Hyppää sisältöön

Tuomarointi

Miesten telinevoimistelussa tuomaripaneeleja on kaksi. 

D-tuomaristo (Difficulty) (2 tuomaria) arvioi ohjelman vaikeusosia.

E-tuomaristo (Execution) (5-7 tuomaria) arvioi suoritustekniikkaa ja tekee virhevähennyksiä.

Tuomareita rivissä

 

Telinevoimistelusarja on siis kokonaisuus, jossa ratkaisevat sekä vaikeus että virheettömyys ja suorituspuhtaus. Pistetaulukoiden merkinnät D, E ja N/P tulevat osa-alueiden englanninkielisistä nimityksistä. Difficulty, execution ja neutral/penalty

Telinevoimistelijan kilpailusuorituksesta saama pistemäärä muodostetaan niin, että E-paneelin matalin ja korkein pistemäärä pudotetaan pois, ja jäljelle jäävistä pistemääristä lasketaan keskiarvo.

Kilpailusarjoissa ei ole maksimipistemäärää. Maailman parhaiden voimistelijoiden loppupisteet pyörivät 15-16 pisteen välissä. Nuorten sarjassa sarjakokoonpanoon lasketaan seitsemän vaikeinta liikettä ja alastulo, kun taas miesten sarjassa kokoonpanoon lasketaan yhdeksän vaikeinta liikettä sekä alastulo.

Voimistelijoiden on mahdollista saada vielä lisäksi bonuspisteitä tietyistä liikeyhdistelmistä. Näitä liikeyhdistelmiä voi nykysäännöillä tehdä vain permannolla. Yhdistelmien arvo on joko 0,1 tai 0,2 pistettä.

Eri sarjoissa ja sarjatasoilla arvioimassa ovat kouluttautuneet tuomarit. Tuomarikoulutus koostuu kolmesta kolmesta kansallisesta tuomarikoulutuksesta sekä kansainvälisen tason tuomarikurssista.

Haku