Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC- kilpailujen valintakriteerit 2024
02.11.2023

Akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC- kilpailujen valintakriteerit 2024

Akrobatiavoimistelun aikuisten ja nuorten MM- ja WAGC (World Age Group Competitions) -kilpailujen valintakriteerit ja -menettely vuodelle 2024 on nyt julkaistu.

Tutustu valintakriteereihin ja -menettelyyn tästä linkistä

Akrobatiavoimistelun aikuisten ja nuorten MM-kilpailuihin sekä WAGC-kilpailuihin lähetettävien voimistelijoiden tavoitteena on saavuttaa 2/3 parhaan joukkoon oikeuttava sijoitus kyseisissä kilpailuissa (eli 1/3 jää sijoituksissa taakse). Valintakriteerien pisterajoja on nostettu aiemmasta tämän tavoitteen suunnassa. 

Vaaditut pisterajat tulee saavuttaa jokaisella ohjelmalla (BAL, DYN, COM) kotimaan syksyn 2023 kilpailuissa 11.11.–3.12. välisenä aikana.

Kilpailuihin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta käy ilmi tavoiteltava paikka. Hakemus tulee olla jätetty viimeisen näyttökilpailun yhteydessä, 3.12.2023 mennessä. Hakemus lähetetään akrobatiavoimistelun lajivastaavalle sähköpostitse (emmi.kuronen@voimistelu.fi).

Kilpailuihin valittavan edustusjoukkueen muihin yhteisiin kriteereihin lukeutuvat vastuullisuuskoulutuskokonaisuuden suorittaminen ja SUEKin antidoping-koulutukseen (9.1.2024) osallistuminen. Lisätietoa vastuullisuuskoulutuskokonaisuudesta löytyy valintakriteereistä.

Lisäksi edustusjoukkueeseen valittavilta voimistelijoilta, valmentajilta sekä muilta delegaation jäseniltä edellytetään sitoutumista Voimisteluliiton linjauksiin liittyen arvokilpailujen ja Age Group -kilpailujen kustannuksiin, edustusvaatteisiin ja viestintään. 

Yhteenveto Voimisteluliiton linjauksista liittyen akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailujen 2024 kustannuksiin, edustusvaatteisiin ja viestintään (kilpailutiedottaminen)

Aikuisten MM-kilpailut (yli 15-vuotiaat)

  • Kustannukset: Voimisteluliitto maksaa edustusjoukkueen voimistelijoiden, yhden valmentajan ja yhden tuomarin matkat ja majoituksen/maksaa tuomarisakon. Voimisteluliitto maksaa voimistelijoiden osallistumismaksut kilpailuihin.
  • Edustusvaatteet: Edustusjoukkueeseen valitut voimistelijat saavat T-paidan, hupparin ja housut sekä pelipaidan, mikäli voimistelija valitaan edustustehtäviin ensimmäistä kertaa. Valmentaja saa T-paidan, hupparin ja housut.
  • Kilpailutiedottaminen: Voimisteluliiton viestintä tiedottaa mediaa ja sosiaalisessa mediassa eri lajien aikuisten kilpailuista, mukaan lukien akrobatiavoimistelun MM-kilpailut.

Nuorten MM-kilpailut (13–19-vuotiaat)

  • Kustannukset: Edustusjoukkueen voimistelijat ja valmentajat (1 kpl) maksavat omavastuuosuuden (650 e / 900 e) kilpailujen kuluista. Voimisteluliitto maksaa tämän summan ylittävän osuuden kilpailujen kuluista. Mikäli kilpailuihin on toiveena lähettää useampi kuin yksi valmentaja, on kilpailu näille valmentajille omakustanteinen. Lisäksi liitto maksaa yhden tuomarin matkat ja majoituksen/maksaa tuomarisakon. Voimisteluliitto maksaa voimistelijoiden osallistumismaksut kilpailuihin.
  • Edustusvaatteet: Edustusjoukkueeseen valitut voimistelijat saavat T-paidan, hupparin ja housut sekä pelipaidan, mikäli voimistelija valitaan edustustehtäviin ensimmäistä kertaa. Yksi valmentaja saa T-paidan, hupparin ja housut. Muut valmentajat saavat T-paidan, ja heille tarjotaan mahdollisuutta omakustanteisesti hankkia muut edustusvaatteet.
  • Kilpailutiedottaminen: Voimisteluliiton viestintä ei tiedota kilpailuista verkossa tai sosiaalisessa mediassa (@voimistelu). Viestintä tiedottaa mediaa ja sosiaalisessa mediassa ainoastaan aikuisten kilpailuista. Lisätietoja kilpailutiedottamisesta Voimisteluliiton nettisivuilta tai Voimisteluliiton viestintäpäälliköltä.

WAGC-kilpailut (12–18-vuotiaat)

  • Kustannukset: Voimisteluliitto maksaa edustusjoukkueen voimistelijoiden osallistumismaksut kilpailuihin sekä yhden tuomarin matkat ja majoituksen/maksaa tuomarisakon. Muuten kilpailu on edustusjoukkueelle omakustanteinen.
  • Edustusvaatteet: Edustusjoukkueeseen valitut voimistelijat saavat T-paidan sekä pelipaidan, mikäli voimistelija valitaan edustustehtäviin ensimmäistä kertaa. Valmentajat saavat T-paidan. Edustusjoukkueen voimistelijoille ja valmentajille tarjotaan mahdollisuutta omakustanteisesti hankkia muut edustusvaatteet halutessaan.
  • Kilpailutiedottaminen: Voimisteluliiton viestintä ei tiedota kilpailuista verkossa tai sosiaalisessa mediassa (@voimistelu). Viestintä tiedottaa mediaa ja somessa ainoastaan aikuisten kilpailuista. Lisätietoja kilpailutiedottamisesta Voimisteluliiton nettisivuilta tai Voimisteluliiton viestintäpäälliköltä.

Vuoden 2024 akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailut oli alun perin tarkoitus järjestää maaliskuussa Holonissa, Israelissa. Voimisteluliitto seuraa tiiviisti Kansainvälisen Voimisteluliiton FIGin tiedotusta kilpailuihin ja niiden mahdolliseen siirtoon liittyen. 

Toistaiseksi FIG ei ole tehnyt päätöstä kilpailujen siirtämisestä. Tilannetta arvioidaan uudelleen ennen vuoden vaihdetta (päivitetty 13.11.2023).

Päivitetty tilanne akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuihin liittyen: Akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuja ei järjestetä Holinissa, Israelissa. Lopullinen päätös kisojen järjestämisestä tehdään näillä näkymin tammikuun lopussa 2024 (päivitetty 27.11.2023).

Haku