Hyppää sisältöön

Kilpa-aerobicin valmennustoiminta

Suomen Voimisteluliiton kilpa-aerobicin valmennustoiminnan tavoitteena on kehittää ja ylläpitää suomalaista valmennusjärjestelmää ja luoda edellytykset kansainväliseen menestykseen.
Voimistelijat juttelevat keskenään

Valmennusjärjestelmä

Valmennusjärjestelmän perusta on valtakunnallinen valmennusrinkitoiminta, joka jakautuu Elite-, Talentti-, Minitalentti-ja Kilpatalentti rinkeihin.  Rinkitoiminnan tarkoituksena on järjestää SMsarjoissa sekä kilpasarjassa kilpaileville sarjojensa parhaimmistoon kuuluville voimistelijoille valmennusleirejä, ja näin edesauttaa urheilijan kehittymistä lajin parissa ja niin kansallisten kuin kansainvälistenkin kilpailutavoitteiden toteutumista.

Erillistä maajoukkuerinkiä ei ole vaan maajoukkue valitaan arvokilpailukohtaisesti.

Rinkileirityksen rinnalla järjestetään liittovetoisesti kaikille avointa leiritystä.

Lue lisää valmennusjärjestelmästä

Me voimistelussa

Tutustu alta Me voimistelussa- materiaaliin, jossa kerromme, miten Voimisteluliiton leireillä ja kilpailuissa tulee toimia.

Tutustu Me voimistelussa- materiaaliin

Elite-rinki

Elite-rinki koostuu 12-14-v, 15-17-v. ja aikuisten sarjojen kärkivoimistelijoista ja -kokoonpanoista, joiden tähtäin on kansallisella huipulla ja kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Lue lisää

Talentti-rinki

Kilpa-aerobicin talentti-rinki koostuu 12-14-vuotiaiden, 15-17-vuotiaiden ja aikuisten sarjojen kärjen tuntumassa olevista voimistelijoista ja kokoonpanoista.

Lue lisää

Minitalentti-rinki

Minitalentti-rinkiin voimistelijat valitaan 10-11-vuotiaiden sarjan kärkivoimistelijoista yksilö-, pari-, joukkue- ja ryhmäsarjoista.

Lue lisää

Kilpatalentti-rinki

Kilpatalenttirinkiin voimistelijat valitaan kilpasarjassa kilpailevista 4. luokan, 5.luokan ja 6.luokan kärkiurheilijoista.

Lue lisää
Tyttöjä voimisteluharjoituksissa.

Avoin leiritys

Kilpa-aerobicin avoimiin leirityksiin voi hakea mukaan kuka vain lajin harrastaja, joka ei ole mukana rinkitoiminnassa. Leireillä harjoitellaan kilpa-aerobicin perustaitoja sekä kehitetään lajiominaisuuksia ikä- ja taitotasolle sopivalla tavalla.

Lue lisää

Haku