Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, helmikuu 2024
09.02.2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, helmikuu 2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmän (LAR) kokous järjestettiin keskiviikkona 7.2.2024 etäyhteydellä. Tästä uutisesta löydät tiedot tehdyistä päätöksistä sekä ajankohtaisista asioista.

Kokouksen alussa käytiin läpi lasten voimistelun linjausta Voimisteluliiton lasten liikunnan päällikön, Liisa Lappalaisen johdolla, jonka jälkeen siirryttiin päätettäviin asioihin.

Haku akrobatiavoimistelun kehittämisryhmän alatyöryhmiin auki

Kehittämisryhmä on päättänyt alatyöryhmät kaudelle 2024–2026. Kehittämisryhmä avaa haun seuraaviin alatyöryhmiin: valmennuksen työryhmä, kilpailutoiminnan työryhmä sekä tuomari- ja sääntötyöryhmä. 

Alatyöryhmät kehittävät lajia toimintakauden painopisteiden mukaisesti ja valmistelevat esityksiä kehittämisryhmälle. Kaikkien ryhmien tarkemmat tavoitteet määritellään alatyöryhmien toiminnan käynnistymisen yhteydessä. Alatyöryhmien toiminta käynnistyy kevään 2024 aikana.

Jokaiseen alatyöryhmään haetaan yhtä lajin kehittämisestä kiinnostunutta toimijaa. Haku kaikkiin tehtäviin on auki ja päättyy perjantaina 23.2.2024.

Valmennuksen työryhmä

Työryhmän tehtävänä on kehittää lajin valmennus- ja leiritoimintaa.

Valmennuksen työryhmän jäseniksi on nimetty LAR:n jäsenistä Tiina Hannikainen (osaamisen kehittäminen, leirikoordinaattori), Julia Liitola (valmennusjärjestelmien kehittäminen), Elina Halimaa (lasten voimistelu) ja lajivastaava Emmi Kuronen. Työryhmää täydennetään avoimen haun kautta yhdellä lajin valmennus- ja leiritoiminnan kehittämisestä kiinnostuneella toimijalla.

Haluatko kehittää lajin valmennus- ja leiritoimintaa? Täytä vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se sähköpostilla Tiina Hannikaiselle osoitteeseen akroleirit@voimistelu.fi 23.2.2024 mennessä. Lisätiedot ja kyselyt: Tiina Hannikainen.

Kilpailutoiminnan työryhmä

Työryhmän tehtäviin kuuluu lajin kilpailutoiminnan ja -järjestelmän kehittäminen.

Työryhmän jäseniksi on nimetty LAR:n jäsenistä Salla Karttunen (kilpailutoiminta), Lotta Nuppola (puheenjohtaja), Janina Niemi (tuomaritoiminta) ja lajivastaava Emmi Kuronen. Työryhmää täydennetään avoimen haun kautta yhdellä lajin kilpailutoiminnan kehittämisestä kiinnostuneella toimijalla.

Haluatko kehittää lajin kilpailutoimintaa ja -järjestelmää? Täytä vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se sähköpostilla Salla Karttuselle osoitteeseen salla1.karttunen@gmail.com 23.2.2024 mennessä. Lisätiedot ja kyselyt: Salla Karttunen.

Tuomari- ja sääntötyöryhmä

Viime kaudelta tuttu tuomarityöryhmä jatkaa tällä kaudella toimintaansa tuomari- ja sääntötyöryhmänä. Tuomari- ja sääntötyöryhmän tehtävänä on kehittää lajin tuomaritoimintaa ja sääntöjä.

Viime kauden tuomarityöryhmän jäsenistä tuomari- ja sääntötyöryhmän jäseninä jatkavat Janina Niemi, Sofia Hellgren ja Aurora Jokela. Työryhmän uudet jäsenet ovat LAR:n jäsenistä Lotta Nuppola (puheenjohtaja) ja Tiina Hannikainen (osaamisen kehittäminen, leirikoordinaattori). Työryhmää täydennetään avoimen haun kautta yhdellä lajin kehittämisestä kiinnostuneella toimijalla.

Haluatko kehittää tuomaritoimintaa sekä olla mukana viemässä lajia eteenpäin tuomaritoiminnan ja sääntöjen parissa? Täytä vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se sähköpostilla Janina Niemelle osoitteeseen janinaniemijnv@gmail.com 23.2.2024 mennessä. Lisätietoa ja kyselyt: Janina Niemi.

Sääntötarkennukset liiton mestaruuskilpailujen ja SM-kilpailujen osalta

LAR on tehnyt tarkennuksia liiton mestaruuskilpailujen ja SM-kilpailujen sääntöihin. Tie break -sääntöjä tarkennettiin seuraavasti:

SM-kilpailut

Tasapisteet

  • Mikäli alkukilpailun pisteet ovat tasan, pääsee finaaliin korkeammilla yhteenlasketuilla suorituspisteillä (BAL E-piste + DYN E-piste). Näidenkin ollessa tasan, on sijoitus jaettu. Finaalissa tasapisteiden sattuessa, voittaa korkeammat pisteet finaalissa yhdistetyllä ohjelmalla saanut kokoonpano. Näiden ollessa tasan, ratkaisee finaaliohjelman E-pisteet. Mikäli nämäkin pisteet ovat tasan, on sijoitus jaettu.

Liiton mestaruuskilpailut

Tasapisteet

  • Mikäli alkukilpailun pisteet ovat tasan, pääsee finaaliin korkeammilla suorituspisteillä (E). Luokassa 5 lasketaan yhteen molempien ohjelmien suorituspisteet. Finaalissa tasapisteiden sattuessa, Voimisteluliiton mestaruudet jaetaan korkeimpien suorituspisteiden (E) perusteella. Mikäli nekin ovat tasan, ratkaisevat taiteellisuuspisteet (A). Näidenkin ollessa tasan, jää tasatulos voimaan.

Liiton mestaruuskilpailujen osalta tarkennettiin myös finaaliin osallistuvia kokoonpanoja ja tulosten ilmoittamista seuraavasti:

Alkukilpailu ja finaali

  • Kaikissa sarjoissa järjestetään alkukilpailu ja finaali, riippumatta osallistuvien kokoonpanojen lukumäärästä.

Tulosten ilmoittaminen

  • Luokkien 2 ja 3 alkukilpailusta julkaistaan ainoastaan kategoriatulokset – ei sijoituksia lainkaan. Luokan 2 finaalissa tulokset ilmoitetaan tavalliseen tapaan eli kaikille kategoriatulos ja kolmelle parhaalle sijoitus. Luokan 3 finaalissa julkaistaan pisteet ja sijoitukset. Luokissa 4 ja 5 julkaistaan normaaliin tapaan sekä pisteet että sijoitukset, alkukilpailussa lisäksi myös merkintä finaaliin pääsystä.

LAR teki myös päätöksen Akroshow-sarjojen palkitsemisesta liiton mestaruuskilpailuissa. Liiton mestaruuskilpailuissa palkitaan jatkossa kolme parasta joukkuetta mitalein joukkueelle annettavien pokaalien sijaan.

Kaikki yllä mainitut sääntöpäivitykset astuvat voimaan kevätkaudelle 2024. Tarkennukset/muutokset on päivitetty akrobatiavoimistelun kansallisiin kilpailusääntöihin ja Akroshown sääntöihin. Säännöt löytyvät materiaalipankista.

Tarkennuksia tuomariohjesäännön tuomarivelvoitteeseen

LAR on tarkentanut tuomarivelvoitetta koskemaan koko kilpailutapahtumaa seuraavasti: Tuomareiden tulee olla käytettävissä ilmoitettuna aikana koko kilpailutapahtuman. Liiton mestaruuskilpailuissa tuomareiden tulee olla käytettävissä sekä alku- että loppukilpailussa.

Muutos on päivitetty akrobatiavoimistelun tuomariohjesääntöön 2024. Sääntöön on myös päivitetty tuomarikoulutusten ennakkotehtävät. Tuomariohjesäännön löydät materiaalipankista.

Haku