Home » Uutiset » Ekaterina Podobedille ja Aleksi Koivuselle nuorten SM-otteluiden mestaruus
25.03.2024

Ekaterina Podobedille ja Aleksi Koivuselle nuorten SM-otteluiden mestaruus

SM-mitalit

Telinevoimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina Oulussa. Miesten puolella nuorten Suomen mestariksi voimisteli Aleksi Koivunen, Turun Taitoliikuntakeskus, pistein 70,400. Tyttöjen Suomen mestariksi kruunattiin Ekaterina Podobed, HIFK Gymnastics. Hienon neliottelun pisteet olivat 48,300.

Miesten telinevoimistelun nuorten kuusiottelun herruus ratkesi Oulussa lauantaina. Ouluhallissa pidetyissä telinevoimistelun SM-kisoissa suomenmestaruuden voitti Turun Taitoliikuntakeskuksen Aleksi Koivunen pistein 70,400. Koivunen voimisteli itsensä myös jokaiseen sunnuntaina käydyn telineen telinefinaaleihin. Kuusiottelun hopealle voimisteli niin ikään Turun Taitoliikuntakeskuksen Iiro Lehtisalo pistein 70,100 ja kolmoisvoiton Turun Taitoliikuntakeskukselle varmisti Niilo Nikkola pronssillaan pistein 68,500.

Turun Taitoliikuntakeskus jatkoi voittokulkuaan nuorten joukkuekilpailussa vieden Suomen mestaruuden tänä vuonna nimiinsä pistein 209,900. Toiseksi tänään ylsi Oulun Pyrinnön joukkue pistein 204,250 ja kolmanneksi Tampereen Sisu pisteillä 189,700.

Tyttöjen puolella neliottelun ylivoimaiseen voittoon voimisteli HIFK Gymnasticsin Ekaterina Podobed pistein 48,300. Espoon Telinetaitureiden Iiris Nyyssönen sijoittui hopealle pistein 44,050 ja pronssille Jyväskylän Voimistelijoiden Maija Taskinen pistein 43,550. Ekaterina esiintyi myös sunnuntain jokaisessa telinefinaalissa ollen päivän kisassa ykkönen sekä nojapuilla että permannolla.

”Kisa meni mielestäni ihan hyvin. Olen erityisen iloinen ensimmäisen päivän permantoon. Nojapuut meni finaalipäivänä myös todella hyvin. Hypyssä oli molempina päivinä virheitä, sitä sitten ensi vuoden SM kisoissa pitäisi korjata. Puomilla pysyin molempina päivinä onodin joka oli minulle uusi liike.”  kommentoi Ekaterina viikonlopun hienoa kisaansa.

Oulun mahtava SM-kisaviikonloppu huipentui sunnuntain telinekohtaisiin finaaleihin, joissa nuorten mitalit kuudelta telineeltä jakaantuivat kymmenelle eri voimistelijalle ja viidelle seuralle. Tyttöjen mitalit vastaavasti neljältä telineeltä jakaantuivat kymmenelle eri voimistelijalle ja seitsemälle seuralle.