Stara osana Voimistelun ja tanssin Lumo-tapahtumaa

Jännitystä ja yhteistä tsemppausta ennen kuin kuuluttaja toivottaa tervetulleeksi lavalle. Raikuvat aplodit ja ihka oikea mitali hienosta esityksestä. Lapselle esiintyminen on kokonaisvaltainen elämys, kipinä, josta parhaimmillaan syttyy elämän mittainen rakkaus lajiin.

 

Staran osallistujat

 

Stara on tarkoitettu kaikille noin 7-12-vuotiaille. Se on tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Kilpailuihin tähtäävät voimistelijat, tanssijat ja ryhmät voivat Starassa harjoitella kilpailutilanteessa esiintymistä ennen varsinaisiin kilpailuihin siirtymistä.

Staraan voi osallistua niin voimisteluohjelmalla, liikesarjalla kuin tanssiesitykselläkin, yksin tai yhdessä.

Monet Voimisteluliiton jäsenseurat järjestävät omia Stara-tapahtumia ympäri Suomea. Voimisteluliiton kanssa yhteistyössä järjestettävä suurempi Alueellinen Stara-tapahtuma kokoaa oman alueensa seurojen ryhmät esiintymään. Lue lisää Stara-tapahtumista tämän linkin kautta.

 

Stara-ohjelman arviointi

Starassa ei anneta pisteitä, eikä osallistujia laiteta paremmuusjärjestykseen. Starassa jokainen lapsi on tähti! Kaikki halukkaat saavat näyttää omia taitojaan, harjoitella esiintymistä ja saada palautetta. 


Arvi katsoo Stara-ohjelman ja täyttää sen pohjalta arviointilomakkeen. Stara-tapahtuman järjestävä seura valitsee, mitä lomaketta tapahtumassa käytetään. Jokainen osallistuja/ryhmä saa Arvilta kirjallisen palautteen omasta Stara-ohjelmastaan. Kaikki lapset palkitaan mitalilla tai muulla palkinnolla.Arvit

Arveiksi kutsutaan henkilöitä, jotka ovat käyneet Voimisteluliiton Arvi-koulutuksen. Arvi-koulutukseen voi hakeutua voimistelun tai tanssin parissa toimiva henkilö, joka on kiinnostunut tukemaan lapsia liikunta- ja esiintymistaitojen oppimisessa.

 

 

 


Staran arviointilomakkeet

 

Staran arviointiohjeettanssin arviointiohjeet

Lomakkeetyleinen arviointi, lajitaito-arviointisommittelun ja esittämisen arviointitelinelajien arviointi, tanssin arviointi (doc)

 

Yleisimmin käytössä on perusvoimistelun yleiseen arviointilomakkeeseen, jossa kiinnitetään huomiota kehonhallintaan, fyysisiin ominaisuuksiin, lajitaitoihin ja esiintymiseen. Arvit kirjoittavat palautteeseen myös mikä oli heidän mielestään Stara-ohjelman täysosuma.