Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Yllätyspari akrobatiavoimistelun Suomen mestariksi
06.05.2023

Yllätyspari akrobatiavoimistelun Suomen mestariksi

Akrobatiavoimistelun Suomen mestareiksi parien sarjassa voimistelivat Elsa Alho ja Tilda Tyrmi (Tampereen Voimistelijat) yhteispisteillä 73,540. Kilpailut olivat heille ensimmäiset SM-kisat.

Trioissa SM-kultaa voittivat Elviira Laine, Netta Nuppola ja Siiri Nuutinen (Akron Taika) yhteispistein 75,060.

Finaalissa suoritettiin yhdistelmäohjelma, jossa tehtiin sekä heitto- että nostosarjoja. Kokonaiskilpailun voittajat ratkesivat kolmen ohjelman yhteispisteillä. Alho ja Tyrmi veivät eilen myös heitto- ja nosto-ohjelmien kultamitalit.

”Kisa sujui yllättävän hyvin siihen nähden, että loukkaantumisen takia olimme tehneet yhdistettyä ohjelmaa vain kolme päivää”, Elsa Alho kommentoi parin suoritusta.

Kilpailut olivat parille kauden ensimmäiset ja kisakausi myös päättyi kevään osalta näihin kilpailuihin.

Akrobatiavoimistelun lajivastaava Pauliina Vastamäki oli yllättynyt voittajasta.

”Yllättävää oli, että voittajaparille nämä olivat vasta ensimmäiset SM-kisat. Toiseksi tullut pari on viime vuoden Suomen mestareita. Dramatiikkaa ei ollut kisassa, itselle oli yllätys, että meni noin päin.”

Tasaväkinen kilpailu trioissa

Trioissa käytiin tasaväkinen kisa. Kaikilla oli onnistuneet ehjät sarjat. Voittajatrio (Elviira Laine, Netta Nuppola ja Siiri Nuutinen) on kilpaillut vajaan vuoden tällä kokoonpanolla.

”Tuntuu tosi hyvältä. Oli tosi tiukka kisa, on hyvät fiilikset”, kommentoi Siiri Nuutinen.

Nuutiselle ja Nuppolalle mitali oli kolmas SM-kulta, Laineelle puolestaan ensimmäinen.

”Meidän vahvuutemme oli tänään yhdessä tekeminen. Kulta antaa lisää buustia treenata vielä kovempaa syksyä ja ensi vuotta varten”, Nuutinen totesi.

Heidänkin kisakautensa päättyi SM-kilpailuihin.

Pauliina Vastamäen mukaan trioissa oli eilisestä lähtien kova taso.

”Käytiin kova kisa siitä, ketkä pääsee finaaliin ihan viimeisiin ohjelmiin asti. Oli onnistumisia ja epäonnistumisia heitoissa. Voittaja ei eilisen jälkeen ollut yllätys, kun kokonaispisteitä lasketaan. Kova finaalikuusikko”, Vastamäki analysoi.

Nosto- ja heitto-ohjelmat palkittiin perjantaina

Parien heitto- ja nosto-ohjelman SM-kullat vei Elsa Alho ja Tilda Tyrmi (Tampereen Voimistelijat).

Triojen heitto-ohjelman kullan veivät Elviira Laine, Netta Nuppola ja Siiri Nuutinen (Akron Taika) ja nosto-ohjelman kullan voittivat Angela Aarnio, Amanda Koivumaa ja Siiri Salminen (Tampereen Voimistelijat).