Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » 2. tason valmentajan jatkokoulutukset alkavat syksyllä
28.08.2023

2. tason valmentajan jatkokoulutukset alkavat syksyllä

naisia auditoriossa

Viimeinen kuulutus jatkokoulutukseen! Nyt olisi mahdollisuus syventää osaamista 2. tason koulutuksessa ja verkostoitua muiden valmentajien kanssa. Jatkokoulutukset alkavat syksyllä 2023 ja haku koulutuksiin on käynnissä ja päättyy telinelajien osalta 7.9.

Kenelle?

Valmentajilla, jotka toimivat seuroissa aktiivisesti valmennustehtävissä.  Ennen koulutusta tulee olla 1. tason tasotodistus eli riittävä määrä opiskelua ja vähintään 2 vuoden valmentajakokemus.

Tarkista, ennen hakua, että olet käynyt:

  • starttikoulutuksen ja/tai voimistelukoulun koulutuksen (tai vastaavan)
  • lajitaidon peruskoulutuksen
  • fyysisen valmennuksen koulutuksen
  • valmennuksen suunnittelu ja seurannan verkkokoulutuksen
  • lajin tuomarikoulutuksen

Mahdollisia 1-tason puuttuvia koulutuksia ehdit suorittaa vielä alkusyksystä ennen koulutuksen alkua, mutta katsothan ilmoittautumiset kuntoon jo nyt.

Lisää tietoa tasotodistuksen hakemisesta löytyy täältä.

Millaisesta koulutuksesta on kyse?

Jatkokoulutuksia pidetään lajien mukaan pääsääntöisesti Kisakallion urheiluopistolla (lattialajit) sekä Kuortaneella (telinelajit). Muutamissa lajeissa koulutuksen lajitekniikan päiviä voidaan pitää myös seurojen oppimisympäristöissä.

Voimisteluliiton koulutustoiminnan tavoitteena on lisätä valmentajien osaamista niin teoria kuin käytännön tasolla sekä vaikuttaa positiivisen lajikulttuurin kehittämiseen.

Kokonaisvaltaisessa valmennusosaamisessa oppimista rakennetaan nimenomaan oman arkiharjoittelun kautta. Omien valmennettavien kanssa toteutetut oppimistehtävät vievät koulutuksen käytäntöön jo koulutusprosessin aikana ja mahdollistavat palautteen saamisen myös urheilijoilta prosessin aikana.

Koulutukset ovat myös mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja osaamisen jakamiseen muiden valmentajien kesken. Yhteiskehittelemällä harjoitteita ja kokemuksia voi vertaisiltaan saada tukea omaan kasvuun valmentajana. Osa koulutuksen sisällöistä suoritetaan osittain leiritoiminnan yhteydessä, jotta toimintaympäristössä tapahtuvalla oppimisella ja havainnoinnilla voidaan vahvistaa osaamista.

Koulutuksessa keskitytään kokonaisvaltaiseen valmennukseen eli lajitekniikan lisäksi opiskellaan suunnittelua, fyysistä ja psyykkistä valmennusta, vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä ja vastuullista valmennusta huomioiden ravinto, kuormitus ja vuorovaikutus oppisisältöjä. 
 
2. tasolla voivat kouluttautua siis valmentajat eri kilpailulajeista.
HUOM, minimi määrä opiskelijoita on pääsääntöisesti 5/laji. Muutamissa lajeissa on myös maksimi osallistujamäärä, esim. JV 18 paikkaa. 

Valmentajat, jotka eivät mahdu opiskeluryhmään 2023-2024, pyritään huomioimaan seuraavassa haussa etusijalla. 

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on suoritettu I-taso.

Aikataulut

Lattialajien ryhmän ilmoittautuminen on sulkeutunut ja opiskelu alkaa 15.9.2023 Kisakalliossa. 

Telinelajit Kuortane (Akro, NTV, MTV, TG ja TRA)

  • 24.-26.11.23 / 16.-18.2.2024 / 8.-10.3.2024 
  • Pienissä lajiryhmissä (Akro, MTV ja TRA) koulutuspäiviä yhdistetään lajin leiritoimintaan, mutta niistä ilmoitetaan, kun tiedetään, perustetaanko koulutusta 2023–2024.  Ylemmät ajankohdat on hyvä kuitenkin huomioida alustavasti yhteisten luentojen osalta, joihin voi näissä tapauksissa osallistua etänä.

Jatkokoulutuksen hinta on 996 €  (sis. koulutuksen, majoituksen ja ylläpidon).

Ilmoittaudu mukaan!

Matkakuluista jokainen vastaa itse ja Kuortaneen yhteiskyydeistä lisätietoja ilmoittautumisajan jälkeen. 

Koulutus vaatii läsnäoloa koulutuspäivissä eivät omien valmennettavien leirit taikka kisamatkat ole syy poissaololle. Koulutusta ei myöskään voi suorittaa etänä. 

Huom, koulutukseen on ollut mahdollista hakea apurahaa Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiöstä (SNLS). Muista mainita lisätiedoissa apurahastasi, mikäli seurallenne on sellainen myönnetty. 

Lisätietoja: Liisa Lappalainen@voimistelu.fi

Haku