Hyppää sisältöön

Kansainväliset kilpailut

Kansainvälisiä kilpailuita järjestetään Pohjoismaiden ja Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuista aina Maailmanmestaruuskilpailuihin ja Olympialaisiin asti.

PM- ja PEM-kilpailut

Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa kilpaillaan kolmessa eri sarjassa: miehet, nuoret ja alle 14-vuotiaat pojat. Miesten PM-kilpailu kilpaillaan parillisten vuosien keväällä, ja nuorten parittomien vuosien keväällä. Alle 14-vuotiaiden poikien PM-kilpailut järjestetään vuosittain loppukeväällä. Kaikissa sarjoissa kilpaillaan joukkuemestaruuden lisäksi sekä henkilökohtaisesta ottelumestaruudesta että telinekohtaisista mestaruuksista.

Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuihin saavat pohjoimaiden lisäksi osallitua myös Wales, Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja Mansaari. Pohjois-Euroopan mestaruuksista kilpaillaan vuosittain, mutta vain miesten yleisessä sarjassa. PEM-kilpailuissa kilpaillaan joukkuemestaruuden lisäksi sekä henkilökohtaisesta kuusiottelun mestaruudesta että telinekohtaisista mestaruuksista.

Euroopan Voimisteluliiton (UEG) kilpailut

European Youth Olympic Festival on parittomina vuosina järjestettävä Euroopan Olympiakomitean alainen kilpailu 16-17-vuotiaille. Kilpailuissa käydään joukkuekilpailu, kuusiottelu ja telinefinaalit.

European Games on neljän vuoden välein järjestettävä Euroopan Olympiakomitean alainen monilajikilpailu, joka järjestetään ensimmäisen kerran 2015.

Euroopanmestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi. Parittomina vuosina kilpaillaan myös henkilökohtaisessa kuusiottelussa ja telinefinaaleissa ja parillisina vuosina taas joukkuekilpailu sekä telinefinaalit. Nuorten EM-kilpailut järjestetään parillisina vuosina (kuusiottelu, telinefinaalit ja joukkuekilpailu).

Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) kilpailut

Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka vuosi. Poikkeuksen muodostaa vain olympiavuosi, jolloin MM-kilpailuja ei järjestetä.

Maailmancupin osakilpailuja järjestetään useita ympäri maailmaa. Maailmancupin kilpailut ovat telinekohtaisia kilpailuja, joihin samasta maasta voi osallistua korkeitaan kaksi voimistelijaa telinettä kohden.

Olympialaiset järjestetään joka neljäs vuosi. Olympialaisissa voimistelee kaikkiaan 98 miestelinevoimistelijaa. Valintaperusteet tarkistetaan olympiadeittain.

Nuorten olympialaiset järjestetään joka neljäs vuosi. Kilpailut on järjestetty nyt vuosian 2010, 2014 ja viimeisimpänä vuonna 2018 Argentiinan Buenos Airesissa. Nuorten olympialaisissa kilpaillaan sekä henkilökohtaisesta kuusiottelun mestaruudesta että telinekohtaisista mestaruuksista. Lisäksi vuonna 2018 järjestettiin eri lajien urheilijoista koostuvien joukkueiden joukkuekilpailu

Nuorten maailmanmestaruuskilpailut järjestetiin ensimmäistä kertaa kesällä 2019 Unkarin Györissä. Maailmanmestaruuskilpailuissa kilpaillaan sekä henkilökohtaisesta kuusiottelun mestaruudesta että telinekohtaisista mestaruuksista. Kilpailut järjestetään parittomina vuosina.

Koululaisten ja opiskelijoiden kilpailut

Gymnasiadit on Kansainvälisen Koululiikuntaliiton ISF:n alainen monilajikilpailu. Kilpailulajeja ovat voimistelu, uinti ja yleisurheilu.

Universiadit on Kansainvälisen Opiskelijaurheiluliiton FISU:n alainen monilajikilpailu, joka järjestetään parittomina vuosina.

Haku