Miesten telinevoimistelu (MTV)

Keskittymisen on säilyttävä koko sarjan ajan. Yhden käden varassa pää alaspäin nojapuilla, ilmassa juuri ennen kuin kädet saavat jälleen otteen rekistä irrotuksen jälkeen tai huimien volttien päätteeksi alastulossa, jossa ei saa lipsahtaa askeltakaan suuntaan tai toiseen. Kilpatelinevoimistelijan arkipäivää ovat käsilläseisonnat, voltit ja magnesiumin pöly. Teräksisen keskivartalon ja täydellisen sixpackin voi saada paljon hauskemminkin kuin pumppaamalla rautaa salilla.

Löydä lähin seurasi, joka tarjoaa miesten telinevoimistelutunteja Löydä Seura - sivuilta. 

Miesten telinevoimistelussa huimapäisyys palkitaan käsittämättömällä taidolla

Telinevoimistelija on kylmäpäinen ja uskaltaa haastaa itsensä. Telineillä suoritetaan liikkeitä, jotka vaikuttavat välillä uhmaavan fysiikan lakeja. Kilpailusuoritus vaatii telinevoimistelijalta paitsi taitoa ja uskallusta, myös voimaa, nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa.

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permannolla, hevosella, renkailla, hypyssä, nojapuilla ja rekillä.

Maailman vanhin voimistelulaji

Telinevoimistelua harjoitettiin jo Antiikin Kreikassa 2000 vuotta sitten. Sitä on historian saatossa käytetty muun muassa lääketieteellisiin tarkoituksiin ja sotilaiden kouluttamiseen. Miesten telinevoimistelu on ollut mukana nykyaikaisissa olympialaisissa vuodesta 1896 lähtien. Lajin kansainvälisistä säännöistä vastaa vuonna 1881 perustettu Kansainvälinen Voimisteluliitto FIG (Fédération Internationale de Gymnastique). Telinevoimistelussa kilpaillaan laajasti ympäri maailmaa. Huippumaita ovat esimerkiksi Venäjä, Ukraina, Iso-Britannia, Saksa, Kiina, Japani ja Yhdysvallat.


Miesten joukkue vuoden 2018 MM-kilpailuissa Dohassa Kuva: Raija Koivisto-Jalonen