Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun kilpailut ja tapahtumat haettavissa vuodelle 2023
31.03.2022

Voimistelun kilpailut ja tapahtumat haettavissa vuodelle 2023

Vuoden 2023 kilpailut ovat seurojen haettavissa 1.-30.4. välisenä aikana. Määräajan jälkeen tehtyjä hakemuksia emme voi huomioida. Kilpailujen haku tapahtuu Kisanet-sivustolla.

Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut velvoitteet. Kilpailun järjestäjän tulee varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. Kilpailujen järjestävät seurat sitoutuvat noudattamaan Voimisteluliiton yleisiä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä, Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteisiä järjestämisohjeita ja osallistumismaksuja sekä lajien ohjeita kilpailujen järjestelyjen osalta.

Voimisteluliitto määrittelee Voimisteluliiton kilpailujen ajankohdat ja myöntää kilpailut seurojen tai seurayhtymien järjestettäväksi. Seurojen toivotaan tekevän yhteistyötä kilpailujen järjestämisen osalta, että esim. samalla paikkakunnalla toimivat seurat hakevat kilpailuja yhteistyössä samalle viikonlopulle erityisesti isommilla paikkakunnilla. Kilpailujen haku- ja myöntämiskriteerit yleisesti ja lajeittain on julkaistu voimistelun www-sivuilla. Voimisteluliitto on sitoutunut tukemaan huippuvoimistelua myöntämällä huippu-urheilun Tähtiseuroille kilpailuja säännöllisesti vuosittain niissä lajeissa, joissa seuralla on huippu-urheilun Tähtimerkki.

Seuroja pyydetään huolellisesti arvioimaan, mitä kilpailuja ne voivat järjestää. Ei ole tarkoituksenmukaista hakea kaikkia kilpailuja, vaan niitä mitkä ovat oikeasti paikkakunnalla mahdollista ko. ajankohtana ja riittävissä olosuhteissa järjestää. Mikäli seurassa on useita kilpailulajeja, toivomme, että seura tekee yhteistyötä seuran sisällä hakuprosessin osalta, ettei esim. usean lajin kilpailuja haeta samaan seuraan samalle viikonlopulle. Seuran on hyvä hakemuksessaan myös mainita, mikäli haluaa priorisoida tietyn lajin kilpailut järjestettäväkseen. 

Kilpailuja on avoinna ja haettavissa vuosittain aina huhtikuussa ja syyskuussa. Pääsääntöisesti kilpailut ovat tavoitteena myöntää järjestäjille vuotta ennen kilpailun ajankohtaa. Osassa lajeista kilpailut myönnetään puolivuosittain.

HUOM! Naisten- ja miesten telinevoimistelun osalta haettavat kilpailut julkaistaan viimeistään 12.4. eli NTV ja MTV hakuaika on 12.-30.4.2022.

Stara-tapahtumia seurat voivat hakea pitkin vuotta. Ohje Stara-tapahtumien hakuun ja järjestämiseen löytyy tästä.

Tiedustelut kilpailujen haku- ja myöntämisasioiden osalta Tiina Koljander, katso yhteystiedot tästä

Haku