IKILIIKE - vireyttä keholle ja mielelle, kaiken ikää!Ikiliike on Voimisteluliiton ja voimisteluseurojen ikääntyvien liikunnan nimike. Toimintaa käynnistettiin Ikiliike-nimellä vuonna 2013. Vuonna 2019 varsinaista ikääntyvien toimintaa järjestettiin jo yli sadassa voimisteluseurassa. Kaikkiaan suomalaiset voimisteluseurat liikuttavat n. 10 000 yli 65-vuotiasta ympäri Suomen!  Ikiliikkeen tavoite on liikuttaa yhä useampia ikääntyviä eri tavoin ja pitää hauskaa liikkuen hyvässä seurassa, sekä kouluttaa lisää ikääntyvien liikunnanohjaajia ja -osaajia.

Ikiliike-ryhmät ovat aina ohjattuja. Ohjaajan ammattitaitoisella opastuksella kaikki pääsevät liikkumaan varmasti itselleen sopivalla tavalla. Ikiliikkeen tunneilla voimistellaan hyvällä porukalla kohti hyvää oloa. Seniorien jumppatarjonta on monipuolista: perusjumppaa, kuntopiiriä, venyttelyä, tuolijumppaa, tanssia, telinevoimistelua, vesijumppaa.Tavoitteena on, että yhä useampi ikääntyvä eri puolella Suomea löytää paikallisesta voimisteluseurasta itselleen sopivan liikuntaharrastuksen.

 

Kaikki Voimisteluliiton jäsenseurat voivat hyödyntää Ikiliike-toiminnan tukimateriaaleja, kuten Ikiliike-tunnusta sekä tiedote-, juliste- ja esitepohjia ja valokuvia. Yhteisellä ilmeellä toteutetun materiaalin käyttö vahvistaa viestin perille menoa ja auttaa kohderyhmää löytämään seurojen liikuntatoiminnan.

 

Myös ikääntyvien liikuntaryhmien ohjaajien koulutus toteutetaan Voimisteluliitossa Ikiliike-tunnuksen alla. Perus- ja jatkokoulutus sekä ideapäivät, liikepankit ja valmistuntimallit tukevat ohjaajia onnistuneessa ja tuloksellisessa seuratoiminnassa.


IKILIIKE KOKEILEE JA VAHVISTUU 2020-2021

Seurojen Ikiliike-toimintaa vahvistetaan parhaillaan uuden hankkeen myötä.