Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Akrobatiavoimistelu » Valmennus- ja leiritoiminta

Akrobatiavoimistelun valmennustoiminta

Voimisteluliiton akrobatiavoimistelun valmennustoiminnan tavoitteena on kehittää lajin osaamista ja luoda sekä urheilijoille että valmentajille verkostoja.

Akrobatiavoimistelun valmennusjärjestelmä

Akrobatiavoimistelun valmennusjärjestelmä pitää sisällään liiton valmennusleirit.

Tavoitteena on tarjota laadukasta valmennustoimintaa laajalle joukolle voimistelijoita, kehittää lajia, tukea urheilijoita ja valmentajia voimistelijan polulla sekä rakentaa yhteisöllistä kulttuuria valmentajien ja voimistelijoiden keskuudessa, mikä mahdollistaa osaamisen jakamisen sekä seurojen välisen yhteistyön kehittymisen.

Liiton valmennusleirit järjestetään Kuortaneen Urheiluopistolla, jonne on valmistunut uusi olosuhde akrobatiavoimistelulle. Suurimmassa osassa leirejä on käytössä myös telinesali Lem-Kem areenalla. 

Kevään 2024 valmennusleirit

Leirit järjestetään kilpailuluokkakohtaisesti ja ne ovat kaikille avoimia (pois lukien edustusjoukkueen viimeistelyleirit). Paikkoja leireille on rajoitetusti ja leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Leirien tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet on nyt julkaistu. Tutustuthan leirien ilmoittautumisohjeisiin ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista!

UUTTA: Yhden vuorokauden leirien (Showleiri, 2.-3. luokan leiri ja 3.-4. luokan leiri) osalta tarjoamme seuroille mahdollisuutta majoittua Kuortaneen Urheiluopistolla jo perjantaista alkaen, jolloin myös Lähitapiola-areenan kanveesialue on seurojen käytettävissä. Yhden vuorokauden (pe-la) hinta on 66 € (alle 15-vuotiaat) / 78 € (yli 15-vuotiaat). Hinta sisältää majoituksen sekä ruokailut (pe päivällinen ja iltapala, la aamupala). Majoituspaikkoja on opistolla rajoitetusti (20-40 paikkaa/leiri), ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Osallistujien tulee vastata omasta vakuutusturvastaan leirin aikana.

Showleiri

HUOM! Leiri on peruttu.

Aika: 3.–4.2.2024

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Aikataulu: Leiri alkaa alustavan aikataulun mukaan lauantaina 3.2. noin klo 13 ja päättyy sunnuntaina 4.2. noin klo 15. Lopullinen aikataulu lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen leiriä. 

Hinta: Leirin hinta voimistelijalle on 145 €, valmentajalle 105 ja huoltajalle 115 . Leirin hinta sisältää leiriohjelman ja majoituksen täysihoidolla (tulopäivänä lounas, päivällinen ja iltapala, lähtöpäivänä aamupala ja lounas). 

Kenelle: Leiri on tarkoitettu Akroshow-sarjoissa kilpaileville voimistelijoille.

Ilmoittautuminen: Leirin ilmoittautumisaika on 4.12.2023-31.12.2023. Leiripaikat (n. 75) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 Ilmoittaudu tästä 

2.-3. luokan leiri

Aika: 10.–11.2.2024

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Aikataulu: Leiri alkaa alustavan aikataulun mukaan lauantaina 10.2. noin klo 13 ja päättyy sunnuntaina 11.2. noin klo 15. Lopullinen aikataulu lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen leiriä. 

Hinta: Leirin hinta voimistelijalle on 145 €, valmentajalle 105 ja huoltajalle 115 . Leirin hinta sisältää leiriohjelman ja majoituksen täysihoidolla (tulopäivänä lounas, päivällinen ja iltapala, lähtöpäivänä aamupala ja lounas). 

Kenelle: Leiri on tarkoitettu Tulokasluokassa (2 lk.) kilpaileville voimistelijoille ja Kehittyjäluokkaan (3 lk.) siirtyville sekä siellä kilpaileville voimistelijoille. Leirille voi osallistua myös ilman omaa kokoonpanoa.

Ilmoittautuminen: Leirin ilmoittautumisaika on 4.12.2023-11.1.2024. Leiripaikat (n. 55) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittaudu tästä

3.–4. luokan leiri

Aika: 9.–10.3.2024

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Aikataulu: Leiri alkaa alustavan aikataulun mukaan lauantaina 9.3. noin klo 13 ja päättyy sunnuntaina 10.3. noin klo 15. Lopullinen aikataulu lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen leiriä. 

Hinta: Leirin hinta voimistelijalle on 145 €, valmentajalle 105 ja huoltajalle 115 . Leirin hinta sisältää leiriohjelman ja majoituksen täysihoidolla (tulopäivänä lounas, päivällinen ja iltapala, lähtöpäivänä aamupala ja lounas). 

Kenelle: Leiri on tarkoitettu Kehittyjäluokassa (3 lk.) kilpaileville voimistelijoille ja Edistyjäluokkaan (4 lk.) siirtyville sekä siellä kilpaileville voimistelijoille. Leirille suositellaan osallistumista kokoonpanon kanssa, mutta leirille voi osallistua myös ilman omaa kokoonpanoa.

Ilmoittautuminen: Leirin ilmoittautumisaika on 4.12.20238.2.2024. Leiripaikat (n. 80) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittaudu tästä

5.–6. luokan leiri

Aika: 15.–17.3.2024

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Aikataulu: Leiri alkaa alustavan aikataulun mukaan perjantaina 15.3. noin klo 14 ja päättyy sunnuntaina 17.3. noin klo 15. Lopullinen aikataulu lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen leiriä. 

Hinta: Leirin hinta voimistelijalle on 205 €, valmentajalle 170 ja huoltajalle 180 . Leirin hinta sisältää leiriohjelman ja majoituksen täysihoidolla (tulopäivänä päivällinen ja iltapala, lauantaina aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, lähtöpäivänä aamupala ja lounas). 

Kenelle: Leiri on tarkoitettu Taitajaluokassa (5 lk.) kilpaileville ja Mestariluokkaan (6 lk.) siirtyville ja siellä kilpaileville voimistelijoille. Leirille suositellaan osallistumista kokoonpanon kanssa. 

Ilmoittautuminen: Leirin ilmoittautumisaika on 4.12.202315.2.2024. Leiripaikat (n. 60) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittaudu tästä

4.–5. luokan leiri

Aika: 22.–24.3.2024 (HUOM! Leiri vaihdettu 2 vrk leiriksi)

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Aikataulu: Leiri alkaa alustavan aikataulun mukaan perjantaina 22.3. noin klo 14 ja päättyy sunnuntaina 24.3. noin klo 15. Lopullinen aikataulu lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen leiriä. 

Hinta: Leirin hinta voimistelijalle on 205 €, valmentajalle 170 ja huoltajalle on 180 . Leirin hinta sisältää leiriohjelman ja majoituksen täysihoidolla (tulopäivänä päivällinen ja iltapala, lauantaina aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala sekä lähtöpäivänä aamupala ja lounas). 

Kenelle: Leiri on tarkoitettu Edistäjäluokassa (4 lk.) kilpaileville ja Taitajaluokkaan (5 lk.) siirtyville ja siellä kilpaileville voimistelijoille. Leireille suositellaan osallistumista kokoonpanon kanssa. 

Ilmoittautuminen: Leirin ilmoittautumisaika on 4.12.2023-22.2.2024. Leiripaikat (n. 95) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittaudu tästä

Edustusjoukkueen viimeistelyleirit 

Aika: 8.–10.3.2024 ja 15.–17.3.2024

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Edustusjoukkueen viimeistelyleirit järjestetään alustavan aikataulun mukaan WAGC-kilpailuihin lähteville 8.–10.3.2024 ja MM-kilpailuihin lähteville 15.–17.3.2024. Molemmat leirit ovat kutsuleirejä. 

Valmennusleirien peruutusehdot:  

 • Osallistuminen on mahdollista peruuttaa kuluitta ilmoittautumisajan puitteissa, ennen ilmoittautumisajan päättymistä.  
 • Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutus on mahdollista lääkärin/sairaanhoitajan todistuksella, jolloin peruutuksesta peritään 20 € peruutusmaksu. Peruutus tulee tehdä sähköisellä peruutuslomakkeella ennen leirin alkamista. Leirin alkamisen jälkeen tulleita peruutuksia ei käsitellä ja leiristä laskutetaan kokonaishinta.
  • Tarkennus leireihin, joihin suositellaan osallistumista kokoonpanon kanssa (5-6 luokan leiri ja 4-5 luokan leiri): Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutus on mahdollista lääkärin/sairaanhoitajan todistuksella, jolloin peruutuksesta peritään 20 € peruutusmaksu. Mikäli yhdellä kokoonpanon jäsenelle on esittää lääkärin/sairaanhoitajan todistus, voivat muut kokoonpanon jäsenet peruuttaa osallistumisensa leirille. Kokoonpanon kaikilta jäseniltä peritään 20 € peruutusmaksu.
 • Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista, joista ei ole lääkärin/sairaanhoitajan todistusta, veloitetaan leirin kokonaishinta. 
 • Leirin alettua laskutetaan leirin kokonaishinta, vaikka voimistelija/valmentaja osallistuu leirille vain osa-aikaisesti. 
 • Oikeus muutoksiin pidätetään.

Kaikki leiriosallistumisen peruutukset tulee tehdä sähköisellä peruutuslomakkeella:

Peruutuslomake

Vuorokautta (24 h) ennen leirin alkamista tapahtuvista peruutuksista tulee tiedottaa myös leirin vastuukouluttajaa. Leirin vastuukouluttajan yhteystiedot löytyvät leirikirjeestä.

Ilmoittautumisohjeet:

 • Ilmoittautuminen leireille tapahtuu Lyyti-ilmoittautumislomakkeella.
 • Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja leireille on rajallinen määrä. 
 • Seurasta vain yksi henkilö (yhteyshenkilö, esim. valmentaja) ilmoittaa kerralla kaikki saman seuran urheilijat, valmentajat ja mahdolliset huoltajat leirille (=yksi lasku seuralle). Ilmoittautuessa tulee olla tiedossa osallistujien nimet, iät, mahdolliset allergiat sekä seuran laskutustiedot.
 • Mikäli osallistujia ilmoitetaan jälkikäteen, käytetään ryhmän avointa ilmoittautumislinkkiä, jonka yhteyshenkilö saa ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä sähköpostiinsa.
 • Voimistelijoilla tulee olla mukana vähintään yksi valmentaja.
 • Huoltajia voi ilmoittaa leirille yhden / 10 voimistelijaa. Huoltajat vievät leirikapasiteettia.
 • Lasku lähetetään seuralle leirin jälkeen yhteyshenkilön täyttämien laskutustietojen mukaisesti.
 • PDF- ja verkkolaskuihin lisätään 1.1.2024 alkaen laskutuslisä 5 € / lasku.

Haku