Hyppää sisältöön

Voimisteluliiton mentoripankki

Tervetuloa tutustumaan Voimisteluliiton mentoripankkiin!

Mentoripankkiin on kasattu sellaisten asiatuntijoiden esittelyjä, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan voimisteluseuroissa valmentajien, ohjaajien tai seurajohdon mentoreina tai muissa vastaavissa rooleissa. Mentoripankin tavoitteena on tuoda yhteen seurat ja palveluntarjoajat, niin että seuroille on helpompaa löytää tukea oman toiminnan tai toimijoiden kehittämiseen.

Asiantuntijat on esitelty alla. Kannattaa tutustua koko listaan, niin että löytyy seuran tai toimijan tarpeita parhaiten vastaava asiantuntija löytyy. Voimisteluliitto ei koordinoi toimintaa eli kaikki käytännön asiat hoidetaan suoraan asiantuntijan ja seuran välillä. Henkilöiden yhteystiedot löytyvät esittelyjen yhteydestä.

Mentoripankkia laajennetaan säännöllisesti. Mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan asiantuntijapalveluitasi seuroille ja haluaisit mukaan asiantuntijaesitteyihin, niin ota yhteyttä heli.pekkala@voimistelu.fi

 

Liisa Ahlqvist-Lehkosuo

Esittely: Tieni on kulkenut urheilijasta valmentajaksi, lajipäälliköksi, valmennuspäälliköksi ja koko voimistelutoimialan johtajaksi sekä Olympiakomitean kisatiimin asiantuntijaksi. Välillä opiskelin diplomi-insinööriksi Aalto yliopistossa, mutta veri veti takaisin urheilun pariin. Tällä hetkellä asun Norjassa ja teen sekä Suomessa että Norjassa valmennustyötä sekä räätälöityjä valmennus-, mentorointi- ja kehitysprosesseja. Minulla on laaja työhistoria seura- ja lajiliittotasolla päämäärätietoisesta toiminnasta tavoitteiden saavuttamiseksi, systemaattisesta suunnittelusta ja seurannasta, huippu-urheilutoiminnasta laaja-alaisesti, toiminnan kehittämisestä, muutoshankkeiden läpiviennistä, tuloksekkaasta toiminnasta pienillä resursseilla sekä strategioiden tavoitteiden muuttamisesta konkreettisiksi teoiksi. Olen kouluttautunut seuraavasti: Diplomi-insinöörin tutkinto, Aalto Yliopisto (2010); Valmentajan erikoisammattitutkinto, Suomen Urheiluopisto (2006); Urheilujohtamisen erikoisammattitutkinto, Suomen Urheiluopisto (2017); Mentorikoulutus, Suomen Valmentajat (2020); Nordic International Leadership Education, Co-operation program with Norway, Sweden, Denmark, the Netherlands and Finland (2021); Trener 1, Norges Danseforbund (2021)
Tarjottavat palvelut: mentorointi, kehitysprosessit
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset sekä etänä että lähitapaamisina
Kielitaito: suomi, englanti
Hinnat: sovitaan projektikohtaisesti, maksu palkkiona
Yhteystiedot: liisa.ahlqvist@gmail.com, puh. +358 40 5925109

 

 

 

Liisa Ahlqvist-Lehkosuo

Camilla Bergström

Esittely: Tarjoan apua ja mentorointia erityisesti kilpa-aerobiciin liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa. Autan mielelläni valmennukseen, ohjaukseen, tuomarointiin tai sääntöhiin liittyvissä asioissa. Polkuni lajissa on alkanut yli 15 vuoden takaa. Olen itse harrastanut lajia kansainvälisellä tasolla kymmenen vuotta. Olen valmentanut lajissa yhdeksän vuotta sekä kuulunut lajin kehittämisryhmään 2020-2023. Kuulun lisäksi oman seurani hallitukseen, joten osaan vastata myös seuran hallintoon tai toimintaan liittyvissä kysymyksissä. 
Tarjottavat palvelut: mentorointi ja coaching
Kohderyhmä: valmentajat ja ohjaajat, seurat ja seuratoimijat, tuomarit
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: Suomi
Hinnat: 35€/h + laskutuslisä 15€ per lasku sekä mahdolliset matkakulut, mikäli saavun paikan päälle.
Yhteystiedot: camilla.bergstrom@keravanvoimistelijat.fi

Jaakko Haapala

Esittely: Keravan kaupungin liikuntapaikkapäällikkö, vastuualueena kunnan liikuntaolosuhteet ja vaativat esimiestehtävät. Aikaisemmat tehtävät Vantaan ja Espoon kaupungin liikuntapalveluissa sekä uimaseura Cetuksessa. Esimiestehtävissä vuodesta 2003.
Koulutus: Urheilujohtamisen erikoisammattitutkinto JET Suomen Urheiluopisto 2005; Työnohjaaja (STOry) Helsingin Yliopisto 2014; Riita- ja rikosasioiden sovittelija 2013; Lähisuhdeväkivallan sovittelija 2022
Tarjottavat palvelut: työnohjaus, sovittelu
Erityisosaaminen: Esimiestyö, sovittelu, työnohjaus. Ihmisen toiminta organisaation osana on kiinnostavaa ja merkittävää.
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset, vain lähitapaamiset
Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti
Palvelujen ajankohta: maanantaisin ja tiistaisin klo 17-20, sovitusti lauantaisin ja sunnuntaisin
Hinnat: Mentorointitapaaminen 60min 75€, mentorointi 5 x 60min 350€, ryhmämentorointi 90min 150€,
ryhmämentorointi 5 x 90min 690€. Maksu ensisijaisesti palkkiona, tarvittaessa laskutusmahdollisuus. 
Yhteystiedot: puh. 045 8040333 arkisin 9-13

Jaakko Haapala

Pirkko Haapala

Kotiseura: Voimisteluseura Keski-Uusimaa
Esittely:  Olen Voimisteluseura Keski-Uusimaan toiminnanjohtaja ja perustajajäsen. Lapsuuden päälajini on telinevoimistelu. Pohjakoulutukseltani olen fysioterapeutti. Aikaisempaan fysioterapia-ammattiin liittyviä lisäkoulutuksia ehdin suorittaa ennen siirtymistä telinevoimisteluvalmentajaksi ja seuran toiminnanjohtajaksi. Vuosien varrella olen suorittanut Valmentajan Erikoisammattitutkinnon VEAT 2003 ja Urheilujohtamisen erikoisammattitutkinnon JET 2005. Telinevoimistelun valmennuksen koulutuksina minulla on suoritettuna FIG Academy korkeimmat II ja III taso koulutukset. Lisäksi olen osallistunut UEG:n Tirrenian valmentaja-koulutukseen ja UEG psyykkisen ja fyysisen valmennuksen koulutukseen. Lisäksi olen suorittanut Suomen Valmentajien Lajimentorkoulutukseen 2014 ja Jyväskylän Yliopiston valmentajien psyykkisen valmennuksen täydennyskoulutukseen 2012. Voimisteluliitossa toimin kouluttajana ja NTV lajiryhmässä. Suomen Ammattivalmentajien hallituksessa olen ollut lähes 20 vuotta. Valmentajien hyvinvointi ja edunvalvonta ovat lähellä sydäntäni. Minulla on pitkä kokemus seuratyöstä ja valmennuksesta ja ohjaamisesta eri tasoilla.
Tarjottavat palvelut: mentorointi
Erityisosaaminen: Pitkäaikainen kokemus seuratyöstä antaa minulle asiatuntemusta seuran johtamisesta ja seuratyöstä.
Pitkän valmentajaurani ja koulutukseni kautta minulla on osaamista erityisesti nuorten ja lasten valmennuksesta.
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat 
Lisätiedot:
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi
Palvelujen aikataulu: Arkisin klo 10-14, satunnaisesti tiistai ja torstai-iltaisin
Hinnat: Yksilömentorointi 60 min 75 €, 5 x 60 min 350 €
ryhmätapaaminen 90 min 150 €, 5 x 90 min 690 €. Laskutus toiminimellä.
Yhteystiedot: haapala.pirkko@gmail.com, puh. 050 5678662 arkisin klo 10-14.00

Pirkko Haapala

Marita Haapasalo

Kotiseura: Vantaan Voimisteluseura
Esittely: Yksilö-, tiimi-, työyhteisö- ja esimiesvalmentaja, Certified Business Coach, LCF Life Coach Master, KM, opettaja
Tarjottavat palvelut: mentorointi, coaching, palautumisvalmennus
Erityisosaaminen: coaching, tiimi- ja työyhteisötaidot, esimiestaidot, hyvinvointi, Firstbeat-valmentaja, koreografiat, lasten valmennus, tunne- ja vuorovaikutustaidot, itsensä johtaminen, pedagogiikka, positiivinen pedagogiikka ja laaja-alaiset hyvinvointitaidot, NLP, mindfulness
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat 
Lisätiedot: Työskentelen päätoimisena Business Coachina valmentaen yksilöitä, tiimejä, työyhteisöjä ja esimiehiä. Työssäni valmennan niin parempaa johtamista, parempia työyhteisötaitoja kuin hyvinvoinvointiin liittyviä teemoja (itsensä johtaminen, uni jne.). Lisäksi olen opiskellut psyykkistä valmennusta, NLP:tä ja kouluttanut valmentajille parempia tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Minulla on lähes 20 vuoden työkokemus alakoulun opettajana. Voimisteluliitolle olen toiminut kouluttajana (koreografia, tanssillinen voimistelu), seuratutorina ja tehnyt koreografioita (mm. kaksi kenttäohjelmaa). Olen myös toiminut taiteellisena johtajana mm. Pohjolan Ilta näytöksessä Suomen Gymnaestradassa vuonna 2015. Oma lajini on tanssillinen voimistelu.
Minulla on Firstbeat-valmentajalisenssi ja teen Firstbeat-mittauksia valmennusasiakkailleni. 
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi
Hinnat: yksilöcoaching: 60 min/70€, etäyhteyksin (Teams, Zoom, Meet…) tai pidempi coachingpaketti (3-5 krt) neuvotellaan hinta sopivaksi 🙂
Tiimi-, ryhmä- ja esimiesvalmennukset tai ryhmämentorointi: sovitaan hinta tutustumis- ja tilannekartoitustapaamisessa
Yhteystiedot: marita@halsa.fi tai marita.haapasalo@gmail.com
puh. 040 576 3024

Marita Haapasalo

Tinja Karinen

Esittely: Olen ratkaisukeskeinen kuuntelija, joka osaa haastaa toisia pohtimaan omia ajatuksiaan ja toimintatapojaan. Osaan motivoida ja kannustaa omien vahvuuksien tunnistamisessa. Olen koulutukseltani sosionomi ja työskennellyt monipuolisesti varhaiskastuksessa, lastensuojelussa sekä erityisryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten kanssa. Olen käynyt Voimisteluliiton 2 – tason valmentajakoulutuksen, oma lajitaustani minulla on joukkuevoimistelussa. Toimin osana Voimisteluliiton luottamusryhmiä, niin Tähtiseura kehittäjäverkostossa kuin LAR:n alaisessa koulutustiimissä. Olen Suomen Valmentajien kouluttama mentori.
Tarjottavat palvelut: mentorointi, coaching
Erityisosaaminen: Koen vahvuutenani erilaiset vuorovaikutukseen sekä motivointiin liittyvät asiat. Minulla on vahva osaaminen lasten ja nuorten parissa työskentelystä sekä toimintatavoista heidän kanssaan hyvinkin erilaisissa toimintaympäristöissä. Lasten turvallinen ja laadukas valmennus sekä valmentajien ja ohjaajien jaksaminen ovat itselleni tärkeitä aihealueita. 
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi, englanti
Palvelujen ajankohta: tapaamisaikataulut on sovittavissa joustavasti
Hinnat: mentorointitapaamisen hinta on neuvoteltavissa. Ole rohkeasti yhteydessä, niin suunnitellaan juuri sinulle tai seurallanne sopiva kokonaisuus. 
Yhteystiedot: karinen.tinja@gmail.com

Tinja Karinen

Mari Mieskonen

Esittely: Olen harrastanut joukkuevoimistelu 10 vuotta ja 17-vuotiaasta eteenpäin olen valmentanut joukkuevoimistelujoukkueita harraste- ja kilpatasolla sekä tehnyt lasten, nuorten ja aikuisten harrasteryhmien ohjaamista voimistelussa, tanssissa ja erilaisissa temppukouluryhmissä. Tällä hetkellä päätyökseni toimin myyntialalla Tampereella.
Special Olympics rytmisenvoimistelun ryhmien valmentamisen olen aloittanut vuonna 2014. Kokemusta kehitysvammaisten/soveltavan rytmisenvoimistelun ryhmien valmentamisesta minulla on tällä hetkellä 8 vuoden ajalta. Olen ollut perustamassa kahteen voimisteluseuraan Soveltavan rytmisen voimistelun ryhmää. 
Vuodesta 2018 alkaen olen toiminut Special Olympics rytmisen voimistelun päävalmentajana, jolloin myös perustin Voimisteluliiton alle Special Olympics rytmisen voimistelun työryhmän, joka kokoustaa kuukausittain. Toimintaa kehitetään työryhmässä aktiivisesti, jotta seuroilla ja urheilijoilla olisi entistä helpompaa lähteä toimintaan mukaan.
Tarjottavat palvelut: Mentorointi ja valmennusapu Erityisosaaminen: Soveltavan/kehitysvammaisille suunnatun ryhmän toiminnan aloittaminen seurassa ja erityisesti Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailutoiminta ja  kehitysvammaisten valmentaminen
Kohderyhmä: Seurat, seurojen työntekijät, ohjaajat, valmentajat ja tuomarit
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö ja ryhmätapaamiset sekä etänä että myös lähitapaamisina
Kielitaito: Suomi
Hinnat: 70€
Yhteystiedot: mari.mieskonen@hotmail.com, puh: 0401580767

Anne Niemenkari-Kilpi

Kotiseura: Olarin Voimistelijat OVO
Esittely: Ammattivalmentaja (2010), Liikunnanohjaaja (YAMK), valmennus (2017), OVOssa valmennuspäällikkönä vuodesta 2010, valmentajana 20 vuotta oma lajitausta joukkuevoimistelu Tarjottavat palvelut: mentorointi
Erityisosaaminen: Valmennuksen suunnittelu, organisointi, valmentajan tukeminen 
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi, (englanti)
Hinnat: sopimuksen mukaan
Yhteystiedot: anne.niemenkari@ovo.fi, puh.
050 3590428 (mieluiten viestillä)

Anne Niemenkari-Kilpi

Metti Pelkonen

Kotiseura: Tanssi- ja voimisteluseura Illusion
Esittely: Haluan auttaa urheiluseuroja kehittämään ydintoimintansa prosesseja, toimimaan strategiaansa nojaten ja huolehtimaan toimijoidensa jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Kun urheiluseura panostaa hallituksen ja esihenkilöiden osaamisen kehittämiseen, hyötyy siitä seuran jokainen työntekijä, vapaaehtoistoimija ja harrastaja.
Toimin nyt kuudetta vuotta Illusionin toiminnanjohtajana. Olen lisäksi valmentanut joukkuevoimistelua yli 15 vuotta. Koulutustaustalta olen kauppatieteiden maisteri (johtaminen) sekä ratkaisukeskeinen valmentaja (LCF Lie Coach).
Tarjottavat palvelut: mentorointi, coaching, koulutus
Erityisosaaminen: Työhyvinvointi, sisäisen motivaation tukeminen, seuran prosessit, toiminnan selkeyttäminen ja helpottaminen, kustannustehokkuus seuratoiminnassa, seuran henkilöstöstrategia, organisaatiokulttuurin kehittäminen, esihenkilötyö, tiimityön kehittäminen, strategiatyö, yksilö/ ja ryhmäcoaching 
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat
Lisätiedot: tarjoan yksilöile coachingia jaksamisen edistämiseen, valmentajuuden vahvistamiseen, tavoitteiden kirkastamiseen ja oman näköiseen elämään. Seuratyöntekijöille ja seurajohdolle voin toimia mentorina toivomaanne aihealueeseen. Tavoitteenani ei ole neuvoa seuroja vaan tarjota työkaluja ja kysyä oikeita kysymyksiä, että seura/yksilö löytää juuri itselleen ja organisaatiolleen parhaan tavan toimia.
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi
Palvelujen ajankohta: Lähtökohtaisesti toimistoaikaan, mutta myös muut ajat sovittavissa.
Hinnat: Mentorointi/valmennus yksilölle 80€/60 min + ALV 24%, ryhmämentorointi/valmennus 120€/90min + ALV 24%, mentorointi/valmennuspaketti 3x60min/220€ + ALV 24%. Isommat paketit räätälöitävissä tarpeiden mukaisesti. Laskutus toiminimellä.
Yhteystiedot: mettimind@gmail.com, puh. 050 4009500

Metti Pelkonen

Anne Rouvinen

Esittely: Olen ammatillinen opettaja Kisakallion urheiluopistossa, koulutukseltani olen myös Liikunnanohjaaja AMK sekä (työ)Fysioterapeutti AMK. Voimistelun parissa olen ollut vuodesta 1987 monessa roolissa: voimistelijana, ohjaajana, valmentajana, tuomarina, kouluttajana, seuratyöntekijänä, johtokunnan jäsenenä, vanhempana. Seura- ja liittotoiminta on minulle tuttua, kuten koko liikunnan toimintakenttä. Päivätyössäni vastaan mm. Valmennuksen ja seuratoiminnan tutkinnon osasta liikunnanohjauksen perustutkinnolla.
Tarjottavat palvelut: mentorointi
Erityisosaaminen: lasten ja nuorten valmennus, työhyvinvointi, koulutus, kilpailutoiminta
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi
Palvelujen ajankohta: ajankohdat sovittavissa iltaisin/ viikonloppuisin
Hinnat: mentorointitapaaminen 60€ (60min)- 90€ (90min), ryhmämentorointi 120€ (90min), mentorointipaketti 300€ ( 5 tapaamista). Maksu palkkiona.
Yhteystiedot: anne.rouvinen@gmail.com

Anne Rouvinen

Riitta Taipale

Kotiseura: Tampereen Voimistelijat
Esittely: Naisten telinevoimistelua olen valmentanut n 40 vuotta. Olen toiminut seuratoiminnassa erilaisissa tehtävissä melkein yhtä pitkään. Voimisteluun erikoistuneessa seurassa ole ollut toiminnanjohtajana n 15 vuotta.
Tarjottavat palvelut: mentorointi, coaching
Erityisosaaminen: lasten ja nuorten valmenus, seuratyön johtaminen ja tiimityöskentely.
Kohderyhmä: valmentajat, seurojen työntekijät, seurajohto ja johtokunnat 
Lajit: kaikki lajit, oma tausta vahvasti naisten telinevoimistelussa
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset etänä ja lähitapaamisina
Kielitaito: suomi
Palvelujen ajankohta: Parhaiten sopii viikonloput
Hinnat: sopimuksen mukaan
Yhteystiedot: riitta.taipale@tampereenvoimistelijat.fi, puh. 050 5376318

Riitta Taipale

Tuuli Tuomilehto

Esittely: Olen psyykkisen valmennuksen asiantuntijaksi kouluttautunut (EduFocus, Cope Oy) psykologian maisteriopiskelija. Valmistun psykologiksi keväällä 2024. Koko pienen ikäni olen elänyt ja kasvanut voimistelumaailmassa toimien urheilijana, valmentajana (2012 ->) ja tuomarina (2015 ->). Päälajinani on ollut kilpa-aerobic. Jo yläasteikäisenä kiinnostuin urheilun psykologiasta ja samalla tiellä ollaan edelleen. Teen opintojen ohella yksilöiden ja joukkueiden psyykkisiä valmennuksia ja kerrytän lisää tietoa Jyväskylän yliopiston liikuntapsykologian opinnoin. Intohimonani on voimistelijoiden psyykkisen hyvinvoinnin ja suorituskyvyn kehittäminen. Lisäksi toimin kilpa-aerobic- ja crossfitvalmentajana. 
Tarjottavat palvelut: konsultointi, mentorointi, psyykkinen valmennus, koulutus
Erityisosaaminen: psyykkisen hyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen sekä näiden suunnittelu, psyykkisen suorituskyvyn kehittäminen, ryhmien haasteet, psyykkinen valmennus osana lajivalmennusta
Kohderyhmä: ohjaajat, valmentajat, urheilijat ja seurat
Tapaamismuodot ja toteutustavat: yksilö- ja ryhmätapaamiset sekä etänä että lähitapaamisina
Kielitaito: suomi, englanti
Hinnat: Sovitaan projektikohtaisesti. Laskutus toiminimellä.
Yhteystiedot: tuuli.tuomilehto@gmail.com, 0407199631 (puhelusta kannattaa sopia etukäteen viestitse)

Kaski valmentajaa keskustelee

Haku