Kotimaan kilpailut

 

 

Joukkuevoimistelun Cup kilpailut ovat Voimisteluliiton jäsenseurojen järjestämiä kilpailuita, jotka myöntää joukkuevoimistelun lajiasiantuntijaryhmä. Kilpailuissa on mukana vain osa kilpailusarjoista tai sarjatasoista, jotta kilpailuiden koko säilyy järjestäjien, osallistujien ja tilojen osalta sopivana. 

 

Vuodesta 2021 lähtien seuroille tarjotaan haettavaksi vain yhden päivän cup kilpailuja. Seurojen tulee hakea
vähintään kahta eri viikonloppua. Kilpailuhaku uudistuu siten, että alueittain haettavat kilpailut on etukäteen
kalenteroitu tietyille viikonlopuille. 

 

Valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa ratkotaan kilpasarjojen mestaruudet sekä Suomen mestaruudet yli 12-vuotiaiden sarjoissa.

 

  • SM-kilpailut, joissa kilpaillaan virallisista Suomen mestaruuksista ikäluokittain 12-14-vuotiaiden, nuorten (14-16-vuotiaat) ja naisten (yli 16-vuotiaat) SM-sarjoissa 
  • Yli 14-vuotiaiden kilpasarjojen Voimisteluliiton mestaruuskilpailut, joissa kilpaillaan kilpasarjan mestaruuksista 14-16-vuotiaiden, 16-20-vuotiaiden ja naisten (yli 18-vuotiaat) kilpasarjoissa.
  • 12-14-vuotiaiden kilpasarjan Voimisteluliiton mestaruuskilpailut, joissa kilpaillaan kilpasarjan mestaruudesta 12-14-vuotiaissa. 
  • 8-10-vuotiaiden ja 10-12-vuotiaiden sarjojen ja harrastesarjojen kilpailuita järjestetään joukkuevoimistelun Cup-kilpailuissa.

 

Team Titaanit keväällä 2013. Kuva: Aki Rask

Kuva: Sami Ilvonen