Alle 12-vuotiaiden lasten sarjat

Voimistelun Stara-tapahtumassa alle 12-vuotiaiden joukkueet pääsevät esiintymään arveille, jotka antavat suorituksesta kirjallisen palautteen. Joukkueita ei aseteta paremmuusjärjestykseen. Kaikki osallistujat palkitaan. Stara toimii kilpailunomaisena harjoitteluna lasten joukkueille ennen kilpailusarjoihin siirtymistä sekä sopivana esiintymistilaisuutena harrastejoukkueille.


8-10-vuotiaiden sarjan kilpailuja järjestetään Stara-tapahtumien yhteydessä sekä joukkuevoimistelun Cup kilpailuissa. Joukkueet saavat kategoriatuloksen ja kaikki osallistujat palkitaan. Lisäksi joukkueita palkitaan erityismaininnoin. 8-10-vuotiailla ei ole valtakunnallista kilpailua. 


10-12-vuotiaiden sarjassa kilpaillaan joukkuevoimistelun Cup kilpailuissa. 10-12-vuotiailla ei ole valtakunnallista kilpailua.

Joukkueet saavat kategoriatuloksen, ja 1. ja 2. kategorian saavuttaneiden joukkueiden pisteet julkistetaan. Kolme parasta joukkuetta palkitaan, ja lisäksi joukkueita palkitaan erityismaininnoin. Joukkueet saavat tuomaristolta lisäksi kirjallisen palautteen. 10-12-vuotiaat kilpailevat keväisin vapaaohjelmalla ja syksyisin välineohjelmalla. Parillisina vuosina kilpaillaan narulla ja parittomina vuosina pallolla.

HUOM! 10-12-vuotiaiden Timanttikilpailu vuonna 2019

Vuonna 2019 10-12 -vuotiaat keräävät timantteja mestaruuskilpailuiden sijasta. Onko teidän joukkueenne ensi vuonna ’Timanttijoukkue’?

Osallistuessaan kaupunki- tai seuracup-kilpailuihin joukkueet voivat kerätä timantteja saavuttamalla kategorian 1 – 4. Keväällä 2019 timantteja voi kerätä kaikista cup-kilpailuista, viimeiseen cup-kilpailuun 12.5.2019 saakka. Tämän jälkeen joukkueet voivat ilmoittaa kauden kolme parasta kilpailutulostaanTimanttikilpailuun liiton sivujen lomakkeen kautta. Lomake aukeaa 1.3.2019 ja on avoinna 19.5.2019 saakka.

Kilpailuissa saavutetuista kategorioista saa timantteja seuraavasti:

·         1 kategoria = 4 timanttia

·         2 kategoria = 3 timanttia

·         3 kategoria = 2 timanttia

·         4 kategoria = 1 timantti

Kolmen ilmoitetun kilpailutuloksen mukaiset timantit lasketaan yhteen, ja parhaimmat timanttitulokset saavuttaneet joukkueet julkaistaan liiton sivuilla ja sosiaalisessa mediassa toukokuun 2019 aikanaLisäksi listalle yltäneet joukkueet saavat käyttää ”Timanttijoukkue 2019”-logoa viestinnässään. Logo julkaistaan 1.3.2019 mennessä liiton sivuilla.

Timanttikilpailu käydään erikseen keväällä ja syksyllä 2019, ja se korvaa 10-12 -vuotiaiden mestaruuskilpailut. Muutos ei vaikuta kilpailusääntöihin. Ilmoitathan siis joukkueesi Timanttikilpailuun, niin voitte olla matkalla Timanttijoukkueeksi!