Hyppää sisältöön

Kansainväliset kilpailut 

Olympialaisiin rytmisessä voimistelussa pääsee 26 yksilövoimistelijaa ja 14 joukkuetta. Olympiakarsintajärjestelmä vaihtuu olympiadeittain ja löytyy Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n nettisivuilta. 

Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään kolme kertaa olympiadissa. Olympiavuonna ei järjestetä MM-kilpailuja.

Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi niin, että kilpailuvuorossa ovat joko nuorten yksilöt ja naisten joukkue tai naisten yksilöt ja nuorten joukkue. Vuodesta 2017 alkaen EM-kilpailu on ollut myös Team-kilpailu. Parittomina vuosina nuorten joukkueen ja naisten yksilöiden tuloksesta muodostuu Team-tulos, parillisina vuosina nuorten yksilöiden ja naisten joukkueen tuloksesta.

World Cup ja World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n alaisia kilpailuja. Grand Prix-kilpailut puolestaan ovat Euroopan Voimisteluliiton eli EG:n alaisia kilpailuja. Kilpailujen jaossa noudatetaan voimassa olevia arvokilpailuvalintakriteereitä. Lisäksi kansainväliseen kilpailujärjestelmään kuuluu seurojen ja maiden järjestämiä kansainvälisiä kilpailuja.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi seuraavilla kilpailusarjoilla: naisten ja nuorten yksilöt, naisten ja nuorten joukkueet, naisten ja nuorten yhteinen duo/trio-sarja. Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen paikoista järjestetään erillinen karsintakilpailu, jonka tulosten perusteella edustuspaikat jaetaan. PM-kilpailut järjestetään Suomessa vuonna 2024.

Voimistelija vanteen kanssa

Haku