Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelupäivien järjestäjähaku vuodelle 2025
12.06.2023

Voimistelupäivien järjestäjähaku vuodelle 2025

Trampoliinivoimistelijat lentämässä.

Voimisteluliitto hakee kumppania vuoden 2025 Voimistelupäivien järjestäjäksi. Voimistelupäivien ajankohta on 5.-8.6.2025.

Voimistelupäivät kokoaa yhteen kaikki kilpailulajit (AKRO,JV, KA, RV, NTV, MTV, TANVO, TG, TRA) samaan tapahtumaan kilpailemaan, esiintymään, kannustamaan ja viihtymään. Voimistelupäivien ohjelmistossa on myös lasten Stara-tapahtuma, muutamien lajien liiton mestaruuskilpailuja/sarjoja sekä kauden päätöskilpailuja. Voimistelupäiviin sisältyy kilpailujen lisäksi paljon oheistoimintaa mm. kokeilupisteitä, esiintymismahdollisuuksia, valmentajatapaamisia, disko yms.

Osallistujien ikähaitari on laaja, aina lasten Stara-tapahtuman osallistujista ikämiehiin. Osallistujia on noin 2000-2500, tuomareita reilut 150, vapaaehtoistarve on noin 250, koulumajoittujia ja ruokailijoita n.1000 (määrät arvioita). Lisäksi mukana on yhteistyökumppaneita, tukijoukkoja, median edustajia ja katsojia.

Järjestämisessä noudetaan Voimisteluliiton yleisiä voimistelukilpailujen järjestämisohjeita. Hakijan tulee etukäteen (ennen hakemuksen jättämistä) perehtyä järjestämisohjeisiin ja varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit. Käytettävissä tulee olla tarvittava määrä henkilöresursseja, voimistelutelineitä ja kaksi suurta liikuntatilaa, joihin kilpailualueet telineineen ja kanveeseineen sekä yhtäaikainen musiikinsoitto saadaan turvallisesti ja toimivasti toteutettua.  

Tapahtumat ja kilpailut tuovat lisää harrastajia ja näkyvyyttä voimistelulle valtakunnallisesti ja erityisesti paikallisesti. Näkyvyyden lisäksi järjestävä seura saa parhaimmillaan vetovoimaa, taloudellista hyötyä, osaamista, yhteishenkeä kilpailuista ja mahdollisesti olosuhdeparannuksia. Myös tapahtumakaupunki saa näkyvyyttä ja vetovoimaa – kilpailun isäntänä toimiminen vahvistaa kaupungin imagoa liikuntamyönteisenä tapahtumaosaajana ja haluttuna kumppanina.

Voimistelupäivien hakuprosessi

Kilpailutapahtuman järjestäjäksi voi hakea Voimisteluliiton jäsenseura tai useampi jäsenseura yhdessä. Voimistelupäivät järjestää valittava seura/taho yhteistyössä Voimisteluliiton toimijoiden kanssa. Järjestäjäksi valittavan seuran/tahon kanssa tehdään kirjallinen sopimus. Voimistelupäivien järjestäminen edellyttää kaupungin sitoutumista seuran ja tapahtuman tukemiseen. Liitto voi auttaa kaupungin kanssa käytävissä kumppanuusneuvotteluissa tarvittaessa.

Hakemukset 30.10.2023 mennessä tiina.koljander(at)voimistelu.fi. Hakemus on sitova.

Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee ilmetä mm.

  • Järjestäjä(t) ja kaupungin rooli, vapaaehtoiset
  • Kilpailupaikat (alustavat varaukset tehtynä), voimistelutelineet ja -alustat, muut tilat (pukuhuoneet, katsomokapasiteetti, tuomari- yms. tilat)
  • Majoitusvaihtoehdot (koulut: määrä & sijainti, hotellit jne.) ja ruokailujärjestelyt.

Tarvittaessa Voimisteluliiton edustaja käy tutustumassa suunnitelmiin ja suorituspaikkoihin ennen mahdollista valintaa.

Vuoden 2025 järjestäjä on tavoitteena valita tammikuun 2024 loppuun mennessä, mikäli löytyy tapahtuman kriteerit täyttävät hakijat.

Hakuprosessin tavoitteena on varmistaa järjestäjille riittävästi aikaa suunnitteluun ja valmistautumiseen jne.

Tulevien järjestäjien odotetaan myös osallistuvan observointiin Kuopion Voimistelupäivillä 7.-9.6.2024.

Annamme mielellämme lisätietoja tapahtumasta ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiin tiina.koljander(at)voimistelu.fi

 

Haku