Tasotodistukset

Voimisteluliitto myöntää tasotodistuksia I-III tasoilla. Tasotodistusta voi hakea alla olevalla lomakkeella, kun koulutus- ja kokemusvaatimukset täyttyvät. Koska koulutusjärjestelmät ovat uudistuneet  vuonna 2017, on tällä hetkellä mahdollista hakea tasotodistusta sekä uusien että vanhojen vaatimusten mukaan.

Lasten ja nuorten ohjaajat sekä lajivalmentajat

UUSI KOULUTUSJÄRJESTELMÄ:

I-tason tasotodistusta voi hakea, kun suoritettuna on Voimisteluohjaajan startti -koulutus sekä 40 h muita koulutuksia. Lisäksi tasotodistukseen vaaditaan vähintään 1 vuoden ohjaaja-/valmentajakokemus sekä Oppimispassin suorittaminen.

Huom! Mikäli tavoitteena on hakeutua 2-tason koulutukseen tulee sinne haettaessa olla suoritettuna Voimisteluohjaajan startin lisäksi Lajitaidon peruskoulutus, Fyysisen valmennuksen peruskoulutus, Valmennuksen suunnittelun ja seurannan peruskoulutus verkkokoulutuksena, oman lajin alin tuomarikoulutus sekä lajikohtainen lisäpäivä. 

II-tason tasotodistusta voi hakea, kun suoritettuna on 1-tason suoritusten lisäksi Voimisteluvalmentajan jatkokoulutus sekä vähintään 1 vuosi ohjaaja-/valmentajakokemusta.

 

VANHA KOULUTUSJÄRJESTELMÄ:

Lasten ja nuorten ohjaajat

I-tason tasotodistusta voi hakea kun koulutuksia on suoritettuna vähintään 50 tuntia (Voimisteluliiton koulutuksia) sekä käytännön ohjaajakokemusta vähintään yhden vuoden ajalta. Täydennyskoulutuksia hyväksytään todistukseen korkeintaan 10 tunnin verran. 

II-tason tasotodistusta voi hakea, kun opintosuorituksia on vähintään 100 h + I-tason opinnot. II-tason vaatimuksiin hyväksytään Voimisteluliiton koulutusten lisäksi muun muassa Valon, Valon alueiden, TUL:n ja FSG:n koulutuksia.

Valmentajat

I-tason tasotodistusta voi hakea, kun suoritettuna on I-tason pakolliset peruskoulutukset (Jumppakoulu -koulutus, Lajitaidon peruskoulutus, Fyysisen valmennuksen peruskoulutus, Valmennuksen suunnittelun ja seurannan peruskoulutus sekä oman lajin tuomarikoulutus) sekä käytännön valmentajakokemusta vähintään yhden vuoden ajalta. 

II-tason tasotodistusta voi hakea, kun  on suorittanut Voimisteluvalmentajan jatkokoulutuksen ja aiemmin on suoritettuna on I-tason opinnot. 

Aikuisten ohjaajat

UUSI JÄRJESTELMÄ

I-tason tasotodistusta voi hakea kun suoritettuna on Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutus sekä 40 h muita koulutuksi. Lisäksi tasotodistuksen saamiseen vaaditaan vähintään 1 vuoden ohjaajakokemus.

II- tason tasotodistukseen vaaditaan 1-tason suoritusten lisäksi 100 h koulutusta sekä yhden vuoden ohjaajakokemus.

Tasotodistuksia haettaessa valtaosan koulutuksista tulee olla Suomen Voimisteluliiton järjestämiä.

VANHA JÄRJESTELMÄ

I-tason tasotodistusta voi hakea, kun opintosuorituksia on vähintään 50 tuntia (Voimisteluliiton koulutuksia) ja käytännön ohjaajakokemusta vähintään yhden vuoden ajalta. Täydennyskoulutuksia hyväksytään todistukseen korkeintaan 10 tunnin verran. 

II-tason tasotodistusta voi hakea, kun opintosuorituksia on vähintään 100 tuntia + I-tason opinnot suoritettuna. Opintosuorituksista 50 prosenttia tulee olla Voimisteluliiton järjestämiä koulutuksia. Voimisteluliiton koulutusten lisäksi tasotodistukseen hyväksytään muun muassa Valon, Valon alueiden, TUL:n ja FSG:n koulutuksia.

Tasotodistuksen hakulomake

*Tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia.

Email address : Alternative email address :