IKILIIKE - rakasta itseäsi, rakasta liikkumista!Voimisteluseurojen senioriliikuntaa kutsutaan Ikiliike-toiminnaksi. Ikiliike-ryhmät ovat aina ohjattuja. Ohjaajan ammattitaitoisella opastuksella kaikki pääsevät liikkumaan varmasti itselleen sopivalla tavalla. Ikiliikkeen tunneilla voimistellaan hyvällä porukalla kohti hyvää oloa. Seniorien jumppatarjonta on monipuolista: perusjumppaa, kuntopiiriä, venyttelyä, tuolijumppaa, tanssia, telinevoimistelua, vesijumppaa.

Tavoitteena on, että yhä useampi ikääntyvä eri puolella Suomea löytää paikallisesta voimisteluseurasta itselleen sopivan liikuntaharrastuksen.

 

Kaikki Voimisteluliiton jäsenseurat voivat hyödyntää Ikiliike-toiminnan tukimateriaaleja, kuten Ikiliike-tunnusta sekä tiedote-, juliste- ja esitepohjia ja valokuvia. Yhteisellä ilmeellä toteutetun materiaalin käyttö vahvistaa viestin perille menoa ja auttaa kohderyhmää löytämään seurojen liikuntatoiminnan.

 

Myös ikääntyvien liikuntaryhmien ohjaajien koulutus toteutetaan Voimisteluliitossa Ikiliike-tunnuksen alla. Perus- ja jatkokoulutus sekä ideapäivät, liikepankit ja valmistuntimallit tukevat ohjaajia onnistuneessa ja tuloksellisessa seuratoiminnassa.


IKILIIKE KOKEILEE JA VAHVISTUU 2020-2021

Seurojen Ikiliike-toimintaa vahvistetaan parhaillaan uuden hankkeen myötä. Ikiliike näkyy ja kuuluu kaudella 2020-2021 ainakin seuraavin tavoin:

Elokuu 2020 - Liikemateriaalia Ikiliike ulkoliikuntaan, kaksi tasoa: kevyempi ja raskaampi
Syksy 2020 Verkkokoulutuksia Ikiliike-ohjaajille 
13.9. Ikiliike ohjaajan jatkokoulutus, Tampere
3.10. Conventionissa oma Ikiliike-koulutuslinja, Helsinki
4.-11.10. Valtakunnallinen vanhusten viikko - materiaalia seuroille mukana oloon
29.10. Kokeile Ikiliikettä  - Vinkkejä ikääntyvien toiminnan aloittamiseen, Zoom koulutus
21.11. Harrastevoimistelun toimijaverkostossa Ikiliike-workshop, Zoom