Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vuoden 2025 yhteisten SM-kilpailujen järjestävä seura/t haussa
07.05.2023

Vuoden 2025 yhteisten SM-kilpailujen järjestävä seura/t haussa

Voimistelun SM-kilpailujen 2025 järjestäjähaku

Voimisteluliitto hakee kumppaniseuraa vuoden 2025 voimistelulajien yhteisten SM-kilpailujen järjestäjäksi. Kilpailun ajankohta on toukokuussa 2025 (tarkentuu kansainvälisten kalentereiden varmistumisen myötä). SM-kilpailut kokoaa yhteen kaikki kahdeksan voimistelun kilpalajia: joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, naisten telinevoimistelu, miesten telinevoimistelu, TeamGym, trampoliinivoimistelu, akrobatiavoimistelu. Urheilijoita on noin 1000, lisäksi on valmentajia, tuomareita, yhteistyökumppaneita, katsojia, tukijoukkoja ja median edustajia.

Kilpailujen järjestämisessä noudatetaan Voimisteluliiton yleisiä voimistelukilpailujen järjestämisohjeita. Hakijan tulee ennen hakemuksen jättämistä perehtyä järjestämisohjeisiin ja valmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit. Käytettävissä tulee olla tarvittava määrä voimistelutelineitä ja -alustoja, ja riittävän suuret liikuntatilat, joihin tarvittavat kilpailualueet telineineen ja kanveeseineen saadaan turvallisesti ja toimivasti sijoitettua ja että musiikin soitto eri kilpailualueilla onnistuu.

Tapahtumat ja kilpailut tuovat lisää harrastajia ja näkyvyyttä voimistelulle valtakunnallisesti ja aina myös paikallisesti. Näkyvyyden lisäksi järjestävä seura saa parhaimmillaan vetovoimaa, taloudellista hyötyä, osaamista, yhteishenkeä kilpailuista ja mahdollisesti olosuhdeparannuksia. Myös tapahtumakaupunki saa näkyvyyttä ja vetovoimaa – kilpailun isäntänä toimiminen vahvistaa kaupungin imagoa liikuntamyönteisenä tapahtumaosaajana ja haluttuna kumppanina.

Kilpailutapahtuman järjestäjäksi voi hakea Voimisteluliiton jäsenseura tai useampi jäsenseura yhdessä. SM-kilpailun järjestää valittava seura/taho yhteistyössä Voimisteluliiton toimijoiden kanssa. Järjestäjäksi valittavan seuran/tahon kanssa tehdään sopimus kilpailun järjestämisestä.

Hakemukset (ja tiedustelut) 15.10.2023 mennessä tiina.koljander(at)voimistelu.fi. Hakemus on sitova. Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee ilmetä mm.

  • järjestäjä(t) ja kaupungin rooli, vapaaehtoiset
  • kilpailupaikat (alustavat varaukset tehtynä/kyseltynä), voimistelutelineet ja -alustat, muut tilat (pukuhuoneet, katsomokapasiteetti, tuomari- yms. tilat)
  • majoitusvaihtoehdot (määrä ja sijainti) ja ruokailujärjestelyt

Järjestäjä tullaan valitsemaan syksyn 2023 aikana. 

 

Haku