Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Rytminen voimistelu » Valmennus » Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmä

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmä

Rytmisen voimistelun liittojohtoinen valmennusjärjestelmä jakautuu avoimiin leireihin ja valmennusrinkeihin. Avoimia leirejä järjestetään pääsääntöisesti viisi kertaa vuodessa kaikille ikäryhmille noin 7-vuotiaista alkaen. Valmennusrinkeihin kuuluvat naisten maajoukkuenuorten maajoukkue (N-ryhmä) sekä Minirinki.

Nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) ja Miniringin toiminnasta vastaavat nuorten olympiavalmentaja Iida Ritokoski ja lajipäällikkö yhdessä Voimisteluliiton palkkatukea saavien valmentajien ja NOV-valmentajien kanssa.

Nuorten maajoukkue on seurojen ja Voimisteluliiton yhdessä sopiman toimintatavan mukaan muodostettava seurayhteistyöjoukkue tai liittojohtoinen joukkue. Tavoitteena on, että jatkossa joukkueiden EM- ja MM-kilpailuissa Suomea edustava nuorten maajoukkue toimii pysyvästi liittojohtoisesti, kuten vuosina 2014–2015 tai sitä ennen seurojen ja Voimisteluliiton yhteistyöllä. Vuosina 2020–2021 nuorten maajoukkuetoiminta on liittojohtoista ja siitä vastaa nuorten olympiavalmentaja (NOV) Iida Ritokoski,

Toimintaperiaatteet ja vuosikellot löydät täältä

Naisten maajoukkueen (joukkue) vastuuvalmentajana toimii tällä hetkellä päävalmentaja Laura Ahonen. Polku naisten maajoukkueeseen on aiemmin kulkenut haastajaryhmän kautta. Urhea OVK:n valmistuessa ja toiminnan käynnistyessä keskuksessa sekä olosuhteiden parantuessa, tavoitteena on kasvattaa maajoukkueen kokoa noin 10–12 voimistelijaan (kokoonpanot 1 ja 2). Haku maajoukkueeseen on auki vuosittain.

Naisten yksilömaajoukkueen leiritys on seurojen ja henkilökohtaisten valmentajien vastuulla.

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmä: 

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmän kuvaus

Haku