Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, tammikuu 2024
18.01.2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, tammikuu 2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmän (LAR) toimintakauden ja vuoden ensimmäinen kokous järjestettiin keskiviikkona 17.1.2024 etäyhteydellä. Kaikki kehittämisryhmän jäsenet olivat paikalla kokouksessa. 

Kehittämisryhmän uusia jäseniä ovat Janina Niemi (tuomaritoiminta), Elina Halimaa (lasten voimistelu), Salla Karttunen (kilpailutoiminta) ja Julia Liitola (valmennusjärjestelmien kehittäminen). Lotta Nuppola jatkaa puheenjohtajana ja Tiina Hannikainen osaamisen kehittämisen mandaattipaikalla.

Kokouksen alussa jäsenet esittäytyivät toisilleen, jonka jälkeen käsiteltiin lajin kehittämisryhmän tehtäviä, päätösesityksiä ja päätäntävaltaa sekä käytiin läpi jokaisen mandaattipaikan tehtäviä ja vastuualueita. Lisäksi keskusteltiin luottamusryhmän pelisäännöistä ja toimintatavoista sekä käytiin läpi tulevan vuoden 2024 toimintaa, tavoitteita ja vuosikelloa. 

Kokouksessa keskusteltiin myös akrobatiavoimistelun LAR alatyöryhmien perustamisesta, joista kehittämisryhmä päättää tarkemmin seuraavassa kokouksessaan helmikuun alussa. Alatyöryhmät tulevat avoimeen hakuun helmikuun kokouksen jälkeen.  

LAR teki tarkennuksia Akroshown lasten sarjan ikärajaan yli-ikäisten osallistujien osalta seuraavasti: sarjan ikäraja on aiemmin ilmoitetun mukaisesti 7–12 vuotta, mutta ryhmässä voi olla myös muutamia yli-ikäisiä ryhmän koosta riippuen:  

  • ryhmässä 5–10 voimistelijaa 1 yli 12 v. 
  • ryhmässä 11–20 voimistelijaa 2 yli 12 v. 
  • ryhmässä + 21 voimistelijaa 3 yli 12 v. 

Sääntöpäivitys astuu voimaan kevätkaudelle 2024 ja tarkennus on kirjattu Akroshown sääntöihin. Akroshown päivitetyt säännöt löytyvät materiaalipankista. 

Syksyllä 2023 ilmoitetut sääntömuutokset on päivitetty akrobatiavoimistelun kansallisiin kilpailusääntöihin (luokkien 1–6 säännöt). Päivitetyt säännöt löytyvät materiaalipankista. LAR tulee tekemään helmikuun kokouksessa vielä tarkennuksia sääntöihin liiton mestaruus- ja SM-kilpailuiden osalta. Tarkennettavat kohdat on merkattu sääntöihin punaisella fontilla.  

Haku