Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Yli 1700 voimistelun harrastajaa kansainväliseen suurtapahtumaan Amsterdamiin – ”Loistava tunnelma, kansainvälistä ystävyyttä ja upeita esityksiä”
17.07.2023

Yli 1700 voimistelun harrastajaa kansainväliseen suurtapahtumaan Amsterdamiin – ”Loistava tunnelma, kansainvälistä ystävyyttä ja upeita esityksiä”

Kirkkaat vedet -kenttäohjelma Tampereen Gymnaestradassa 2022

World Gymnaestrada -tapahtuma järjestetään 30.7.-6.8.2023 Amsterdamissa.

World Gymnaestrada on Kansainvälisen Voimisteluliiton FIGin alainen suurtapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Kesän tapahtuma on järjestyksessään 17. World Gymnaestrada.

Suomi on yksi suurimmista delegaatioista ja on ollut mukana kaikissa 17 World Gymnaestrada -tapahtumassa.

Tällä kertaa Suomesta on lähdössä 1710 osallistujaa 101 seurasta. Miehiä osallistujista on 48 (3 %)​. Vanhin osallistuja on 88-vuotias ja nuorin alle yksivuotias.

Tapahtumassa on mukana kaikki voimistelun eri muodot sekä tanssi. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan se sisältää esiintymisiä kentillä, halleissa, lavoilla sekä yhdessäoloa ja ystäviä ympäri maailman​.

 Amsterdamin tapahtumaan odotetaan 20 000 eri-ikäistä osallistujaa, joista noin 80 % on naisia ja tyttöjä.Osallistujia on 60 maasta ja kaikista maanosista.

Mukana koko suvun voimalla

Sonja Stenholm-Hokkanen Keuruun Naisvoimistelijoista on lähdössä World Gymnaestradaan jo viidennen kerran. Hän matkaa Amsterdamiin kolmen sukupolven jumppareissulle, sillä mukana ovat Stenholm-Hokkasen äiti, sisko perheineen sekä yksivuotias tytär ja mies.

”Ensimmäistä kertaa osallistuin 15-vuotiaana Itävallan Gymnaestradaan, eikä sen jälkeen ole tarvinnut hetkeäkään miettiä lähtisinkö uudestaan tapahtumaan. Olen itse harrastanut voimistelua 6-vuotiaasta alkaen ja aina samassa seurassa, Keuruun Naisvoimistelijoissa”, Stenholm-Hokkanen kertoo.

Hän kehuu suurtapahtumien tunnelmaa.

”On uskomatonta, että vaikka odotukset ovat joka kerta korkealla, silti jokainen reissu on onnistunut ylittämään odotukset ja tarjoamaan aina uusia kokemuksia.”

Kuvat: Kirkkaat vedet -kenttäohjelmassa esiintyy yli 700 voimistelijaa. Kuvassa ohjelma kansallisessa Gymnaestrada Tampere -tapahtumassa, jossa se esitettiin ensimmäisen kerran. Ohjelma on tanssillista voimistelua ja sen koreografian ovat tehneet Hannele Ahlqvist ja Marja Kallioniemi. Kuvaaja: Matti Nenonen. 

Juttuvinkki: oman paikkakuntasi seura on mukana!

Alla on lueteltu World Gymnaestradaan lähtevät seurat. Jos haluat haastatella osallistujia jostain tietystä seurasta, ole yhteydessä Voimisteluliiton viestintään: laura.piikki@voimistelu.fi

 

Alajärven Voimistelu ja liikunta; Anjalan Jumppaseura; Borgå Gymnastikförening; Elise Gymnastics; Eurajoen Voimistelijat; Forssan Naisvoimistelijat; Grankulla Gymnastikförening; Gymnastik- och idrottsföreningen GIF Toppen; Gymnastikföreningen i Helsingfors; Hejdi (Hanko); Helsingfors Gymnastikklubb HGK; Helsingin Jyry; Helsingin Naisvoimistelijat; Hollolan Voimistelu; Hyvinkään voimistelu ja liikunta; Hämeen Naisvoimistelijat; Hämeenlinnan Voimisteluseura; Iisalmen Naisvoimistelijat; Isonkyrön Voimistelijat; Jakobstads Gymnastikförening; Joensuun Voimistelu ja Liikunta; Jyväskylän Naisvoimistelijat; Jämsän Naisvoimistelijat; Kalajoen Voimistelijat; Kalannin Naisvoimistelijat; Kankaanpään Voimistelijat; Kauhajoen Voimistelu ja Liikunta; Kellon Työväen Urheilijat; Keminmaan Naisvoimistelijat; Keravan Voimistelijat; Keuruun Naisvoimistelijat; Kirkkonummen Urheilijat; Kiuruveden voimistelijat; Kokkolan Naisvoimistelijat; Kotkan Kiri; Kotkan Naisvoimistelijat; Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo; Kuhmon Kivattaret; Kuopion Reippaan Voimistelijat; Kuusamon Naisvoimistelijat; Lahden Naisvoimistelijat; Lahjan Tytöt; Laitilan Jyske; Lakeuden Taitovoimistelijat; Lappfjärds Gymnastikförening; Lempäälän Pandat; Liikuntaseura Syke Tuusula; Liikuntaseura Vihti-Gym; Mellunkylän Kontio; Mikkelin Voimistelijat; Muhoksen Naisvoimistelijat; Muuramen Syke; Myllykosken Voimistelu ja Liikunta; Mäntsälän Voimistelijat; Mäntyharjun Virkistys, Voimistelu ja tanssi; Nokian Voimisteluseura; Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta; Nurmon Jymyn Jumpparit; Närpes Gymnastiklubb Artistica; Olarin Voimistelijat; Oulun Naisvoimistelijat; Oulun Voimisteluseura; Pakilan Voimistelijat; Palokan Ilo, voimistelu ja liikunta; Pargas Idrottsförening; Pudasjärven Urheilijat; Pyhtään Naisvoimistelijat; Pyhäjärven Naisvoimistelijat; Raahen Naisvoimistelijat; Raision Jumpparit; Rauman Naisvoimistelijat; Riihimäen Voimistelu ja Liikunta; Ruoveden Naisvoimistelijat; Saarijärven Naisvoimistelijat; Salpausselän Naisvoimistelijat; Savitaipaleen Liikuntaseura; Seinäjoen Voimistelijat; Sodankylän Kisasiskot; Someron Syke; Sport Club Vantaa; Sysmän Voimistelijat; Tampereen Jumppatiimi; Tampereen Naisvoimistelijat; Tampereen Työväen Naisvoimistelijat; Tanssi- ja voimisteluseura Illusion; Tanssillisen Voimistelun seura Glow; Tapanilan Erä Voimistelujaosto; Tapiolan Voimistelijat; Turun Naisvoimistelijat; Turun Riennon Voimistelu; Valkeakosken Voimistelijat; Vammalan Naisvoimistelijat; Vantaan Voimisteluseura; Viherlaakson Veikot; Vilppulan Naisvoimistelijat; Voimisteluseura Helsinki; Voimisteluseura RiikkaSet; Wasa Unique; Ylitornion Voimistelu ja Liikunta; Ylivieskan Voimistelu ja Liikunta; Ylöjärven Isku

 

Haku