Hyppää sisältöön

Kansainväliset kilpailut 

Olympialaisiin rytmisessä voimistelussa pääsee 26 yksilövoimistelijaa ja 14 joukkuetta. Olympiakarsintajärjestelmä vaihtuu olympiadeittain ja löytyy Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n nettisivuilta. 

Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään kolme kertaa olympiadissa. Olympiavuonna ei järjestetä MM-kilpailuja.

Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi niin, että kilpailuvuorossa ovat joko junioreiden yksilöt ja senioreiden joukkue tai senioreiden yksilöt ja junioreiden joukkue. Vuodesta 2017 alkaen EM-kilpailu on ollut myös Team-kilpailu. Parittomina vuosina juniorijoukkueen ja senioreiden yksilöiden tuloksesta muodostuu Team-tulos, parillisina vuosina junioreiden yksilöiden ja seniorijoukkueen tuloksesta.

World Cup ja World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n alaisia kilpailuja. Grand Prix-kilpailut puolestaan ovat Euroopan Voimisteluliiton eli EG:n alaisia kilpailuja. Kilpailujen jaossa noudatetaan voimassa olevia arvokilpailuvalintakriteereitä. Lisäksi kansainväliseen kilpailujärjestelmään kuuluu seurojen ja maiden järjestämiä kansainvälisiä kilpailuja.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi seuraavilla kilpailusarjoilla: senioreiden ja junioreiden yksilöt, senioreiden ja junioreiden joukkueet, senioreiden ja junioreiden duot/triot. Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen paikoista järjestetään erillinen karsintakilpailu, jonka tulosten perusteella edustuspaikat jaetaan. PM-kilpailut järjestetään Suomessa vuonna 2024.

Osallistujat kaikkiin FIG:n alaisiin kilpailuihin lähetetään Voimisteluliiton kautta voimassa olevat maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit sekä liite huomioiden.

FIG:n ja EG:n kilpailuihin voi osallistua vain Suomen kansalainen. Maajoukkueeseen tai edustamaan Suomea FIG:n alaisissa kilpailuissa ei voi päästä, jos suomen kansalaisuus ja näin myös FIG:n lisenssi puuttuvat. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

Voimistelija vanteen kanssa

Haku