Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun valmennuskeskus toiminta starttasi Urheassa
07.03.2022

Voimistelun valmennuskeskus toiminta starttasi Urheassa

Syksyllä vihittiin käyttöön Helsingin kantakaupungissa sijaitseva Urhea-kampus. Urhea-kampuksella toimii myös Olympiavalmennuskeskus Helsinki, joka on erityisesti kesä- ja jäälajien keskus. Voimisteluliitto on myös vahva osa Urheaa ja nyt voimistelijoiden valmennuksesta vastaa viiden valmentajan tiimi.

Voimisteluvalmennuksen keskittyminen Urheaan on luontevaa monellakin tapaa. Olympiavalmennuskeskus tarjoaa erinomaiset olosuhteet voimisteluun. Urhea tarjoaa voimistelijoille Suomen oloissa parhaat mahdolliset edellytykset yhdistää huippu-urheilu ja opiskelu. Harjoitusolosuhteet, valmennus, tukipalvelut ja tietotaito ovat maailman terävintä kärkeä.

Urheassa harjoitellaan miesten ja naisten telinevoimistelussa, sekä rytmisessä voimistelussa. Voimistelijoiden valmennuksen on ottanut haltuun viiden valmentajan tiimi. Miesten telinevoimistelua luotsaa Timo Holopainen yhdessä Mati Kirmeksen ja Riku Koivusen kanssa. Naisten telinevoimistelusta vastaa Anna Santanen, sekä rytmisenvoimistelun ohjaksissa on Larisa Gryadunova.

 

 ”Huippuolosuhteissa kohti huippua”

 

Holopainen otti syksyllä haltuun miesten telinevoimistelun valmennuksen, hän toimii miesten telinevoimistelun vastuuvalmentajana. Valmennustiimiin kuuluvat myös Kirmes ja Koivunen. Pitkän valmentajauran tehnyt valmennustiimi on päässyt hyvään vauhtiin Urheassa. Miesten telinevoimistelussa harjoitellaan kuutena päivänä viikossa, valmentajat toteavat lähes yhteen ääneen Urhean tarjoavan täydelliset olosuhteet voimisteluun. Merkittävänä muutoksena päivittäisvalmennuksen siirtymisestä Urheaan Holopainen mainitsee harjoittelurauhan. Voimistelutiimillä on täysi rauha harjoitteluun aamusta aina iltaan asti, aikaisemmin voimistelusali piti jakaa muiden ryhmien kanssa. Valmennuskeskus tarjoaa harjoitteluolosuhteet niin laji- kuin oheisharjoitteluun samassa paikassa. Urhea on huippupaikka niin urheilijoille kuin valmentajillekin.

 

”Huipputekijät ja huippu-urheilijat saman katon alla”

 

Pitkän valmentajauran myös ulkomailla tehnyt Gryadunova aloitti tämän vuoden alussa Urheassa rytmisen voimistelun valmentajana. Myös Gryadunova yhtyy muiden valmentajien sanoihin Urhean laadukkaista olosuhteista. Merkittävänä asiana hän mainitsee yhteisön, keskittymä tuo urheiluyhteisön saman katon alle, jossa valmentajat lajista riippumatta jakavat valmennustietouttaan keskenään. Asiantuntijoiden palvelut ja koko yhteisön tuki vievät valmentajia, sekä urheilijoita eteenpäin, kenenkään ei tarvitse tehdä työtä yksin.

Santanen luotsaa naisten telinevoimistelun talenttiryhmää Urheassa, myös Santasen mielestä olosuhteet valmentamiseen ovat ainutlaatuiset. Kovatasoinen lajivalmennus täydentyy maailmanluokan olosuhteilla, jotka valmennuskeskus tarjoaa. Urhea-kampus tuo tuen urheilijalle opiskeluun, asumiseen, ruokailuihin ja terveydenhuoltoon. Lisäksi yhteistyö muiden lajien kärkivalmentajien ja -urheilijoiden kanssa luo tärkeää huippu-urheilukulttuuria arkeen.

 

Haku