Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun EM- ja EAGC-kilpailujen valintakriteerit ja -menettely 2025
25.06.2024

Akrobatiavoimistelun EM- ja EAGC-kilpailujen valintakriteerit ja -menettely 2025

Akrobatiavoimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) on päättänyt valintakriteerit ja -menettelyn aikuisten ja nuorten EM- ja European Age Group -kilpailuihin, jotka käydään Luxemburgissa 10.-13.4.2025 (EAGC) ja 16.-20.4.2025 (EM). 

Tutustu EAGC-kilpailujen 2025 valintakriteereihin ja -menettelyyn tästä linkistä. 

Aikuisten ja nuorten EM-kilpailujen 2025 valintakriteerit ja -menettely on julkaistu ehdollisena. Valintakriteerit ja -menettely vahvistetaan, kun huippuvoimistelun valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt kriteerit. Tutustu EM-kilpailujen ehdollisiin valintakriteereihin ja menettelyyn tästä linkistä. 

Akrobatiavoimistelun aikuisten ja nuorten EM- sekä EAGC-kilpailuihin lähetettävien voimistelijoiden tavoitteena on saavuttaa 2/3 parhaan joukkoon oikeuttava sijoitus EM-/EAGC-kilpailuissa (eli 1/3 jää sijoituksissa taakse). 

Valintakriteerien mukaiset vaikeus-, taiteellisuus- ja suorituspisterajat tulee saavuttaa jokaisella ohjelmalla kotimaan näyttökilpailuissa 2.-24.11.2024 välisenä aikana. Seuraavat syksyn 2024 kotimaan luokkakilpailut toimivat näyttökilpailuina vuoden 2025 aikuisten ja nuorten EM- ja EAGC-kilpailuihin:  

  • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 2.-3.11.2024 (järjestävä seura: Turun Urheiluliitto Voimistelu)  
  • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 9.-10.11.2024 (järjestävä seura: Tampereen Voimistelijat)  
  • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 23.-24.11.2024 (järjestävä seura: Espoon Telinetaiturit) 

Edustuspaikat jaetaan vähintään yhteen näyttökilpailuun osallistuneiden kokoonpanojen kesken. Edustuspaikka tulee vahvistaa annetussa määräajassa akrobatiavoimistelun lajivastaavalle.   

Kilpailuihin valittavan edustusjoukkueen muihin yhteisiin kriteereihin lukeutuvat vastuullisuuskoulutuskokonaisuuden suorittaminen ja SUEKin antidoping-koulutukseen osallistuminen. Lisätietoa vastuullisuuskoulutuskokonaisuudesta löytyy valintakriteereistä. 

Lisäksi edustusjoukkueeseen valittavilta voimistelijoilta, valmentajilta sekä muilta delegaation jäseniltä edellytetään sitoutumista Voimisteluliiton linjauksiin liittyen arvokilpailujen ja Age Group -kilpailujen kustannuksiin, edustusvaatteisiin ja viestintään. Voimisteluliiton linjaukset informoidaan myöhemmin syksyllä vuoden 2025 budjetin valmistumisen yhteydessä. 

Haku