Home » Uutiset » Ada Hautala jatkaa permantofinaaliin Unkarin World Challenge Cupissa
08.09.2023

Ada Hautala jatkaa permantofinaaliin Unkarin World Challenge Cupissa

Olivia Vättö ja Ada Hautala poseeraavat kisa-asuissaan Unkarin lipun edessä.

Telinevoimistelun World Challenge Cupin ensimmäinen kisapäivä käynnistyi karsintojen merkeissä 8.9.2023 Unkarin Szombathelyssa. Suomalaisia kilpailussa edeustavat Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH), Ada Hautala (Oulun Pyrintö) ja Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit). Koski nappasi karsinnoista kolme finaalipaikkaa, mutta jättäytyy telineiden finaaleista pois jatkaakseen MM-kisoihin valmistautumista Suomessa. Ada Hautala (Oulun Pyrintö) voimisteli naisten sarjassa permantofinaaliin, joka kisataan sunnuntaina 10.9.2023.

Kuva: Olivia Vättö ja Ada Hautala

Miesten sarjassa voimistellut Elias Koski nappasi karsinnoista kolme finaalipaikkaa. Permannolla Koski voimisteli sijalle 8 pistein 13,700, hypyssä sijalle 8 pistein 13,700 ja rekillä sijalle 7 pistein 13,350. Kosken katse on kuitenkin jo tiukasti MM-kisojen kuusiottelussa, joten yksittäisten telineiden finaalit jäävät tällä kertaa väliin.

“Tänään oli tosi hyvä fiilis ja kisaaminen tuntui hyvältä. Pari harmillista isompaa virhettä tuli nojapuilla ja hevosella. Ne jäivät harmittamaan, sillä kyseessä ovat kuitenkin vahvimmat telineeni ja niiden finaaleihin olisin halunnut eniten. Tänään kilpailuista tuli kolme muuta finaalipaikkaa, permanto, hyppy ja rekki. Koska MM-kilpailut ovat enää viikkojen päässä ja finaalipaikat eivät tulleet varmimmille telineilleni, tein yhdessä valmentajani kanssa päätöksen jättää finaalit väliin, jotta pääsen mahdollisimman pian takaisin Suomeen jatkamaan arkiharjoittelua. MM-kisat ovat kuitenkin tällä hetkellä se ykköstavoite. Tällä reissulla tärkeintä oli saada tatsia kuusiottelun kansainväliseen tasoon, ja niin saatiinkin”, Koski kertoi karsintapäivän jälkeen.

Nojapuilla Koski voimisteli sijalle 11 pistein 12,950, hevosella sijalle 24 pistein 12,050 ja renkailla sijalle 11 pistein 13,100.

Naisten sarjassa finaalipaikan nappasi Ada Hautala, joka voimisteli permantokarsinnassa sijalle 8 pistein 12,150.

”Nojapuilla tuli virheitä, mutta uusi sarja alkaa hiljalleen sujua paremmin. Puomilta tuli harmittava putoaminen, mutta muuten sarja oli hyvä. Permannolla nautin sarjan tekemisestä ja sarja menikin hyvin, mutta hypyt jäivät vähän vajaaksi, samoin D-pisteet. Pisteet riittivät kuitenkin permantofinaaliin, mistä olen iloinen”, Hautala summasi.

Nojapuilla Hautala voimisteli sijalle 17 pistein 11,900 ja puomilla sijalle 25 pistein 11,100.

Olivia Vättö voimisteli puomilla sijalle 12 pistein 12,100, permannolla sijalle 13 pistein 11,700 ja nojapuilla sijalle 20 pistein 11,450.

“Kisan jälkeen jäi hyvät fiilikset, vaikka vähän harmitti, että ei tullut finaalipaikkaa. Olen kuitenkin tyytyväinen tämän päivän suorituksiin ja ehjään kisaan”, Vättö kertoi karsintapäivän tunnelmistaan.

Ada Hautala, Olivia Vättö ja Elias Koski poseeraavat yhdessä hymyillen.

Ada Hautala, Olivia Vättö ja Elias Koski

Unkarin World Challenge Cup jatkuu lauantaina ja sunnuntaina telineiden finaalien merkeissä. Lauantaina 9.9. naiset mittelevät hypyn ja nojapuiden finaaleissa ja miehet permannon, hevosen ja renkaiden finaaleissa. Sunnuntaina 10.9. naiset jatkavat finaaleja puomilla ja permannolla, miehet hypyssä, rekillä ja nojapuilla.