Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun valmennusrinkien valintaleirit 2022
17.12.2021

Rytmisen voimistelun valmennusrinkien valintaleirit 2022

Minirinki vannetekniikka

Rytmisen voimistelun avoimet valmennusrinkien valintaleirit järjestetään tammikuussa 21.-23.1.2022.

LEIRI 1: Nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) valintaleiri 21.-22.1.2022

N-ryhmän valintaleirille ovat tervetulleita kaikki vuosina 2007 – 2009 syntyneet voimistelijat. Vuonna 2009 syntyneet voivat hakea joko N – ryhmään tai Minirinkiin 1. 

N-ryhmään voi tulla valituksi vain, jos päälaji on rytminen voimistelu. Päälaji ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tullakseen valituksi N-ryhmään, tulee voimistelijan tavoitteiden olla rytmisen voimistelun nuorten tai naisten maajoukkueessa tai yksilönä korkealla. Seuran ja voimistelijan huoltajineen tulee olla sitoutunut RV järjestelmään. Tapauskohtaisesti voi N – ryhmään hakeva vuonna 2009 syntynyt voimistelija tulla nimetyksi asiantuntija-arviolla myös Minirinkiin 1 (2009 – 2011 syntyneet). Vuonna 2023 nuorten joukkueiden EM/MM – kilpailuissa joukkueessa voivat olla mukana vuosina 2008-2010 syntyneet voimistelijat.

Leiri alkaa perjantaina 21.1.2022 klo 12.00 ilmoittautumisella, lounaalla ja majoittumisella. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 13.00. Leiri päättyy lauantaina 22.1. klo 13.00 lounaaseen. Pienet muutokset ovat mahdollisia, mikäli koronatilanne vaatii suurempaa porrastusta eri leirien välillä.

Leirin hinta on 130€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen: lounas, päivällinen, iltapala, aamupala ja lounas). Koronatilanteesta ja vuoden vaihtumisesta johtuen leiriä ei poikkeuksellisesti laskuteta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, vaan vasta sen jälkeen, kun leirin järjestyminen on varmistunut. Maksu tulee maksaa ennen leirille osallistumista.

Voimistelijoiden ilmoittautuminen 7.1.2022 mennessä Lyyti-järjestelmän kautta.

LEIRI 2: 21.-22.1.2022, MINIRINGIN 1 valintaleiri

Leiri on tarkoitettu kaikille vuosina 2009 – 2011 syntyneille voimistelijoille.

Miniringin ryhmään 1 voi tulla valituksi, jos päälaji on rytminen voimistelu. Mikäli päälaji on jokin muu laji, voi voimistelija tulla valituksi varasijalle (ei siis varsinaiseen ryhmään). Päälaji ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Vuonna 2009 syntyneet voimistelijat voivat valita, hakevatko Minirinkiin vai Nuorten ryhmään eli N-ryhmään. Asiantuntija-arvion perusteella tapauskohtaisesti, voi N-ryhmään hakeva voimistelija tulla valituksi myös Minirinkiin 1. Vuonna 2023 nuorten joukkueiden EM/MM – kilpailuissa joukkueessa voivat olla mukana vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijat.

Leiri alkaa perjantaina 21.1.2022 klo 16.00 ilmoittautumisella, majoittumisella ja päivällisellä. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 17.00. Leiri päättyy lauantaina 22.1.2022 klo 15.00.  Pienet muutokset ovat mahdollisia, mikäli koronatilanne vaatii suurempaa porrastusta eri leirien välillä.

Leirin hinta on 125€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen päivällisen, iltapalan, aamupalan ja lounaan). Kisakalliossa on kahvio, josta voi ostaa evästä kotimatkalle. Koronatilanteesta ja vuoden vaihtumisesta johtuen leiriä ei poikkeuksellisesti laskuteta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, vaan vasta sen jälkeen, kun leirin järjestyminen on varmistunut. Maksu tulee maksaa ennen leirille osallistumista. 

VOIMISTELIJOIDEN ILMOITTAUTUMINEN 7.1.2021 mennessä Lyyti – järjestelmän kautta.

LEIRI 3: 22.-23.1.2022, MINIRINGIN 2 valintaleiri

Leiri on tarkoitettu kaikille vuosina 2012 – 2014 syntyneille voimistelijoille.

Miniringin ryhmään 2 voivat tulla valituksi vuosina 2012 – 2014 syntyneet voimistelijat. Päälajia ei vielä tässä vaiheessa tarvitse olla valittuna.

Leiri alkaa lauantaina 22.1.2022 klo 16.00 ilmoittautumisella, majoittumisella ja päivällisellä. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 17.00. Leiri päättyy sunnuntaina 23.1.2022 klo 15.00. Pienet muutokset ovat mahdollisia, mikäli koronatilanne vaatii suurempaa porrastusta eri leirien välillä.

 Leirin hinta on 125€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen päivällisen, iltapalan, aamupalan ja lounaan). Kisakalliossa on kahvio, josta voi ostaa evästä kotimatkalle. Koronatilanteesta ja vuoden vaihtumisesta johtuen leiriä ei poikkeuksellisesti laskuteta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, vaan vasta sen jälkeen, kun leirin järjestyminen on varmistunut. Maksu tulee maksaa ennen leirille osallistumista. 

VOIMISTELIJOIDEN ILMOITTAUTUMINEN 7.1.2022 mennessä Lyyti-järjestelmän kautta.

Kaikkia leirejä koskevaa tärkeää tietoa:

Ota mukaan normaalit harjoitusvarusteet, musiikit, kaikki rytmisen voimistelun välineet ja sään mukaiset sisä- ja ulkoliikuntavaatteet sekä peseytymisvälineet. Vuodevaatteita ei urheiluopistolle tarvitse ottaa mukaan

Valmentajan/huoltajan hinta leireillä on 100€ / vuorokausi ja 185€ 2vrk (laskutus myöhemmin, kun on varmaa, että leiri voidaan järjestää koronatilanne huomioiden). Mahdollisuutta päiväkäyntiin maksua vastaan voi tiedustella lajipäälliköltä. Kisakallioon ei ole mahdollista tulla ilman ilmoittautumista.

Miniringin ja N-ryhmän valintaleireille osallistuvien valmentajien tulee ilmoittautua 7.1.2022 mennessä Lyyti-järjestelmän kautta.

Valmentajan nimeä voi vaihtaa tarvittaessa myöhemmin laittamalla sähköpostia lajipäällikölle.  Jokaisen seuran tulee ilmoittaa vähintään yksi voimistelijoista harjoitusten ulkopuolella vastuussa oleva valmentaja. Tiedustelut mahdollisten huoltajien ilmoittautumisesta valintaleirille, voi tehdä lajipäällikön sähköpostiin emma.tast(at)voimistelu.fi ilmoittautumisajan puitteissa. Koska Kisakallion majoituskapasiteetti on rajallinen, suositus kuitenkin on, että leirille osallistutaan ensisijaisesti valmentajan kanssa.

Kaikkien osallistujien peruutusehdot: Leiri laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse lähetettävän laskun / linkin kautta. Maksupalautuksen yhteydessä veloitetaan Voimisteluliiton toimistomaksu 15€.

Kisakallion peruutusehtojen mukaisesti (poikkeukselliset ehdot koronatilanteesta johtuen) yksittäisen voimistelijan on mahdollista peruuttaa osallistuminen sairastumisen, karanteenin tai koronatestituloksen odotuksen vuoksi seuraavin ehdoin: Mikäli peruutus tulee leiripäivänä, on maksu 45€. Jos peruutus tehdään viimeistään leiriä edeltävänä päivänä, ei kustannuksia tule. 

Kaikki peruutukset tulee tehdä tämän linkin kautta (muita peruutuksia ei huomioida):

PERUUTUSLINKKI

Osallistujien tulee itse vastata omasta vakuutusturvastaan leirien aikana.

Valintakriteerit: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet sekä keskittymiskyky, yhteistyökyky ja kyky toimia osana ryhmää.  Vuosittain valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmään on pyrkimässä. 

Valinnoissa kouluttajat ja valitsijat seuraavat leirien harjoituksia. Testiliikkeinä valintojen tukena voidaan käyttää merkkijärjestelmän liikkeitä ja/tai ”miniringin valinnan testiliikkeitä”, jotka löytyvät Materiaalit-osiosta sekä muita mahdollisia testiliikkeitä mm. välineellä.

Sairastapauksessa (=mikäli voimistelija ei voi sairastumisen vuoksi osallistua valintaleirille / vallitsevassa koronatilanteessa myös mahdolliset muut koronaan liittyvät tapaukset kuten karanteeni ) voi edellisenä vuonna rinkiin valittu/kuulunut voimistelija tulla (tapauskohtaisesti) valituksi ryhmään asiantuntija-arviolla ja lajin kehittämisryhmän päätöksellä.  Valmentajan tulee lähettää sähköpostitse perustelut mahdollista valintaa ajatellen ennen leirin päättymistä. HUOM! Koronatilanteesta johtuen lääkärintodistusta ei vaadita. 

N-ryhmään ja Minirinkeihin valituille järjestetään viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriviikonloppua kevään ja syksyn 2022 aikana. Rinkileirien hinnat ovat (2vrk): Minirinki 1, 115€ / voimistelija / leiri ja Minirinki 2, 120€ / voimistelija / leiri (sis. Voimisteluliiton tuen).

Ryhmään valittavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Leirisisällöissä painotus vaihtelee kausien mukaan sisältäen myös joukkuepainotteista harjoittelua Voimisteluliiton rytmisen voimistelun linjausten mukaisesti.

Lisäksi on hyvä huomioida, että FIG:n ja UEG:n kilpailuihin voi osallistua vain Suomen kansalainen ja näin esimerkiksi nuorten/naisten maajoukkueeseen ei voi päästä mukaan, jos suomen kansalaisuus puuttuu. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

Jokaisen seuran tulee ilmoittaa rinkivalintojen tultua nimeltä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa jokaiselle leirille. Valmentajaa voi vaihtaa vuoden aikana / eri leireillä, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille. Kaikkien leirien yhteydessä järjestetään valmentajakoulutusta eri teemoilla. Valmentajille leirit ovat mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan seuraamalla harjoituksia ja muiden valmentajien työskentelyä sekä verkostoitua. 

Voimisteluliitto järjestää kaikille ikäryhmille avoimen leirin myös syyskuussa 10.-11.9.2022 sekä avoimia tehopäiviä Urhean Olympiavalmennuskeskuksessa eri teemoilla ja erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja: lajipäällikkö Emma Tast, emma.tast(at)voimistelu.fi (lomalla 20.12.2021 – 7.1.2022.

Leiriä koskevissa käytännön asioissa yhteydenotot ensisijaisesti omalle valmentajalle / seuraan.

Tervetuloa!

Lue lisää rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmästä.

Kuva: Heikki Mitikka @riotcolorphoto

Haku