Hyppää sisältöön

Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia.

Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Tanssillinen voimistelu on ilmaisullista liikettä

Tämän lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa.

Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

 

Tanssillista voimistelua on yhtä monta tapaa harrastaa kuin on harrastajaakin

Tanssillinen voimistelu on erittäin suosittu harrastemuoto voimisteluseuroissa. Harrastajilla on mahdollisuus osallistua lajin kilpailuihin sekä mm. Voimisteluliiton Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumiin, joissa lukuisat eri tanssityylit ja voimistelulajit kohtaavat. Vuosittain järjestettävissä Lumo-aluetapahtumissa ja valtakunnallisessa finaalissa voivat tanssillisen voimistelun ryhmät osallistua Gym for Life -sarjaan. Lajin omasta kilpailujärjestelmästä voit lukea lisää täältä.

Valloita maailma

Kansallisten kilpailujen ja tapahtumien lisäksi tanssillisen voimistelun ryhmät voivat halutessaan osallistua erilaisiin kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Gym for Life ja Gymnaestrada, joissa on mahdollista päästä esittelemään suomalaista naisvoimistelua voimistelun ystäville ympäri maailmaa. Lue lisää harrastevoimistelun tapahtumista täältä.

Löydä lähin seura

Voimisteluseurat lähelläsi tarjoavat laadukkaita, edullisia ja monipuolisia tunteja voimistelun, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa!

Löydä seura

Haku