Perheliikunta on yhteisiä elämyksiä

Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. 

Perheliikunnassa alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti. Voimisteluseurojen koulutetut ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta.

Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 

Voimisteluliiton materiaalit

Tutustu perheliikunnan valmistuntimalleihin Voimisteluklubissa perheliikunta -osiossa ja hyödynnä hauskat ideat ja vinkit oman ryhmän kanssa. Voimisteluklubiin pääset tämän linkin kautta. 

Ohjaajien perheliikunta -koulutukset löytyvät koulutushausta.

Perheliikuntakortit

Seurat voivat tilata perheliikuntaan osallistuville myös omat perheliikuntakortit. Kortit antavat ideoita niin tunneille kuin kotona liikkumiseen. 

Perhevoimistelu- ja liikuntakortit ovat voimistelupassin kaltaisia liikepankkeja, joista löytyy ideoita lasten ja aikuisten yhteiseen liikuntaan. Kortit on suunniteltu vuodenaikojen mukaan ja jaettu syys- talvi, kevät- ja kesäkortiksi. Vuodenajat on huomioitu korttien ilmeessä ja ajankohtaan liittyvät teemat nousevat niissä esille. Syksyn kortista löytyy lehtiä ja sieniä, talvella heitellään lumipalloja, keväällä nautitaan sirkuksesta ja kesän kortista saa vinkkejä omatoimiseen liikkumiseen lomalla.

 

Seuraohjaaja voi valita miten kortteja tunneilla hyödyntää. Kortit voi jakaa perheille heti, tai niitä voi antaa pikkuhiljaa kauden edetessä. 

Korttien hinnat: 1,5€ / nippu seuroille, joilla on Voimistelukoululisenssi ja 3€ / nippu muille seuroille.

Tilaa kortteja ja muita valmismateriaaleja tämän linkin kautta.

 

Oletko jo kuullut uudesta Perhegymistä? 

Suuren suosion voimisteluseuroissa saaneet Freegym ja Ninjagym saivat pikkusisaruksekseen Perhegymin. Tutustu Perhegymiin tämän linkin kautta.