Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akseli Karsikas voimisteli jälleen Suomen mestariksi
06.11.2020

Akseli Karsikas voimisteli jälleen Suomen mestariksi

 

Miesten telinevoimistelun SM-viikonloppu alkoi perjantaina Jyväskylässä nuorten SM-kuusiottelulla ja -joukkuekilpailulla sekä 5. luokan JunnuGymin finaaleilla.

Oulun Pyrinnön telinevoimistelija Akseli Karsikas aloitti perjantaina nuorten SM-kilpailunsa tuttuun tapaan: voittamalla kultaa kuusiottelusta. Suomen mestaruus oli hänelle kolmas peräkkäinen. Tällä kertaa voitto irtosi yhteispisteillä 74,282. 

Voittaja kertoo olevansa tyytyväinen kilpailuun ja suoriutuneensa parhaiten hypyssä ja rekillä. Toistuvaa SM-ottelumenestystään hän arvioi seuraavasti:

”Ehkä syynä on se, että minulla on niin paljon kokemusta ja vaikeat sarjat. Niillä saa voittoja.”

Karsikas, 18, kilpailee nyt viimeistä kertaa nuorten SM-kilpailuissa. Koko vuosi on ollut poikkeuksellinen, mutta häntä erityisjärjestelyt eivät ole kummemmin hetkauttaneet.

”Ei tämä ole vaikuttanut kauheasti. Minulle on annettu mahdollisuus olla treenisalilla, ja olen päässyt hyvin treenaamaan. Kisoja ei ole ollut ihan hirveästi, niin on pitänyt taas vähän totutella tähän kisakauteen. Mutta hyvä, kun nyt syksyllä on ollut taas kisoja”.

Kuusiottelun Suomen mestarin tavoite viikonlopuksi on selvä: voimistella lauantaina mahdollisimman monta mitalia nuorten telinefinaaleista. Ensi vuonna hän aikoo jatkaa samoin tavoittein miesten sarjaan.

”Siellä pitää tehdä sitten vielä enemmän töitä”, Karsikas sanoo. 

Jyväskylän Hipposhallissa voimisteltiin perjantaina myös SM-joukkuekilpailu ja 5. luokan JunnuGymin finaalit. Joukkuekilpailun Suomen mestaruuden voitti Tampereen Sisu 216,365 pisteellä. JunnuGymin kokonaiskilpailun lopputulokset julkaistaan myöhemmin, Jyväskylän osakilpailun tulokset sekä nuorten SM-tulokset löytyvät Sport Event Systems -sivustolta

Miesten ja nuorten telinevoimistelun SM-kilpailut jatkuvat lauantaina miesten kuusiottelulla ja joukkuekilpailulla sekä nuorten telinefinaaleilla. 

Nuorten 6-ottelun SM-tulokset

1. Akseli Karsikas, Oulun Pyrintö 74,282
2. Antti Varjolaakso, Voimisteluseura Helsinki
3. Niila Sinivuori, Jyväskylän Voimistelijat 73,333.

Nuorten joukkuekilpailun SM-tulokset

1. Tampereen Sisu 216,365
2. Jyväskylän Voimistelijat 215,748
3. Turun Urheiluliitto 197,514.

Kuva: Nuorten SM-mitalistit Antti Varjolaakso (vas.), Akseli Karsikas ja Niila Sinivuori. (Roosa Vanhanen / Suomen Voimisteluliitto) 

EDIT 7.11.2020 klo 9.55: Tekstiin täsmennetty, että perjantaina voimisteltiin JunnuGymin 5. luokan finaalit. JunnuGymin muiden luokkien finaalit voimistellaan lauantain ja sunnuntain aikana.

Haku