Valmennus

Akrobatiavoimistelu on Suomessa voimakkaasti kasvava laji. Voimisteluliiton valmennusjärjestelmä pohjautuu seuroissa tehtävään laadukkaaseen valmennukseen, sillä voimistelijan kannalta kaikkein tärkeintä on osaava valmennus kotisalilla. Voimisteluliiton valmennustoiminta tarkoittaa leirejä, joilla sekä voimistelijat että valmentajat pääsevät oppimaan uutta ja tutustumaan muihin lajin parissa toimiviin. Akrobatiavoimistelun leirejä järjestetään kaikilla tasoilla. Aloitteleville seuroille ja alimmissa luokissa kilpaileville voimistelijoille järjestetään eri puolilla Suomea alueleirejä, jotka ovat avoimia kaikille lajista kiinnostuneille. Pidemmälle edenneille voimistelijoille on omat valmennusleirinsä.

AKRO maajoukkuerinki

Maajoukkuerinkiin pääsevät suoraan kaikki akron SM-finalistit. Rinki päivittyy aina välittömästi SM-finaalin jälkeen. Rinkiin voivat hakea paikkaa myös muut voimistelijat. Lajiasiantuntijaryhmä tekee valinnat perustuen kilpailumenestykseen, merkkisuorituksiin, kokoonpanoon, tulevaisuuden tavoitteisiin ja valmentajan arvioon. Rinkiin voi hakea mukaan ympäri vuoden.

Maajoukkueringin leirit ovat nimeltään Elite Camp ja niitä on pääsääntöisesti kolme leiriä vuodessa.

AKRO minirinki

Akron minirinkiin valitaan voimistelijat hakemusten perusteella. Valintakriteereistä tärkeimmät ovat kultamerkki ja potentiaali menestyä kv-luokissa.

Miniringin leirit ovat nimeltään Elite Junior Camp ja ne painottuvat perustekniikoihin ja voimistelun puhtauteen.

3.-4.lk valmennusleirit

Näille leireille ei ole erillistä valintaa vaan kaikki 3. ja 4. luokassa jo kilpailleet tai sinne siirtymässä olevat voimistelijat ovat leireille tervetulleita. Myös AG-sarjojen ja Gym for life -sarjan voimistelijoille ja valmentajille nämä leirit ovat hyviä oppimisen paikkoja. Leirit painottuvat uusien tekniikoiden ja liikkeiden opetteluun.

Alueleirit ja treenipäivät

- 1.-2.-luokissa kilpailevat voimistelijat
- Akrobatiavoimistelua aloittelevat voimistelijat
- Alueleirejä järjestetään eri puolilla Suomea, n. 8 leiriä vuodessa

 

Osallistujien peruutusehdot
Lajin koulutukseen/leirille osallistuminen on oikeus peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen/leirin alkua. Peruutus tulee tehdä sähköpostitse leirin vastuuhenkilölle joka on ilmoitettu leirikutsussa. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen tapahtuman alkua, veloitetaan koko osallistumismaksu, poikkeuksena sairastapaukset, jolloin palautamme osallistumismaksun (lääkärintodistusta vastaan) vähennettynä 15 euron toimistokuluilla. Ilman peruutusta leiriltä poisjäänneiltä tai leiriviikonloppuna (pe klo 16.00 jälkeen) peruuttaneilta tai vain osaan leiripäivistä osallistuneilta veloitetaan koko leirin hinta. Oikeus muutoksiin pidätetään.