Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun valmentajapäivät 22.-23.9.2023 
22.06.2023

Voimistelun valmentajapäivät 22.-23.9.2023 

Voimistelun valmentajapäivät tulevat jälleen ja kokoavat yhteen valmentajat ja tänä vuonna myös tuomarit kaikista voimistelulajeista tiedon, uuden oppimisen ja verkostoitumisen äärelle. 

Vuoden 2023 Voimistelun Valmentajapäivät järjestetään Varalan Urheiluopistolla, Tampereella 22.-23.9.2023 teemalla ”Laadukas lasten valmennus huippuvoimistelun kivijalkana”. Perjantai 22.9. on suunnattu ensisijaisesti valmentajille, mutta lauantaita 23.9. suositellaan myös kaikkien voimistelulajien tuomareille! 

Perjantaina ohjelmassa on muun muassa seuraavat puheenvuorot: 

Tapani Keränen (Kihu, Urhea): Onko urheilijan painolla merkitystä? 

Titta Mehtänen (Varalan Urheiluopisto): Vastuullinen ravintopuhe – urheilullisten elämäntapojen opettaminen nykyajassa? 

Marko Viitanen: Lasten urheilullisuuden palapeli 

Perjantai huipentuu paneelikeskusteluun teemalla ”Lasten harjoitusmäärät varhaisen erikoistumisen/huippuvaiheen lajeissa”. Paneelissa Antti Palkola (Nuorten Olympiavalmentaja, MTV), Annika Urvikko (ex-huippu-urheilija NTV; Liikunta – terveystieteiden maisteri), Jouki Tikkanen (ex-huippu-urheilija RV, Valmentaja), Vesa Kuparinen (Urheilufysioterapeutti (sert.), Valmentaja), Pauliina Poukka-Niininen (kolmen urheilevan lapsen äiti, sairaanhoitaja), Peetu Lepistö (HJK/Palloliitto) 

Lauantain ohjelmassa muun muassa: 

Vesa Kuparinen (Sertifioitu urheilufysioterapeutti, Valmentaja): Voimaharjoittelu lapsuusvaiheessa. Milloin ja kuinka paljon? 

Liisa Lappalainen (Lasten liikunnan päällikkö, Suomen Voimisteluliitto): Lasten voimistelun kriteerit: Mikä muuttuu? 

Riku Koivunen (MTV nuorten maajoukkueen päävalmentaja) ja Jarkko Harju (HIFK päävalmentaja, MTV): Lasten kilpailutoiminta: ei pikavoittoja vaan kestävää kehitystä 

Lauantain lajien yhteinen osuus päättyy paneelikeskusteluun teemalla ”Tuomareiden rooli voimistelulajien kehityksessä ja lajikulttuurimuutoksessa” Paneelissa Jonna Salonen (KV-tuomari, NTV), Meri Jaakkola (KV-tuomari, JV), Pia Alhonen (KV-tuomari, taitoluistelu ja muodostelmaluistelu), Jouki Tikkanen (ex-huippu-urheilija, valmentaja RV), Kiia Kuusela (valmentaja, JV), Liisa Lappalainen (Lasten liikunnan päällikkö, Suomen Voimisteluliitto).  

Huom! Puhujalista täydentyy! 

Osana valmentajapäiviä on lajien omat osuudet. Lajeista ainakin Team gym, naisten telinevoimistelu, rytminen voimistelu ja joukkuevoimistelu järjestävät oman lajiosuutensa lauantaina 23.9. Team gymin ja naisten telinevoimistelun osuudet on suunnattu pääsääntöisesti tuomareille. Rytmisessä voimistelussa järjestetään työpaja rytmisen säännöistä ja työpaja on suunnattu sekä tuomareille että valmentajille. Joukkuevoimistelussa tuomariseminaari järjestetään valmentajapäivin yhteydessä siten, että Valmentajapäivien sisältö on osa tuomariseminaaria.  

Lisäksi valmentajapäivillä pääsee verkostoitumaan ja kehittämään omaa osaamistaan yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa.  

Valmentajapäivien hinta kahdelta päivältä on 160€ sisältäen ohjelman, lounaan perjantaina ja lauantaina sekä illallisen perjantaina. Yhden päivän osallistumisen hinta on 100€/ perjantai ja 85€/ lauantai. Majoitus kahden hengen huoneessa 59,5€ ja yhden hengen huoneessa 99€. 

Ilmoittautumaan pääset täältä

Ilmoittautuminen päättyy 22.8.2023! 

 

Haku