Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Edustuspaikat joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin ratkeavat 25.9.
20.09.2021

Edustuspaikat joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin ratkeavat 25.9.

Toisen näyttökilpailun painoarvo on suurempi, sillä kilpailun pisteiden kerroin on 1,5.

”Odotettavissa on joukkueille ja katsojille jännittävä kilpailu, jossa on jaossa paikat maailmanmestaruuskilpailuihin ja maajoukkueryhmiin”, sanoo joukkuevoimistelun lajipäällikkö Tinja Aistola.

Turussa 11.9. kilpailtiin MM-valintakilpailun ensimmäinen näyttökilpailu, josta joukkueet saivat pisteet 1-kertaisena. Tässä toisessa näyttökilpailussa on suurempi arvo, kun kilpailun pisteet kerrotaan 1,5. Näyttöjen yhteenlaskettujen pisteiden perusteella nuorten ja naisten sarjojen joukkueet sijoilla 1–4. edustavat Suomea MM-kilpailuissa marraskuussa ja saavat paikan A-maajoukkueessa.

”Suorituksella on nyt suuri merkitys tulevassa kilpailussa, joten toivon kaikille joukkueille onnistunutta valmistautumista ja loistamista kilpailumatolla. Kilpailu edustuspaikosta on kova, joten MM-kotikilpailuihin saamme todella vahvan edustuksen Suomelle”, sanoo Aistola.

Edellinen näyttökilpailu Turussa

Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ensimmäinen valintakilpailu kilpailtiin lauantaina 11.9.2021 Turussa. Tärkeässä näytössä voiton vei OVO Team (Olarin Voimistelijat), hopealle Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja pronssille Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat). Neljäntenä MM-kilpailujen edustuspaikassa on tällä hetkellä kiinni Sanix Valens (Lahjan Tytöt).

Kuvassa Minetit jr Turun kisoissa 11.9. 

 

Haku