Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » 10–12-vuotiaiden sarjajaon pilottikokeilu sekä muita LAR tiedottaa nostoja 01/2024
18.01.2024

10–12-vuotiaiden sarjajaon pilottikokeilu sekä muita LAR tiedottaa nostoja 01/2024

Uusi LAR piti ensimmäisen kokouksensa luottamushenkilöiden kick off -tilaisuuden perään 13.1.

Asialistalla oli kansainvälisten B-kategorian kilpailujen myöntämiset hakemusten perusteella (erillinen uutinen täällä), Suomen tuomareiden valinta vuoden 2024 kansainvälisiin kilpailuihin, 10–12-vuotiaiden pilottikilpailujen hyväksyminen (alla) sekä JV-kilpailujen palkitsemisten muutosten käsittely. Viimeisen käsittely jatkuu seuraavassa kokouksessa. LAR käsitteli kaksi poikkeuslupahakemusta, joista toinen myönnettiin ja toinen myönnettiin osittain. Lisäpaikan rooli päätettiin ja Anna-Elina Taskinen toimii kaudella 2024-2026 LAR:ssa lajikulttuurin edistämisen mandaattipaikalla.

10-12-vuotiaiden pilottikilpailut

LAR on hyväksynyt kilpailutiimin esityksen pilotoida 10–12-vuotaiden sarjan jakamista A- ja B-sarjaan kolmessa kilpailussa keväällä 2024. Kilpailukokeilun taustalla on muun muassa useamman joukkueen huomioiminen ja palkitseminen isokokoisessa sarjassa.

A-sarjaan voivat ilmoittautua ne joukkueet, joiden aiemmat kilpailutulokset tai kilpailutavoitteet ovat kategorioissa 1-4. B-sarja on tarkoitettu niille joukkueille, joiden kilpailutulokset tai -tavoitteet ovat kategorioissa 5-10. Joukkueet saavat valita sarjan oman henkilökohtaisen kategoriatavoitteensa mukaan. Talent- ja Haastaja 1 -leiritykseen kuuluvien joukkueiden tulee osallistua A-sarjaan. 

Molemmat sarjat ovat edelleen osa samaa 10–12-vuotiaiden sarjaa. A-sarjassa palkitaan mitalein (kulta-hopea-pronssi) kolme korkeimmat pisteet saavuttanutta joukkuetta. B-sarjassa kolmen kärki palkitaan kultaisin kunniakirjoin, kolme seuraavaa hopeisin kunniakirjoin ja näitä seuraavat kolme pronssisin kunniakirjoin. Lisäksi molemmissa sarjoissa voidaan jakaa ylimääräisiä kunniamainintoja esimerkiksi yleisön, voimistelijoiden tai järjestävän seuran toimesta.

Valitut kolme kilpailua pilottikokeilulle ovat:

  • 21.4. Vantaa Cup
  • 27./28.4. Tampere Cup
  • 18.5. JV Cup, TuUL

Joukkueita otetaan mukaan noin 10-15 per sarja (A ja B). Määrä riippuu kilpailun muista sarjoista ja osallistujamääristä.

Järjestäviä seuroja sekä jo ilmoittautuneita joukkueita tiedotetaan lähiaikoina lisää.

Kevään jälkeen LAR ja kilpailutiimi keräävät palautetta ja kokemuksia ja kesän aikana tehdään päätös jatkosta.

Kuva: Matti Nenonen

Haku