Hyppää sisältöön

Liikuntaleikkikoulu

Liikuntaleikkikoulu on lasten liikuntaharrastuksen aloittamiseen suunniteltu toimintamalli, jota on toteutettu menestyksekkäästi jo vuodesta 1995 monissa urheiluseuroissa. Voimisteluseuroissa toiminta on uudelleen vahvistanut rooliaan ja sopii hyvin liikkujan polun alkuvaiheeseen. Pienimille lapsille (2-3-vuotiaat) toteutetaan perheliikkaria, jossa lapset liikkuvat aina yhdessä aikuisen kanssa. 4-5-vuotiaille ja 6-vuotiaille on tarjolla omat sisällöt ja uusimpana muotona on lajiliikkari-malli. Lajiliikkarin toiminnassa lapsi pääsee tekemään sisältöjä niin Liikuntaleikkikoulusta (Olympiakomitea) kuin Voimistelukoulusta (Suomen Voimisteluliitto).  

Äiti ja lapsi Liikuntaleikkikoulussa.

Lapsilähtöinen toimintatapa

Kaiken toiminnan arvoperusta on lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja leikki. Liikuntaleikkikoulussa lapset pääsevät tutustumaan turvallisesti voimisteluseuran toimintaan ja lajiliikkarin toiminnan kautta polku myös voimistelija polulle syntyy luonnollisena jatkumona.  

 

Liikuntaleikkikoulun keskeiset periaatteet 

  • Tuetaan lasten oppimista ja ajattelutaitojen kehittymistä
  • Toiminta on lapsilähtöistä ja huomioi jokaisen liikkujan 
  • Tuetaan osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia
  • Tuntimalleissa on turvallisuutta tukevia rutiineja
  • Vanhemmat voivat osallistua toimintaa: pienemmän liikkujan kanssa joka tunnille, myöhemmin kerran kuussa pidettävälle yhteistunnille
  • Tuetaan ryhmässä toimimista ja sosiaalisten taitojen kehittymistä 

Löydä lähin seura

Voimisteluseurat lähelläsi tarjoavat laadukkaita, edullisia ja monipuolisia tunteja voimistelun, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa!

Löydä seura

Haku