Lasten voimistelutunnit

Ensin opetellaan nousemaan korkeille varpaille ja kurkottamaan kattoon kuin kirahvi, sen jälkeen liikutaan ketterästi kuin kissa. Kierimisiä, kääntymisiä ja kuperkeikkoja… pian eivät edes kärrynpyörät päätä huimaa!

Voimisteluliiton seurat tarjoavat lapsille valtavan määrän erilaisia liikunta- ja voimistelutunteja. Voimistelua voi harrastaa yhdessä koko perheen kanssa perheliikunnassa, kavereiden kanssa harrasteryhmässä tai tähdätä jonkin voimistelulajin kilpailuihin. Voimistelun Stara-tapahtumat ovat paikkoja esitellä opittuja taitoja. 

Löydä lähin seurasi, joka tarjoaa lasten voimistelutunteja Löydä seura -sivuilta.

Tässä muutama esimerkki lapsille tarjottavista voimistelutunneista:

Harrastevoimistelu voi olla lapsen ensimmäinen oma harrastus ja tunneille osallistutaan yksin, ilman vanhempia. Tunneilla tutustutaan leikkien ja mielikuvitusmaailman avulla voimistelun perusliikkeisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, venytellään, tasapainoillaan, pyöritään, kieritään ja opitaan hahmottamaan eri kehonosia sekä liikutaan yhdessä kavereiden kanssa. Kauden mittaan saatetaan tutustua myös voimisteluvälineisiin ja -telineisiin.
 
Voimistelukoulu on iloista voimistelua ja harrastamista sekä pojille että tytöille. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Trampoliinivoimistelu on hauska ja suosittu liikuntamuoto niin voimistelusalilla kuin kotipihoissa. Trampoliini kehittää monipuolisesti vartalonhallintaa, tasapainoa sekä kunto-ominaisuuksia. Tunnilla lämmitellään, tehdään perusvoimisteluharjoituksia ja tutustutaan trampoliinihyppelyn tekniikkaan. Lisäksi tunneilla on leikinomaisia voima- ja liikkuvuusharjoituksia.

Lasten telinevoimistelutunnit kehittävät liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi telinevoimistelu lisää lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 

Lisätietoja eri voimistelulajeista löytyy "LÖYDÄ VOIMISTELU" valikosta.