Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna etäyhteyksin
24.05.2021

Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna etäyhteyksin

Akrobatiavoimistelun seuraava Suomen mestari selviää tulevana sunnuntaina 30.5. Kilpailu käydään poikkeuksellisesti etäyhteyksin.

Koronapandemia on tuonut voimisteluun laajaa kokemusta erilaisista etä-, online-, virtuaali- tai hybridikilpailuista. Myös vuoden 2021 akrobatiavoimistelun SM-kilpailut järjestetään etäyhteyksin vikis.fi järjestelmässä.

Viesti voimistelijoilta on ollut selkeä: kilpailuja halutaan. Olemme pyrkineet sopeuttamaan toimintaamme, niin että kysyntään voidaan vastata ja kilpailuja järjestää terveysturvallisesti ja rajoitukset huomioiden, voimistelu- ja seuratoiminnan johtaja Susanna Porola sanoo.

Akrobatiavoimistelun SM-kilpailuun osallistuneet urheilijat ovat kuvanneet omat kilpailusuorituksensa kotisaleilla etukäteen 21.–28.5. välisenä aikana. Kilpailijat ovat videoineet etukäteen nosto- ja heitto-ohjelmat. Näistä molemmista kilpailijat tarvitsevat hyväksytyn tuloksen, jotta he voivat kilpailla finaalissa. 

SM-mitalit jaetaan yhdistetyn ohjelman perusteella. Myös yhdistetyt ohjelmat, joissa voimistelijat suorittavat samassa ohjelmassa nostoja ja heittoja, on kuvattu etukäteen ja suoritukset ja tulokset julkaistaan SolidSportissa yleisölle sunnuntaina 30.5. klo 10 alkaen. Kaikki tuomarityöskentely tapahtuu kuitenkin jo lauantaina 29.5., eli sunnuntaina näytettävät pisteet eivät ole reaaliaikaisia.

Edellisistä SM- kisoista on kulunut jo kaksi vuotta, joten tätä on odotettu pitkään. Viime hetkellä virtuaaliseksi muuttuneet kilpailut aiheuttivat hieman harmitusta, mutta valmistautuminen on tästä huolimatta onnistunut hyvin, kommentoi Akroteam Lohjan valmennusvastaava Pauliina Vastamäki. Akroteam Lohja on yksi suurista osallistujaseuroista SM-kilpailuissa.

Kilpailuissa tullaan näkemään akrobatiasuorituksia niin pareina, trioina kuin myös nelikkoina eri sarjoissa. Koska kaikkiin sarjoihin on ilmoittautunut alle 12 kokoonpanoa, pääsevät kaikki alkukilpailun suorittaneet voimistelijat finaaliin. Akrobatiavoimistelun etäyhteyksin toteutettavaan SM-kilpailuun ilmoittautuneet urheilijat ja seurat näet tämän linkin kautta.

Kilpailusuoritukset ja tuomarien antamat pisteet näytetään livestreamina SolidSportissa. Tarkempi linkki streamiin tulee Kisanetin sivuille. Jokaisen kilpailusuorituksen jälkeen näytetään tuomareiden ennakolta antamat pisteet, ja sarjojen jälkeen esitetään voimistelijoiden sijoitukset ja näin myös SM-voittajat.

Lisätietoa: Akrobatiavoimistelun lajikehittäjä Laura Salo p. +358 45 8002344.
https://kisanet.fi/#/event/details/1780/summary 

Haku