Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » 30 stipendiä jo jaettu! Nyt on jaossa lisää stipendejä seuroille!
10.10.2023

30 stipendiä jo jaettu! Nyt on jaossa lisää stipendejä seuroille!

Kuvaus, mitä kaikkea on voimistelukoulu

Voimisteluliitto haluaa olla mukana tukemassa laadukkaan lasten voimistelun kehittämistä, lasten voimistelun linjauksen jalkautusta ja seurojen vastuullisuusohjelmien työtä.

Meillä on ollut jaossa ensimmäisessä vaiheessa 500 € kannustinstipendejä työn tukemiseksi. Tavoitteena on ollut tukea vastuullisuustoimia seuroissa ja saada laadukas työ näkyväksi.

Ensimmäinen stipendin hakuaika oli maalis-elokuussa ja stipendit jaettiin 32 eri seuraan.

Onnea Akroteam Lohja, Järvenpään voimistelijat, Kajaani Gymnastics, Kankaanpään voimistelijat, Kannelmäen voimistelijat, Keminmaan Naisvoimistelijat, Kempeleen Naisvoimistelijat, Keuruun naisvoimistelijat, Kotkan Kiri, Kouvolan liikunta- ja vaoimisteluseura Tempo, Lahden naisvoimistelijat, Lahjan tytöt, Liikuntaseura Pori, Mikkelin voimistelijat, Muuramen syke, Mäntyharjun virkistys, Naantalin voimistelijat, Nurmijärven voimistelu- ja liikunta, Olarin voimistelijat, Oulun voimisteluseura, Pakilan voimistelijat, Palokan ilo, Pyrkivä Gymnastics, Rope skipping Helsinki, Savonlinnan Voimistelu ja liikunta, Someron syke, Tampereen sisu, Tapanilan erän Voimistelujaosto, TVS Illusio, Vantaan voimisteluseura, Voimisteluklubi Lohja ja Voimisteluseura Mariposa.

Nyt jaossa on vielä toinen stipendikierros 28:lle seuralle. Onko sinun seurasi vuoro nyt?

Miten voimme saada stipendin?

Stipendin saaminen edellyttää 3 työvaihetta seurassa ja vastaamisen surveypalin lomakkeeseen. Jotta rahan voi saada, tulee kaikki 3 vaihetta olla tehty.

Kriteerit ja työvaiheet:
1. Vastuullisuusohjelma
2. Seuran sisäinen koulutus
3. Laadukkaan lasten voimistelun ja voimistelukoulun näkyväksi tekeminen/toiminnan määrittely

Eli nämä 3 kohtaa avattuna:

1.Seura on tehnyt vastuullisuusohjelman ja vienyt sen verkkosivuilleen. Linkki vastuullisohjelmasta verkkosivulla raportoidaan liitolle.

2.Seura on järjestänyt sisäinen koulutuksen (yksi koulutusilta n. 3 h tai muutaman lyhyemmän koulutusillan seurassa) joko ohjaajille/valmentajille, vanhemmille tai voimistelijoille.

Aiheena voi olla esim. joku näistä teemoista -> lajikulttuuria edistävät teemat
• laadukas lasten voimistelu
• Sopu-koulutus
• turvataito-koulutus
• lapsen oikeudet
• positiivinen pedagogiikka tai ohjaamisen pedagogiikka
• palautteen antaminen voimistelijoille
• valmentajan voimavaroja ja jaksamista lisäävä koulutus
• seuran oman vastuullisuusohjelman koulutus seuran sisällä
• lasten voimistelun linjaus

Seura tekee koulutuksestaan verkkouutisen tai some-julkaisun, minkä linkki raportoidaan stipendi lomakkeella.

HUOM, seuran koulutuksen voi vetää ulkopuolinen kouluttaja tai seuran vastuuhenkilö. Voit esimerkiksi jälkeenpäin käyttää stipendin (500 €) mm. kouluttajan kuluihin.

3. Seuran verkkosivuille on avattu, mitä tarkoittaa voimistelukoulu ja laadukas lasten voimistelu. Voimistelukoulu voi näkyä ryhmän nimenä tai yläkäsitteenä kaikelle lasten alle 12v toiminnalle, jossa näkyy vahvuustaidot sekä perusmotoristen taitojen laadukas harjoittelu. Termien avaaminen ja lasten voimistelun näkyväksi tekeminen voi olla tehty omalla sanoituksella tai liiton mallien mukaan (teksti, logo tms.) Linkki seuran verkkosivusta toimii dokumentointityökaluna liiton suuntaan.

Lue lisää voimistelukoulusta ja sukella lukemaan laadukkaan lasten voimistelun materiaaleja.

Kun kaikki 3 työvaihetta on tehty, raportoi lomakkeen kautta liitolle asiasta. Tarkistamme hakemuksia kahden (2) viikon välein.

Linkki raporttiin, joka toimitetaan liitolle löytyy tästä.

Lisätietoja voit kysellä Liisa Lappalaiselta tai Satu Åkerlundilta.

Stipendihaku on auki 10.10.-30.11.2023

Haku