

Lia Kalliolle (Olarin Voimistelijat) maailmancupin karsinnat olivat onnistuneet. Neliottelussa hän onnistui  sijoittumaan sijalle 17, yhteispistein 121,25. Perjantain karsintakilpailuissa hän sijoittui vanneohjelmallaan sijalle 20, pistein 30,20. Pallo-ohjelmallaan hän sijoittui upeasti sijalle 14, pistein 30,75. Lauantaina Kallio suoriutui keilaohjelmalla sijalle 15., pistein 30,55. Nauhalla hän ylsi näissä kilpailuissa sijalle 14, pistein 29,75.

”Ensimmäinen kisapäivä meni kokonaisuudeltaan hyvin, vaikka oli pieniä epäpuhtauksia molemmissa ohjelmissa. Lauantain karsintaan lähdin positiivisella mielellä. On tosi kiva, että sain mahdollisuuden kilpailla täällä Tashkentissa ja tämä kokemus on tosi tärkeä minulle. Lauantaina sain tehtyä lähes oman maksimini, johon voin olla tyytyväinen. Tashkentin halli on tosi iso ja erilainen kuin missään missä olen ennen kilpaillut. Tykkäsin paljon kisata täällä ja olen iloinen, että onnistuin hyvin. Nyt siistitään ohjelmia vielä parempaan kuntoon parin viikon päästä oleviin SM-kisoihin”, Lia Kallio arvioi tyytyväisenä suorituksiaan.

Tashkentin maailmancupissa Suomea edusti myös rytmisen voimistelun maajoukkue. Maajoukkueessa voimistelevat Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (Sports Club Olymp) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa). Joukkueiden kaksiottelussa joukkue sijoittui sijalle 10, yhteispistein 47,90. Perjantaina joukkue kilpaili vanneohjelmalla, jolla he ylsivät sijalle 10, pistein 21,30. Lauantain karsintakilpailussa nauha-pallo-ohjelmalla joukkue voimisteli sijalle 9, pistein 26,60.

”Perjantain vanneohjelmassa tapahtui suuria virheitä, jotka rokottivat pisteitä pahasti. Lauantaina onnistuimme kasaamaan ajatuksemme paremmin ja saimme tehtyä paremman suorituksen kuin eilen. Nauha-pallo ohjelmaan mahtui huolimattomuusvirheitä eikä suoritus ollut meidän harkkatasoa. Esiinnymme yksilöiden SM-kisoissa ennen kauden pääkisoja, (EM), jotka järjestetään Unkarissa”, joukkueen kapteeni Elisabeth Jamil kommentoi maajoukkueen suorituksia.

Kilpailut jatkuvat kaikkien sarjojen finaaleilla sunnuntaina 28.4.2024. Finaalissa Suomea edustaa Emmi Piiroinen vanneohjelmallaan. Finaaliin osallistuvat kunkin sarjan kahdeksan parasta.