Freegym

Freegym on nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymiä voi harrastaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sisällä saleissa ja ulkona. 

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu - kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset on tässä lajissa unohdettu.  
 

Ninjagym

Ninjagym -tunnit soveltuvat noin 4-10-vuotiaille taustaan tai taitotasoon katsomatta. Ninjagymissä yhdistyvät  voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Harjoitukset voi pitää voimistelusalissa tai ulkona. Ninjagym -tunnit voivat olla lapsen ensimmäinen kosketus voimisteluun tai vaihtoehtoisesti Ninjagym voi toimia jatkopolkuna Voimistelukoulun jälkeen. 

Perhegym

Perhegymiä voi tehdä voimistelusaleilla tai ulkona, lapsi yhdessä huoltajan, kummin, isovanhemman tai vaikka koko perheen kanssa. Tunnit soveltuvat kaikille noin 3-vuotiaasta alkaen taustaan tai taitotasoon katsomattaPerhegymissä yhdistyvät  voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour sekä perheakrobatia. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä. Perhegym -tunnit voivat olla lapsen ensimmäinen kosketus voimisteluun, josta jatkopolkuna voi olla Ninjagym ja edelleen Freegym -tunnit tai vaikka Voimistelukoulu.

Lue Voimistelulehden uutinen Perhegymiin liitteyen tämän linkin kautta!Tutustu GYM-tuoteperheeseen Voimisteluklubissa

Pääset Voimisteluklubiin tämän linkin kautta. 

  • Freegym materiaalit: lapset ja nuoret > Nuoret > Freegym
  • Ninjagym materiaalit:  lapset ja nuoret > Lapset > Ninjagym
  • Perhegym materiaalit: lapset ja nuoret > Perheliikunta 

Katso markkinoinnin ja viestinnän materiaalit tämän linkin kautta.


Ohjaajakoulutukset

Freegym, Ninjagym ja Perhegym ovat tarkoitettu voimisteluseurojen harrastevoimistelutunneiksi. Seura voi aloittaa GYM-tunnit koulutettuaan ohjaajan/t Freegym-ohjaajakoulutuksella.

Ohjaajakoulutus sisältää perustiedot Freegymin, Ninjagymin ja Perhegymin harjoitteista sekä niiden ohjaamisesta ryhmälle. Osallistujilta toivotaan ohjaamisen perusteiden hallintaa ja taustana esim. Voimistelukoulu -koulutus, ryhmäliikunnan tai perheliikunnan perusteet -koulutus. 

Koulutus on vain Voimisteluliiton jäsenseurojen ohjaajille.

Tsekkaa koulutusajat ja varaa paikkasi Voimisteluliiton koulutushaun kautta.

 

GYM-tunnit sopivat myös koulujen liikuntatunneille

Freegymin koulutunteja löytyy Voimisteluliiton nettisivuilta kohdasta: "materiaalit kouluille", jonne pääset tämän linkin kautta. Tunnit ovat myös seurojen hyödynnettävissä. 
Kaikille avoimiin materiaaleihin kannattaa tutustua myös Voimisteluklubista kouluille -kohdasta, jonne pääset tämän linkin kautta.