Tanssillinen voimistelu

Se voi alkaa tarinasta, musiikista tai liikkeestä. Valmiiksi se syntyy ilon, taidon ja tunteen kautta. Tanssillinen voimistelu on kiehtovia koreografioita, musiikin ja liikkeen synnyttämiä kertomuksia, jotka heräävät eloon treenisaleilla, näytöksissä tai kilpailuissa. Joukon voimaa, josta syntyy kokonaisuus. Esiintymistä, iloa ja elämyksiä – niin harrastajille kuin katsojillekin.

Löydä lähin seurasi, joka tarjoaa tanssillisen voimistelun tunteja Löydä Seura - sivuilta. 

Tanssillinen voimistelu on ilmaisullista liikettä

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Tämän lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Tanssillista voimistelua on yhtä monta tapaa harrastaa kuin on harrastajaakin

Tanssillinen voimistelu on erittäin suosittu harrastemuoto voimisteluseuroissa. Harrastajilla on mahdollisuus osallistua lajin kilpailuihin sekä mm. Voimisteluliiton Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumiin, joissa lukuisat eri tanssityylit ja voimistelulajit kohtaavat. Vuosittain järjestettävissä Lumo-aluetapahtumissa ja valtakunnallisessa finaalissa voi tanssillisen voimistelun ryhmät osallistua Gym for Life -sarjaan. Lajin omasta kilpailujärjestelmästä voit lukea lisää täältä.

Valloita maailma

Kansallisten kilpailujen ja tapahtumien lisäksi tanssillisen voimistelun ryhmät voivat halutessaan osallistua erilaisiin kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Gym for Life ja Gymnaestrada, joissa on mahdollista päästä esittelemään suomalaista naisvoimistelua voimistelun ystäville ympäri maailmaa. Lue lisää harrastevoimistelun tapahtumista täältä.