Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ajankohtaista joukkuevoimistelussa
19.01.2021

Ajankohtaista joukkuevoimistelussa

Vuosi 2021 on alkanut epävarmasti ja tilanne on normaalista poikkeava. Vallitseva koronavirustilanne on vaikuttanut lasten, nuorten ja aikuisten harjoitteluun, tapahtumien järjestämiseen sekä saattaa vaikuttaa myös kevään kilpailuiden järjestelyihin. Jokainen seura noudattaa oman alueensa suosituksia ja rajoituksia. 

Joukkuevoimistelun 1. ja 2. World Cup ja Challenge Cup -valintakilpailu, Turku & World Cup I ja Challenge Cup I, Espoo  

World Cup I ja Challenge Cup I Espoossa on määrä järjestää maaliskuussa. Pyrimme IFAGG:n kanssa yhteistyössä ratkaisemaan maaliskuun kilpailun tilanteen. Tahtotila on saada päätöksiä kilpailun osalta mahdollisimman pian. 

Liitto pyrkii siihen, että valinta- ja karsintakilpailuita ei lajeissa järjestetä ennen kuin kaikki, joita ne koskevat ovat päässeet harjoittelemaan riittävän lajiharjoitusjakson. Tällä hetkellä haasteena on alueiden väliset erilaiset tilanteet ja rajoitukset koronan osalta.  

Turussa helmikuun lopussa suunniteltu joukkuevoimistelun valintakilpailun järjestämistä arvioidaan liittyen WC,CC kisan tilanteeseen. Mikäli kilpailussa ei järjestetä karsintaa, keskustelemme kilpailun vaihtamisesta perinteiseksi Cup-kilpailuksi, jolloin joukkueet pääsisivät kilpailemaan. Tämä vaihtoehto edellyttää, että rajoitukset sallivat sen. Myös etäkilpailun mahdollisuutta selvitetään, mikäli kilpailua ei voi rajoitusten osalta toteuttaa livenä.  

Yli 14-vuotiaiden SM-sarjassa kilpaileville joukkueille lähetetään pyyntö vastata kyselyyn liittyen harjoitteluun rajoitusten aikana ja kiinnostuksesta etäkilpailuita kohtaan. Kysely lähetetään viimeistään keskiviikkona 20.1.2021.  

Kilpailukalenteri  

Kevään 2021 suunniteltu kilpailukalenteri pyritään viemään läpi niin kuin se on suunniteltu, mutta muuttuvien rajoitusten takia muutokset niin kilpailupäiviin kuin kilpailusarjoihinkin ovat mahdollisia. Joukkueiden toivotaan seuraavan Kisanetiä mahdollisten muutosten takia. Kilpailuita ei lähtökohtaisesti peruta, vaan ensisijaisesti ne pyritään järjestämään hybridi- tai etäkilpailuna.  

Joukkueiden määrää kilpailuissa voidaan rajoitusten takia rajata ja myös joukkueiden kilpailuosallistumisten määrää rajata, mikäli tilanne sitä vaatii.  

Joukkueet ja harjoittelu  

Tilanne harjoittelun osalta on haasteellinen erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Suomessa. Valtion hallitus haluaa kiristää rajoituksia ja kaupungit ovat haastavassa tilanteessa, koska haluaisivat mahdollistaa lasten ja nuorten harjoittelu. Teemme vaikuttamistyötä yhdessä Olympiakomitean ja isojen lajiliittojen kanssa tämän eteen. Arvioimme ja teemme rajoituksien osalta linjauksia koskien koko jäsen kenttäämme ja kaikkia yhdeksää kilpailulajiamme.  

Liiton päivittämät ohjeet koskien nuorten harjoittelua voit lukea täältä. 

Leirit 

Leirikausi pyritään viemään läpi, noudattaen aina kunkin alueen rajoituksia, määräyksiä ja erityisiä hygieniaohjeita. Muuttuva tilanne saattaa aiheuttaa muutoksia leirien aikatauluihin ja lähtökohtaisesti mahdollisissa peruutustilanteissa leirit pyritään aina järjestämään myöhempänä ajankohtana keväällä. Leirien sisältöjä räätälöidään tarpeen mukaan joukkuekohtaisesti, ottaen huomioon leiriä edeltävän harjoitustilanteen eri alueilla.  

Mikäli joku tällä hetkellä leiritysjärjestelmän ulkopuolella oleva joukkue on kiinnostunut leiripaikasta kevään aikana jollain opistolla (Kuortane, Vierumäki, Kisakallio), olettehan yhteydessä  voimistelukoordinaattori Anne Salmiseen, anne.salminen@voimistelu.fi. 

Tiedotamme muutoksista liiton nettisivuilla. 

Korona laittaa meidät todelliseen testiin ja halu palata treenisaleille ja kilpailumatoille on kova. Jaksetaan vielä odottaa kuitenkin hetki! Suuret tsempit kaikille upean lajiamme parissa toimiville – voimistelijoille, valmentajille, seuratyöntekijöille, huoltajille, vanhemmille– ihan kaikille!  

Kuva: Milla Vahtila  

Haku