Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelijat valmistautuvat Azerbaidžanin World Age Group Competitions -kilpailuihin
23.02.2022

Akrobatiavoimistelijat valmistautuvat Azerbaidžanin World Age Group Competitions -kilpailuihin

Bakussa Suomea edustavat akrobatiavoimistelijat kilpa-asuissaan.

Akrobatiavoimistelijat ympäri maailman mittelevät Azerbaidžanin Bakussa järjestettävissä lajin World Age Group Competitions -kilpailuissa 3.3.–6.3.2022. Suomea 12–18-vuotiaiden sarjassa edustaa kaksi paria, Fanni Hakala ja Neela Koivumaa sekä Jade Tulokas ja Peppi Tuominen (Tampereen Voimistelijat). Parien valmentajana toimii Ivan Nasonov sekä Svetlana Nasonova, joka toimii myös parien koreografina.

Suomen Voimisteluliiton akrobatiavoimistelun lajivastaava Nenna Karhu kertoi parien olevan innoissaan tulevasta kisamatkasta. ”Matkaan lähtevistä voimistelijoista Hakala, Koivumaa ja Tulokas saivat arvokasta kansainvälistä kokemusta jo viime syksyn European Age Group -kilpailuista Italian Pesarossa. Nälkä on kasvanut entisestään, ja voimistelijat lähtevät kilpailuun hyvin valmistautuneina”, Karhu kommentoi.

Hakala, Koivumaa, Tulokas ja Tuominen kertoivat olevansa innoissaan päästessään kilpailemaan ulkomaille maailman parhaiden 12–18-vuotiaiden akrobatiavoimistelijoiden joukkoon. ”Emme malta odottaa pääsyä kisoihin ja sitä fiilistä, joka tulee onnistuneen kisasuorituksen jälkeen”, nelikko iloitsi.

Tulokas ja Tuominen pyrkivät onnistuneeseen kisasuoritukseen ja ottamaan kaiken irti kisaamisesta. Hakala ja Koivumaa puolestaan tavoittelevat puhdasta ja onnistunutta suoritusta jokaisesta ohjelmasta. ”Haluamme olla aidosti tyytyväisiä suoritukseemme. Finaalipaikka olisi huikeaa saavuttaa, vaikka sen eteen täytyykin tehdä vielä paljon töitä. Viime syksyn EAGC-kisoista opimme, että asiat ovat monesti pienestä kiinni. Pieni horjahdus vei finaalipaikkamme niissä kisoissa”, Hakala ja Koivumaa kertoivat.

Joukkueenjohtaja Liisa Tuomisen mukaan treenikauteen on liittynyt myös haasteita. ”Korona on sekoittanut treenejämme jonkin verran, ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan. Kisoja ajatellen meillä siis on hyvin odottavat, mutta myös jännittyneet tunnelmat.”

Voimistelijat suuntaavat kohti Bakua maanantaina 28.2. ja ensimmäiset kisasuoritukset heiltä nähdään torstaina 3.3., jolloin parit kilpailevat nosto-ohjelmassa. Perjantaina 4.3. parit kilpailevat heitto-ohjelmassa. Finaali käydään lauantaina 5.3.

Suomen Voimisteluliitto tiedottaa kilpailujen etenemisestä.

Kuvassa: Fanni Hakala, Jade Tulokas, Neela Koivumaa ja Peppi Tuominen edustavat Suomea Bakun WAGC-kilpailuissa. Kuva: Maiju Lehtinen.

23.2.2022 9.30: Lisätty maininta valmentaja-koreografi Svetlana Nasonovasta sekä korjattu nosto- ja heitto-ohjelmien päivämäärät.

Haku